Ετικέτες

20.3.15

ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΤΙΚΑ ΜΥΤΗΣ - ΛΕΜΕ " ΝΑΙ" Η "ΟΧΙ" ?


Αποσυμφορητικά μύτης: Λέμε «ναι» ή «όχι»;Επιτρέπονται τα αποσυμφορητικά μύτης στα μικρά παιδιά; 

Στα παιδιά κάτω του έτους δεν χορηγούνται τοπικά σκευάσματα για τη μύτη μεταξύ των οποίων είναι και τα αποσυμφoρητικά. Ακόμα όμως και για τα μεγαλύτερα παιδάκια, δεν θα πρέπει να γίνεται κατάχρηση των τοπικών σκευασμάτων τόσο στη διάρκεια της θεραπείας, όσο και στην ποσότητα των φαρμάκων.

Ο ΑΓΙΟΣ - 2ο επεισόδιο


Το τηλεοπτικό εκκλησιαστικό κανάλι 4Ε ανέβασε στο διαδίκτυο την τηλεταινία  "Ο Άγιος", δικής του παραγωγής, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μαρίας Παστουρματζή, εκδόσεων " Εν πλω". Την ταινία παρακολούθησαν πολλές ενορίες και μοναστήρια και τη χαρακτήρισαν ως πολύ ψυχωφέλιμη.

Δείτε το δεύτερο επεισόδιο:

35.000 κρυφές εκκλησίες λειτουργούν σε σπίτια στην Τουρκία...



Στην εβδομαδιαία τουρκική εφημερίδα Aksiyon εμφανίστηκε αναλυτικό άρθρο σχετικά με την κατάσταση του χριστιανικού πληθυσμού της Τουρκίας. Σύμφωνα με το άρθρο -και το seleo.gr που αναδημοσιεύει την είδηση- στη χώρα υφίστανται περίπου 35 χιλιάδες σπίτια, τα οποία περιοδικά κρυφά χρησιμοποιούνται ως χριστιανικές εκκλησίες.

«Πυροβολούν» τους ομοφυλόφιλους Dolce και Gabbana γιατί τόλμησαν να υποστηρίξουν την «παραδοσιακή» οικογένεια!



Οι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι θρύλοι της όδας Domenico Dolce καιStefano Gabbana έχουν γίνει το επίκεντρο επιθέσεων μηνυμάτων μισαλλοδοξίας, επειδή τόλμησαν να δηλώσουν ότι αντιτίθενται στους «γάμους» των ομοφυλόφιλων και στην υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, θεωρούν την εξωσωματική γονιμοποίηση αφύσικη και πιστεύουν ότι η τεκνοποίηση "πρέπει να είναι μια πράξη αγάπης".

ΟΡΓΗ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΟΣΕΤΙΑ



ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η Ρωσία υπέγραψε σήμερα μια σειρά συμφωνιών με την Νότια Οσετία, την αποσχισθείσα περιοχή της Γεωργίας, την οποία το Τμπιλίσι καταδίκασε ως «μια κίνηση που έχει στόχο την προσάρτηση», ενώ η Δύση επισημαίνει ότι ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

ΣΩΒΙΝΙΣΜΟΣ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ?


Μιλάτε συχνά για την αγάπη στην πατρίδα. Όμως ένας χριστιανός μπορεί να είναι και πατριώτης ? Αυτό δεν είναι αντίθετο στην χριστιανική του ιδιότητα ? Πως θα αγαπάει όλους τους ανθρώπους,χωρίς σύνορα και περιορισμούς ? Η φιλοπατρία δεν είναι μια μορφή σωβινισμού.