Ετικέτες

19.10.16

ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ


.

της Ελένης Παπαδοπούλου

Ένας στρατιωτικός θα μπορούσε να μας βοηθήσει να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η επιλογή στρατοπέδου. Στην πνευματική ζωή ξεκινάμε με τον ρυθμό που μας οδηγεί ο πνευματικός μας, γιατί εκείνος βλέπει την ψυχή μας και με την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος μας συμβουλεύει σωστά, για να μας οδηγήσει κοντά στον Θεό.

Έρχεται η στιγμή που ίσως χρειαστεί να κάνουμε το άλμα και να πέσουμε με το αλεξίπτωτο αφήνοντας πραγματικά την ζωή μας στα χέρια του Παντοδύναμου Πατέρα μας. Ήταν τα λόγια του γέροντα που χαράχτηκαν στην σκέψη μου και που σε κάθε δύσκολη στιγμή ανθρώπινου δισταγμού ή φόβου τα έφερνα ξανά στην μνήμη μου. 

Να κάνουμε μία ελεύθερη πτώση και να αφήσουμε πίσω κάθε εγωισμό, υπερηφάνεια, φόβο, δειλία και ολιγοπιστία. Να οπλιστούμε με πίστη, δύναμη, ταπείνωση και ελπίδα για την σωτηρία της πατρίδας μας και την δική μας.

Η στιγμή που θα πούμε ΝΑΙ στον αγώνα και θα επιλέξουμε στρατόπεδο. Οι πατέρες της Εκκλησίας μας μάς αναφέρουν τα δύο στρατόπεδα:

«Στο πρώτο στρατόπεδο βρίσκονται οι συνειδητοί χριστιανοί οι οποίοι ζουν χριστιανικά. Εκκλησιάζονται τις Κυριακές και τις μεγάλες Εορτές. Παρακολουθούν χριστιανικά κηρύγματα, προσεύχονται, διαβάζουν Αγία Γραφή, βιβλία και έντυπα θρησκευτικά. Έχουν έμπειρο και μόνιμο εξομολόγο στον οποίο εξομολογούνται  με ταπείνωση, ειλικρίνεια, συντριβή και ευθύς εκτελούν όσα τους λέει ο εξομολόγος τους.

Στο δεύτερο στρατόπεδο βρίσκονται οι άνθρωποι οι οποίοι ζουν κοσμική και αμαρτωλή ζωή. Πηγαίνουν σε αμαρτωλά κέντρα, θέατρα, κινηματογράφους, παρακολουθούν διαβολοράσεις (τηλεοράσεις) και σε τόσα άλλα κέντρα αμαρτίας και ασωτίας.

Ας εξετάσει ο κάθε άνθρωπος σε ποιο στρατόπεδο βρίσκεται και αν βρίσκεται στο δεύτερο στρατόπεδο και θέλει την σωτηρία της ψυχής του ας κάνει ό,τι ακριβώς κάνουν εκείνοι που βρίσκονται στο πρώτο στρατόπεδο.»

Το ΝΑΙ που θα πούμε να γίνει πράξη και να μπούμε σαν πιστοί ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ  στον πόλεμο με το μεγαλύτερο όπλο μας, ΤΟ ΚΟΜΠΟΣΚΟΙΝΙ.


Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ Του Θεού,
ελέησέ μας τους αμαρτωλούς


Ελένη Παπαδοπούλου για το ιστολόγιο "Ελληνική Ναυς"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.