Ετικέτες

5.4.16

Συνέντευξη του κ. Ι. Αναγνωστόπουλου στο ιστολόγιο "Ελληνική Ναυς" (Β΄ μέρος)

Για το Α΄ μέρος κλικ εδώ


2.  Ερώτηση

Πιστεύετε ότι το σωματείο μπορεί να υλοποιήσει αυτό τον στόχο, όταν μιλάμε για ένα εθνικό χρέος και αυτό παραμένει ανεκπλήρωτο επί σχεδόν δύο αιώνες και με ποιες προϋποθέσεις;

Απάντηση

Όταν οι Έλληνες ομονοούσαν έκαναν θαύματα. Απαιτείται μόνον ένα έναυσμα. Το Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ» και το «Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών» είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε αυτό το κίνητρο. Το «Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών», το οποίο έχω ιδρύσει, και στο οποίο έχω δωρίσει-αφιερώσει μία ουχί ευκαταφρόνητη περιουσία (προϊόν μιας σκληρής εργασίας 70 σχεδόν ετών) προσφέρει την πολύ μεγάλη περιουσία μου, για να γίνει το ξεκίνημα αυτού του μεγαλειώδους έργου. Για την ολοκλήρωσή του οι ευλαβείς Πανέλληνες και Φιλέλληνες, όταν βεβαιωθούν για την απόλυτη διαφάνεια και άκρα ανιδιοτέλεια, θα σπεύσουν να μας συνδράμουν γενναίως και δεν θα χρειασθούν θαλασσοδάνεια. Όταν οι ευλαβείς Χριστιανοί διαπιστώσουν ότι πραγματοποιείται τεράστιο έργο χωρίς «μίζες», «λαδώματα», «τρωκτικά», θα σπεύσουν να δώσουν, όπως τόνιζε και ο αείμνηστος θρυλικός και ανεπανάληπτος Γέρων Αυγουστίνος Καντιώτης προ 53 ετών.

Βεβαίως αντιλαμβανόμεθα ότι τα χρήματα, που θα χρειασθούν, είναι πάρα πολλά αλλά ο σχεδιασμός μας είναι επαρκής. Οι Ορθόδοξοι Έλληνες και Φιλέλληνες έχουν αστείρευτες δυνάμεις και ο οβολός εκάστου –εθελοντική συμμετοχή –επαρκεί.
Όταν υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις και παραχώρηση καταλλήλου εδάφους, θα γίνει αμέσως περιβαλλοντολογική μελέτη και θα συγκροτηθεί εν δυνάμει προϋπολογισμός, πού θα έχει έσοδα σε χρήματα και είδος (υλικά- προσωπική εθελοντική εργασία).


3. Ερώτηση

Το σωματείο έχει την στήριξη κλήρου και λαού για την ευόδωση του ίερού αυτού σκοπού;

Απάντηση:

Έχουμε μηνύματα από το εσωτερικό και το εξωτερικό, ότι οι Πανέλληνες και οι Φιλέλληνες είναι πανέτοιμοι για την πραγματοποίηση του Τάματος.  
Έχουμε δώσει εξετάσεις και αποδεδειγμένως λάβαμε άριστα.
Έχουμε αποστείλει άνω των 75.000 τόννων ανθρωπιστικής βοήθειας ανά την υφήλιο και τώρα μοχθούμε να συνδράμουμε έντιμους ανθρώπους στην Ελλάδα μας, που μέχρι χθες μας συνέτρεχαν, και τώρα οι ίδιοι περιήλθαν σε μεγίστη ένδεια .  .  .
Έχουμε ήδη δωρεάν προσφορές : Χωματουργικά,  μάρμαρα,  αγκωνάρια πολλών Δήμων, οικοδομικά, αγιογραφίες, στρατιά εθελοντών και ακίνητα ευλαβών συνανθρώπων. Δεν κάνουμε χρήση πριν την νομοθετική ρύθμιση.
Άνω των μισών Μητροπολιτών της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Μητροπολίτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου  μέχρι και ο Πατριάρχης Μόσχας έχουν ταχθεί υπέρ ημών για την πραγματοποίηση του Τάματος του Έθνους.
Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπερθεμάτιζε επίσης την πραγματοποίηση του, όμως οι σκοτεινές δυνάμεις φρόντισαν και τον έστειλαν πολύ νωρίς στην Θριαμβεύουσα Εκκλησία.
Δυστυχώς δυσφημούμεθα από ενίους Πολιτείας και Εκκλησίας, ότι δήθεν μας δωρίζονταν εκκλησιαστικά οικόπεδα και δεν τα δεχόμαστε. Παρά τις πολλές υπενθυμίσεις, δεν λάβαμε ούτε ένα συγκεκριμένο τοπογραφικό. Δεν απορρίπτουμε τίποτε.
Ο δωρητής αφιέρωσε στο Ι.Π.Η.&Π.Α. οικόπεδα στην Αττική άνω των 100 στρεμμάτων (ένα  4 στρεμμάτων επωλήθη έναντι 3.276.000 Ευρώ, κατατεθειμένα επονόματι του Ιδρύματος), χρεόγραφα περίπου 5.000.000 Ευρώ, στο Ψυχικό διώροφο, στην Αροανία Καλαβρύτων οικόπεδα περίπου 25 στρεμμάτων, 3 κτήρια μεγίστης αξίας και περίλαμπρο Ναό μετά των πολιτιστικών χώρων.
Ο δωρητής έχει μεγάλο ελάττωμα να μη υποκύπτει, να μη λαδώνει, να μη έχει εμπιστοσύνη σε κανένα παρά μόνον στο Θεό και στους έμπρακτους ιδεολόγους, που δεν είναι απ’τη «Πάρο» (να πάρουν) αλλά απ’τη «Τήνο» (να δίνουν), πού με έξωθεν καλή μαρτυρία δύνανται να διαχειρίζονται τον οβολό της χήρας και όχι οι «ημέτεροι» των πολιτικών και εκκλησιαστικών ταγών.


4. Ερώτηση

Ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της Εκκλησίας και πολιτείας στην προσπάθεια υλοποίησης του ανεκπλήρωτου αυτού τάματος ;

Απάντηση

Έχει βγάλει «η γλώσσα μας μαλλιά» να τονίζουμε κάθε τόσο και λιγάκι παντού ότι δεν ζητούμε μίαν δεκάρα από προϋπολογισμούς των καθ’ ύλην υπόχρεων, Πολιτείας και Εκκλησίας.
Απαιτούμε όμως η Εκκλησία να πρωτοστατεί ευλογούσα και η Πολιτεία να νομοθετεί δια αλλαγή χρήσεως γής, πολεοδομείν, υψούν κ.λπ.
Πρέπει να δωριθεί - παραχωρηθεί στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα το Τάματος του Έθνους μια περίοπτος και δεσπόζουσα θέση, όπως δωρίθηκε το πανάκριβο «φιλέτο» του παλαιού Ιπποδρομίου στο Ίδρυμα «Νιάρχος» με το δικαίωμα να απαθανατισθεί το όνομά του στο πάρκο, να αναρτηθούν τα αγάλματά του σε κάθε είσοδο και διάδρομο της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Λυρικής Σκηνής, το προσωπικό να αμείβεται και τα κτίρια να συντηρούνται από το κρατικό προϋπολογισμό.

Αντιθέτως εμείς το πάρκο δεν θα το ονομάζουμε «Αναγνωστοπούλειο» αλλά «Επίγειο Παράδεισο», ούτε απαιτούμε αγάλματα, ούτε καν το όνομά μου να αναφερθεί. Να απέλθω από τον μάταιο τούτο κόσμο σαν άγνωστος στρατιώτης. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ

συνεχίζεται (το Γ΄ μέρος θα αναρτηθεί την Τετάρτη 6/4/16 στις 12:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.