Ετικέτες

23.10.14

Γιατί οι Τούρκοι σιωπούν για την πτώση του αεροσκάφους εντός της κυπριακής ΑΟΖ;

aeroskafos

Τι έγινε τελικά με την πτώση του δικινητήριου αεροσκάφους Diamond DA42 εντός της κυπριακής ΑΟΖ; Κατέπεσε όντως λόγω μηχανικής βλάβης ή καταρρίφθηκε από τουρκικό πύραυλο; Πόση ένοχη είναι, τελικά, η σιωπή της Τουρκίας;

To Diamond DA42 απογειώθηκε από την Κύπρο με τους δύο επιβαίνοντες, του Λιβάνου όπου είχε προορισμό και του Ισραήλ. Και έπεσε περιέργως σε απόσταση μόλις μερικών μιλίων από την τουρκική φρεγάτα «TCG Gelibolu» (F-493) που βρίσκονταν παράνομα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, συνοδεύοντας το ερευνητικό σκάφος «Barbaros».

Από εκείνη την ώρα η Τουρκία τηρεί «σιγή ιχθύος» σχετικά με το περιστατικό. Καμία ανακοίνωση, καμία κίνηση των τουρκικών σκαφών όσον αφορά στην έρευνα και τη διάσωση του αεροσκάφους. Μήπως προσπαθούν να κρύψουν κάτι;

Απαντήσεις θα δώσουν πολύ σύντομα τα συντρίμμια του αεροσκάφους όταν ανελκυστούν και οι εικόνες από τους δορυφόρους. Μέχρι τότε, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το πολύ πιθανό σενάριο οι Τούρκοι, βλέποντας ένα ξένο αεροσκάφος να πλησιάζει προς τα πολεμικά τους πλοία που έχουν παραταγμένα δίπλα στο ερευνητικό σκάφος «Barbaros», να το εξέλαβαν ως εχθρικό και να το κατέρριψαν!

Πάντως, η στάση της Άγκυρας έως τώρα δείχνει πως θέλει κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ,ενισχύοντας διαρκώς τη στρατιωτική της παρουσία, με ανεξέλεγκτες πλέον συνέπειες. Η Ελλάδα, όπως πάντα, παραμένει απούσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.