Ετικέτες

28.3.16

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΩΔΩΝΟΚΡΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ;


Σχόλιο Krostandis: Περιμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση της επισήμου Εκκλησίας.

ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Μετά τα επίμαχα νομοσχέδια που κατάφεραν και πέρασαν οι απάτριδες χριστιανομάχοι προς ψήφιση στη Βουλή, όπως το σύμφωνο συμβίωσης και η καύση των νεκρών, φημολογείται ότι το επόμενο χτύπημα θα είναι ο περιορισμός (για αρχή) των κωδωνοκρουσιών των Ι.Ναών της χώρας. Λέγεται δε, από μερίδα του τύπου, πως η απόφαση αυτή θα ενσωματωθεί στο νόμο Ν.1960/86 περί προστασίας του περιβάλλοντος και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 2 που προβλέπει ότι ως ρύπανση θεωρείται και ο θόρυβος εφόσον προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, όταν είναι έντονος! 



Σας θυμίζει κάτι αυτό; Τον ανεκδιήγητο "Jefry Παπανδρέος" περί οικολογίας και πράσινων ταρατσών! Το θέμα το ξεκίνησε ο Γ.Α.Π. όταν ένα Πάσχα είχε ενοχληθεί στην Ευρωστίνη της ορεινής Κορινθίας μιας και οι καμπάνες του χάλασαν τον ύπνο του δικαίου μαζί με τον κολλητό του επιχειρηματία Θόδωρο Νάνο «δεξί χέρι» του Σωκράτη Κόκαλη και πρωτοκλασάτο στέλεχος της Ιντρακόμ που είχαν πάει στο εξοχικό του δεύτερου να περάσουν ένα οικογενειακό τριήμερο. Για κακή του τύχη εκείνη τη μέρα γιόρταζε ο πολιούχος του χωριού και όπως καταλαβαίνετε το πρωί ενοχλήθηκε ο εν λόγω κύριος από τη φασαρία!!! Βέβαια τότε δεν του πέρασε, γιατί ο παπάς και το χριστεπώνυμο ποίμνιο έγραψαν στα παλαιά τους υποδήματα τις διαμαρτυρίες του. Αλλά αυτός δεν το ξέχασε! Το συζήτησε με τη φίλη, που είχε γνωρίσει στο γυμναστήριο, Τίνα Μπιρμπίλη και προετοίμασε ένα νομοσχέδιο που δεν πρόλαβε να το φέρει στη Βουλή. Στη συνεχεία το ανέσυρε, χωρίς να είναι αρμοδιότητα του, ο άλλος υπέροχος και ωραίος σαν Έλληνας Ανδρέας Λοβέρδος! Το νομοσχέδιο προέβλεπε «περιορισμό», έλεγχο έως και πλήρη κατάργηση της έντασης, με την οποία κτυπούν οι καμπάνες των Εκκλησιών, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα. 

Ταυτόχρονα προωθούσε την δημιουργία δυο μεγάλων τζαμιών στην Ελλάδα! Αυτό δεν τον πείραζε! Είδατε τί καλά παιδιά παίρνουν την εξουσία; Έτσι, λοιπόν, σιγά-σιγά οι διαμαρτυρίες πύκνωσαν, γιατί οι ψευδοπροοδευτικοί ακόμα και Αιρετικοί πήραν αέρα. 



Κατόπιν είχαμε την έντονη διαμάχη μεταξύ 8 ενοχλημένων πολιτών με τον ιερέα των Αγίων Ακινδύνων και 1700 πιστών (που μάζεψαν υπογραφές) των οποίων τελικά η διαμάχη κατέληξε στα δικαστήρια. Αιτήθηκαν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Ιερέα και αξίωναν από τον τελευταίο το ποσό των 5000 Ευρώ, επικαλούμενοι ψυχολογική βλάβη λόγου ήχου καμπάνας, αλλά και την τρίμηνη κράτησή του!!! Δυστυχώς, δεν μάθαμε την κατάληξη της δίκης. 


Το χτύπημα των καμπάνων είναι συμβολικό. Το μικρό σήμαντρο που χρησιμοποιήται στον Όρθρο συμβολίζει όσα διδάσκει η Π.Δ, ενώ η μεγάλη καμπάνα τονίζει το κήρυγμα του Ευαγγελίου. Το χτύπημα της καμπάνας θυμίζει τη σάλπιγγα του αγγέλου, την οποία θα ακούσουν με αγαλλίαση οι εκλεκτοί κατά την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου. Παράλληλα το χτύπημα του ξύλινου ταλάντου θυμίζει την κρούση του ξύλου από τον Νώε πριν από τον κατακλυσμό και έτσι κατά τις ιερές ακολουθίες στα μοναστήρια, το σήμαντρο συμβολίζει τον ερχομό των πιστών εντός της Νέας Κιβωτού που είναι η Εκκλησία του Χριστού, ώστε να σωθούν από τον κατακλυσμό της αμαρτίας, όπως επισημαίνει σε άρθρο του ο π.Βασίλειος Κοκολάκης.



Το ζήτημα είναι απλό. Μόνο ο προαιώνιος εχθρός του ανθρώπου ο Διάβολος και τα όργανά του δεν θέλουν να χτυπούν οι καμπάνες. Τα συμπεράσματα δικά σας.



ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ  "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.