Ετικέτες

11.10.16

Αυτοί κάνουν καλά την δουλειά τους... Εμείς;


Ο Οικουμενισμός συνεχίζει την προέλασή του...

Όπως και πέρυσι (δείτε εδώ) μουσουλμάνοι της κοινότητας Αχμαντίγια μοίραζαν τα φυλλάδια τους σε ανυποψίαστους περαστικούς (ενίοτε και υποψιασμένους)... Δίνουν έμφαση στις χριστιανικές αρετές: πίστη, ελευθερία, ισότητα, σεβασμός, ειρήνη! Αγάπη για όλους, μίσος για κανέναν... Τί ωραία που τα λένε, ε;

… θεώρησε τον εαυτό σου μάρτυρα


Εάν θέλεις να δώσεις κάτι σε αυτόν που έχει ανάγκη, δώσε το με όμορφο πρόσωπο, και με λόγια καλά να παρηγορείς την θλίψη του·

Βίος και Λόγοι Οσίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου σε ηχητική απόδοση



Βίος και Λόγοι του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, μέρος 1ο.

Ανάγνωση από το ομώνυμο βιβλίο εκδόσεως Ι.Μ. Χρυσοπηγής Χανίων. Η ηχογράφηση έγινε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ι.Μ. Λεμεσού. 

Τι να απαντήσουμε όταν κάποιος μας λέει ότι δεν υπάρχει Θεός ( Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς
Σχόλιο Ελληνικής Νεώς: Όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει το παρακάτω πρόβλημα, ιδιαίτερα οι καινούριοι στην πίστη, οι εκ μετανοίας, όσοι κάποια στιγμή επιστρέψαμε στον δρόμο του Θεού. Και τότε βρισκόμαστε στο δίλημμα. Να μιλήσω ή να σιωπήσω; Να ομολογήσω την πίστη μου, αλλά... τι να πώ; Να λοιπόν, μια πρόταση, όχι από οποιονδήποτε, αλλά από έναν μεγάλο σύγχρονο Άγιο της Ορθοδοξίας, τον Άγιο Νικόλαο Αχρίδος (Βελιμίροβιτς): 

Ένας συνάδελφός σου, σού επαναλαμβάνει συνεχώς: “Δεν υπάρχει Θεός !” Καί αισθάνεσαι σά νά σέ χτυπά μέ μαστίγιο. Κι εσύ αγωνιάς γιά τήν ψυχή του καί τή ζωή του. Καί καλά σκέφτεσαι.

Γιατί δεν χρησιμοποιούμε ελληνικές λέξεις;


Έχουμε τόσο ωραία και πλούσια γλώσσα, που είναι απορίας άξιο γιατί συνήθως χρησιμοποιούμε ξένες λέξεις και εκφράσεις στο καθημερινό μας λεξιλόγιο.
Θεωρούμε εκσυγχρονισμό την καθημερινή μας συνεννόηση σε αμερικανο-ελληνικά ή γαλλο-ελληνικά κλπ, διεκδικώντας παγκόσμια πρωτοτυπία.
Ποιος άλλος λαός (του οποίου η γλώσσα διδάσκεται σε σχολεία και πανεπιστήμια του εξωτερικού) προσπαθεί να εξαφανίσει τον γλωσσικό του πλούτο;