Ετικέτες

23.10.14

Φυγαδεύθηκε ο Πρωθυπουργός του ΚΑΝΑΔΑ. Έκλεισαν τα στρατόπεδα της χώρας!!!


Σοκ έχει προκαλέσει το πρωτοφανές -για τα δεδομένα της χώρας- μπαράζ επιθέσεων που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας του Καναδά. Ένοπλοι δράστες εξαπέλυσαν πυρ στο εσωτερικό και τα περίχωρα του κτηρίου του Κοινοβουλίου καθώς και στην περιοχή του Μνημείου των Πεσόντων.

Οι εικόνες που εξελίχτηκαν στα σημεία των επιθέσεων δεν έχουν προηγούμενο για τη φιλειρηνική χώρα: Ένας έφεδρος στρατιώτης που φύλασσε το γνωστό μνημείο της Οττάβα τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά, ενώ στο Κοινοβούλιο επικράτησε πανικός, με τις δυνάμεις ασφαλείας να φυγαδεύουν τον πρωθυπουργό Στήβεν Χάρπερ εκτός κτηρίου και αρκετούς βουλευτές να μένουν κλειδωμένοι στα γραφεία τους, ακούγοντας στο ισόγειο καταιγισμό από σφαίρες.

Η χώρα μετά τα χτυπήματα τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού. Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, μακριά από πόρτες και στέγες, ενώ οι στρατιωτικές της βάσεις έκλεισαν για το κοινό. 

Το FBI ανέβασε το επίπεδο συναγερμού στο «κόκκινο», ενώ σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε και η Βορειοαμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας (Norad), προκειμένου να είναι σε θέση «να ανταποκριθεί γρήγορα» σε τυχόν αεροπορικά επεισόδια που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν την επίθεση. 

Αξιωματούχοι του Καναδά και των ΗΠΑ φοβούνται ότι τα χτυπήματα της Τετάρτης μπορεί να είναι μόνο η αρχή από ένα νέο κύμα επιθέσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.