Ετικέτες

25.9.14

Χτυπούν λαλούν καμπαναριά, θυμάμαι την Αγιά Σοφιά!


Μέσα στη θάλασσα, χειμώνα, σκίζουν τον αέρα με τα συνθήματά τους...

SAM CHEKWAS: ''Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ''



Με αφορμή την γιορτή του Αγίου νέου Οσιομάρτυρος Παύλου στην Αροανία Καλαβρύτων παραβρέθηκε ο Νιγηριανός Φιλλέληνας, Σάμ Τσέκουας, ο οποίος αγωνίζεται για την διάδοση και επικράτηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πνεύματος στην Νέα Υόρκη όπου ζεί, αλλά και σε όλη την υφήλιο.

Αξίζει πραγματικά να δείτε το συγκινητικό βίντεο:

ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!


Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης (δείτε εδώ) παραθέτουμε πιο πρόσφατη σημερινή ανακοίνωση στην οποία και πάλι τονίζεται ότι αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού... Θα σας ενημερώσω ξανά αύριο για την εξέλιξη του φαινομένου.

ABBAΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ: "άλλο είναι να ξεριζώνεις μικρό χορταράκι και άλλο είναι να ξεριζώνεις μεγάλο δέντρο"


Ας προσέξουμε λοιπόν τούς εαυτούς μας, αδελφοί μου, ας κρατηθούμε σε πνευματική αγρύπνια, όσο ακόμη έχουμε καιρό. Γιατί παραμελούμε τους εαυτούς μας; Ας κάνουμε τίποτε καλό, για να το βρούμε βοήθεια τις ώρες του πειρασμού. Γιατί βάζουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο; Τόσα πολλά ακούμε και καθόλου δεν νοιαζόμαστε, αλλά αδιαφορούμε. Βλέπουμε να φεύγουν από κοντά μας ξαφνικά οι αδελφοί μας και δεν ανησυχούμε, αν και ξέρουμε ότι σε λίγο και εμείς θα φτάσουμε στο θάνατο.


Δέστε, από την ώρα που καθίσαμε να μιλήσουμε μέχρι τώρα, ξοδέψαμε δυο-τρεις ώρες από το χρόνο της ζωής μας και ήρθαμε πιο κοντά στο θάνατο. Και ενώ βλέπουμε ότι χάνουμε τον καιρό μας δεν φοβόμαστε. Γιατί δε θυμόμαστε το λόγο του Γέροντα εκείνου που είπε:

ΕΚΤΑΚΤΟ !! ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ


Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Μην εμπιστεύεστε απόλυτα τα μοντέλα πρόγνωσης, διότι είναι απλουστευμένες εκδοχές της ατμόσφαιρας και δεν πιάνουν σε καμιά περίπτωση με ακρίβεια το πραγματικό φυσικό σύστημα. Είναι πιθανό να πέσουν έξω σε προγνώσεις 2 ημερών και άνω, αλλά δεν βλάπτει να λάβουμε υπ' όψιν την πιθανότητα και να προετοιμαστούμε ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο π.χ. ο εκάστοτε δήμος να καθαρίσει τα φρεάτια κ.ο.κ. ... 

Τέλος, λάβετε υπ' όψιν ότι είναι πάγια τακτική της ΕΜΥ σε περίπτωση αναμενόμενης "θεομηνίας" να υπερβάλλει (και καλά κάνει, ώστε να υπάρχει εγρήγορση και καλύτερη προετοιμασία)... Σε περίπτωση αποτυχίας της πρόγνωσης (δηλ. αν δεν κάνει τόσο κακό καιρό) δεν έγινε και τίποτα... αν όμως το παρουσιάσει ήπια και ακολουθήσει θεομηνία τότε κινδυνεύουν τα κεφάλια τους!

Θα παρακολουθώ τις ανακοινώσεις και θα σας κρατήσω ενήμερους σχετικά με το αν θα παραμείνει η τάση που φαίνεται αυτήν την στιγμή, δηλ. της αναμενόμενης υπερκαταιγίδας.

Ακολουθεί η ειδοποίηση από το greek-weather.org (που έγινε την 23η Σεπτεμβρίου, άρα είναι υπό εξέταση...)

Μία εκ των σφοδρότερων θεομηνιών, από όλες όσες έρχονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, αναμένεται σύμφωνα με τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού, να χτυπήσει την Ελλάδα, από τη Παρασκευή 26 ως και τη Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, με πανίσχυρες καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις, χαλάζι, πολλούς κεραυνούς αλλά και θυελλώδεις ανέμους.