Ετικέτες

26.7.14

Τι να βγάλετε από τη διατροφή σας για να μην αρρωσταίνετε!!!

kruoma
"Ελληνική Ναυς": Μην παραλείψετε να διαβάσετε το σχόλιο μας στο τέλος του άρθρου...
Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nutrition Journal αποκαλύπτει ότι οι κακές διατροφικές μας επιλογές καταστρέφουν το ανοσοποιητικό μας, με αποτέλεσμα να είμαστε πιο επιρρεπείς απέναντι σε κάθε είδους ασθένεια.

Μάλιστα, οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες περνούν από γενιά σε γενιά, καθώς μεταφέρονται με το DNA, υποστηρίζουν οι ερευνητές.
Μελετώντας την επίδραση της διατροφής και του τρόπου ζωής στη λειτουργία του ανοσοποιητικού, διαπίστωσαν ότι η σύγχρονη λατρεία της ζάχαρης, του αλατιού και των βλαβερών λιπαρών έχει συμβάλει σημαντικά στη βιολογική αδυναμία του Δυτικού κόσμου.
Πιο συγκεκριμένα, τα ευρήματα της νέα μελέτης έδειξαν ότι ο τεράστιος αριθμός θερμίδων που λαμβάνουμε από τα επεξεργασμένα τρόφιμα και το πρόχειρο φαγητό οδηγεί σε προβλήματα υγείας όπως οι γενικευμένες φλεγμονές και η μειωμένη ανταπόκριση του οργανισμού στις λοιμώξεις, οι αυξημένοι δείκτες καρκίνου αλλά και ο αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης αλλεργιών και αυτοάνοσων παθήσεων.
Ωστόσο, οι διατροφικές μας επιλογές δεν επηρεάζουν μόνο εμάς τους ίδιους. Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι οι συνήθειες αυτές «κωδικοποιούνται» στο DNA και το μικροβίωμα του γαστρεντερικού και μεταφέρονται στους απογόνους μας!
Ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού στην περίπτωση αυτή είναι να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες.
Σημείωση Ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Αν θέλετε την δική μας πρόταση, ο καλύτερος τρόπος είναι η σωστή νηστεία! Μειώνετε τα τυποποιημένα τρόφιμα, κόβετε τα πολλά κρέατα και (μεταλλαγμένα-τροποποιημένα ή γεμάτα ορμόνες) γαλακτοκομικά, αυξάνετε την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και ξηρών καρπών...
Προσωπικά ως αρχάριος στην "καλή" τήρηση της νηστείας σας επιβεβαιώνω ότι τον τελευταίο χρόνο πέρασα το πολύ ένα συναχάκι (κι αυτό κατά τις περιόδους μετά το πέρας της εκάστοτε νηστείας...), ενώ τα προηγούμενα έτη, που δεν νήστευα, και ιώσεις πέρναγα και έπαιρνα πολύ συχνά βιταμίνη C και καραμέλες για το λαιμό... για να μην αρρωσταίνω πιο συχνά ή να το ξεπερνώ γρηγορότερα... 
Είναι σημαντικό να τηρείτε πέρα από τις 4 μεγάλες καθιερωμένες νηστείες και τις νηστείες της Τετάρτης και Παρασκευής! Περισσότερα στις αναρτήσεις με ετικέτα "Νηστειοδρόμιο".
Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.