Ετικέτες

27.2.17

Τουρκαλβανός σύμβουλος του Ερντογάν ομολογεί: Η Τουρκία υποστηρίζει τους τσάμιδες

Τουρκαλβανός σύμβουλος του Ερντογάν ομολογεί: Η Τουρκία υποστηρίζει τους τσάμιδες


Ο Σαμπρή Ντεμίρη γεννημένος στα Σκόπια σπουδαγμένος στην Βοσνία και μετά στην Τουρκία, τώρα πια 45 ετών, είναι σύμβουλος για Βαλκάνια στο επιτελείο του Ερντογάν. Ο τουρκαλβανός αυτός έδωσε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Telegraf, στην οποία απαντά σε πολλά ερωτήματα. Εμείς εδώ θα σας παραθέσουμε αυτά που αφορούν εμάς. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, ο άνθρωπος αυτός κάνει το σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτισμού [«δικέφαλο αετό» με τις παλάμες] και κάνει τα πάντα για να επιβεβαιώσει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα, πως η Τουρκία βρίσκεται πίσω από όλα τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας.
Ο σύμβουλος αισθάνεται περήφανος που ανήκει στο επιτελείο του Ερντογάν γιατί όπως λέει:
«Ο Ερντογάν εκτιμά ιδιαίτερα το έθνος μου, είναι ειλικρινής και φιλικός προς τους Αλβανούς, έχει αδερφική προσέγγιση με το λαό μας».
Όταν αναφέρεται στις σχέσεις μεταξύ Κοσόβου, Αλβανίας με την Τουρκία δεν κρύβει πως οι σχέσεις αυτές ενισχύονται καθημερινά και είναι γνωστές οι στρατηγικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Σύμφωνα με τον ίδιο: «Ο Ερντογάν βλέπει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ως σχέσεις χωρίς όρους».
Ο Ντεμίρη έχει ξεκαθαρίσει πως ο Ερντογάν έδωσε την εντολή για να δημιουργηθεί η «Ηγεσία των λαών Άκραμπα» ή των λαών που θεωρούνται πιο κοντά με την Τουρκία. Στην κορυφή αυτών των λαών είναι ο αλβανικός λαός.
Ο Ντεμίρη αναφέρθηκε και στην τσάμικη κοινότητα πως είναι μια κοινότητα σημαντική για τον Ερντογάν και 200.000 εξ αυτών ζουν στην χώρα αυτή και οι ίδιοι βρίσκονται σε όλα τα επίπεδα της ηγεσίας της χώρας.
«Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις με το κόμμα των τσάμιδων, στην Αλβανία και με τον αρχηγό αυτού του κόμματος Σπετίμ Ιντρίζη. Πιστεύουμε πως το κόμμα αυτό υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κοινότητας αυτής και προσπαθεί να εμφανίσει την ιστορική αλήθεια για την ιστορία τους», πρόσθεσε ο τουρκαλβανός από τα Σκόπια.
«Σας εύχομαι ευημερία, ρεχάτι και ένα κράτος σταθερό. Μην ξεχάσετε πως στην διαδρομή σας έχετε την στήριξη του Προέδρου Ερντογάν» έκλεισε την συνέντευξη ο Σύμβουλος του Ερντογάν .

Πηγή: Πελασγός Κορυτσάς

http://www.tribune.gr/world/news/article/334601/tourkalvanos-simvoulos-tou-erntogan-omologi-tourkia-ipostirizi-tous-tsamides.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.