Ετικέτες

9.10.16

Δημήτριος Τσελεγγίδης: Ανάκληση υπογραφής για το θέμα της διακοπής μνημοσύνου

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτριος Τσελεγγίδης

Σχόλιο: Οφείλουμε να σχολιάσουμε ότι ο λόγος για τον οποίο ο καθηγητής ανακάλεσε την υπογραφή του είναι πολύ σοβαρός. Εξαιτίας της αδράνειας της Ιεραρχίας μας, πολύς κόσμος έχει σκανδαλισθεί και προβαίνει σε βιαστικές μεμονωμένες κινήσεις, όπως η διακοπή μνημοσύνου από λαϊκούς. Η ενέργεια του καθηγητή έχει ως στόχο να σταματήσει αυτή την τάση. Δεν είναι δυνατόν να αποκοπούμε από μόνοι μας εμείς οι λαϊκοί, αν δεν βγουν πρώτα μπροστά κάποιοι Επίσκοποι. Εκκλησία χωρίς Επισκόπους δε νοείται... Θα πρέπει να περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή που ο Θεός θα φωτίσει κάποιους ποιμένες να κάνουν αυτό που πρέπει. Έως τότε, ψυχραιμία και προσευχή. Ο Θεός θα μιλήσει, αν εμείς του το ζητήσουμε. Και δεν χρειάζεται να είμαστε πολλοί. Χρειάζεται απλά να είμαστε καθαροί στην καρδιά και να ζούμε ορθόδοξα στην πράξη, όχι μόνο στα λόγια και στο φαίνεσθαι...

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
ΤΟΥ Α.Π.Θ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 7/10/2016
ΠΡΟΣ
ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ
ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ
e-mail: synaxisorthkm@gmail.com
ΚΟΙ­ΝΟ­ΠΟΙ­Η­ΣΗ:ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Θέμα: «Ἀνάκληση ὑπογραφῆς»

Σεβαστοί καί ἀγαπητοί μου Πατέρες,
Μέ τήν παροῦσα Ἐπιστολή μου δηλώνω ὅτι ἀνακαλῶ τήν ὑπογραφή μου ἀπό την ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
Συγκεκριμένα, ἡ ἀνάκληση τῆς ὑπογραφῆς μου ἀφορᾶ τήν παράγραφο, πού ἀναφέρεται στή «Διακοπή μνημοσύνου» (σ. 7-8). Καί τοῦτο, ἐπειδή δέν θέλω νά θεωρηθεῖ ὅτι μέ τά γραφόμενα στήν παράγραφο αὐτή ἐνθαρρύνω, καλύπτω ἤ ὅτι συμφωνῶ μέ ὅσους μεμονωμένα προβαίνουν σέ διακοπή μνημοσύνου τοῦ Ἐπισκόπου τους.
Παρακαλῶ καί γιά τίς δικές σας ἐνέργειες.
Μέ σε­βα­σμό καί τιμή
Δη­μή­τριος Τσε­λεγ­γί­δη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.