Ετικέτες

1.5.17

Οι κακοδοξίες των ΨΕΟΔΟμαρτύρων του Ιεχωβά



Τέκνα εν Kυρίω αγαπητά,
Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, ο και μαθητής της αγάπης, στην δευτέρα του Καθολική επιστολή, ομιλεί για πλάνους πολλούς και αντιχρίστους, που εμφανίσθηκαν στον κόσμο, και συμβουλεύει τους Χριστιανούς να μη δέχονται στα σπίτια τους τους αιρετικούς (Β´ Ιωάν. α´, 7-11). Επίσης τονίζει, ότι δεν πρέπει ούτε «χαίρετε» να τους λέγουν, διότι όποιος λέγει «χαίρετε» στον αιρετικό, που έρχεται να του διδάξει άλλη πίστη από αυτήν που κατέχει και διδάσκει η Ορθόδοξη Εκκλησία, γίνεται συμμέτοχος στα πονηρά του έργα!  Και αν δεν πρέπει ούτε να χαιρετούμε τον αιρετικό, πολλώ μάλλον δεν πρέπει να προσεγγίζουμε τις ομάδες των αιρετικών, τις οργανώσεις τους και τις εκδηλώσεις τους.
Μία τέτοια χαρακτηριστική Οργάνωση αιρετικών, που αρνείται την Θεότητα του Χριστού, και της οποίας η διδασκαλία είναι γεμάτη από κακοδοξίες και «αιρέσεις απωλείας» (Β´ Πέτρου β´, 1), είναι η  Εταιρεία «Σκοπιά» των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», όπως οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται.
Αυτή την περίοδο, ενώ εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε και να συμμετάσχουμε ψυχικά στα άχραντα Πάθη του Σωτήρος και Λυτρωτού μας Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και να εορτάσουμε την σωτήριο και ένδοξη Ανάστασή Του, η εταιρεία «Σκοπιά», σκόπιμα και ύπουλα τις ημέρες αυτές, διαφημίζει και προπαρασκευάζει στην πόλη μας μία εκδήλωση με θέμα «τον θάνατο του Ιησού»!
Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά», για όσους δεν γνωρίζουν, αρνούνται την Θεότητα και την Ανάσταση του Χριστού και πολεμούν τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό και το Σώμα Του, δηλαδή την Ορθόδοξη Εκκλησία μας.
Όμως εκείνος που θλίβεται, πολεμά και θέλει να κάνει τους ανθρώπους να αρνούνται την Ανάσταση του Κυρίου και πασχίζει να τους απομακρύνει και αποκόψει από την Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι πρωτίστως και ιδιαιτέρως ο διάβολος, ο εχθρός του Θεού, του ενανθρωπήσαντος Υιού Του, δηλαδή του Χριστού, και του ανθρώπου. Και τούτο, διότι ο Χριστός, με την Ανάστασή Του, τον νίκησε κατά κράτος και διέλυσε το σκοτεινό του βασίλειο, και με την Εκκλησία Του ανασταίνει, δια της μετανοίας και του αγιασμού, τους ανθρώπους που έπεσαν θύματά του.
Μαζί με τον διάβολο όμως, βλέποντας την Εκκλησία να υπάρχει και να σώζει τους ανθρώπους, θλίβονται και οι υπηρέτες του, δηλαδή όσοι αρνούνται τις μεγάλες και θεμελιώδεις αλήθειες της πίστεώς μας, που είναι η ΘΕΟΤΗΣ και Η ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΗ του Χριστού, με κορυφαία την ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, που σημαίνει και προαναγγέλει την ανάσταση του ανθρώπου. Τέτοιοι υπηρέτες του διαβόλου είναι και οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά».
Είναι τόσο ξεκάθαρος ο θεόπνευστος λόγος της Αγίας Γραφής για την Ανάσταση του Χριστού, τον οποίο λόγο ερμηνεύει αυθεντικά μόνον η Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Αυτός ο λόγος διαβεβαιώνει: «Χριστός εγερθείς εκ νεκρών ουκέτι αποθνήσκει, θάνατος αυτού ουκέτι κυριεύει» (Ρωμ. στ´, 9).
Αγαπητοί μας αδελφοί, η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις βλάσφημες αυτές διδασκαλίες και αφυπνίζει και ενημερώνει τα πιστά τέκνα της Εκκλησίας μας, ώστε να κλείνουν τα αυτιά τους στις δαιμονικές αυτές διδασκαλίες και πλάνες, παραμένοντας εδραίοι και αμετακίνητοι στην αυθεντική διδασκαλία του Ευαγγελίου. Αυτή την διδασκαλία, μόνον η Ορθόδοξη Εκκλησία μας διατηρεί ατόφια, όπως μας την παρέδωσαν οι Άγιοι Απόστολοι και οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας.
Φωνάζουμε λοιπόν προς όλους τους πιστούς Ορθοδόξους «μένετε μακρυά από τα δίχτυα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, ούτε «χαίρετε» να τους λέτε, ούτε να τους βάζετε στα σπίτια η στα καταστήματά σας». Ταυτοχρόνως κάνουμε έκκληση προς όσους πρώην αδελφούς μας Ορθοδόξους έπεσαν θύματα και έμπλεξαν στα γρανάζια του ανελεύθερου και σατανικού μηχανισμού της Εταιρείας «Σκοπιά» των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», ώστε να αποδράσουν από τα δίχτυα τους και να επιστρέψουν στην Κιβωτό της Σωτηρίας, στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, η οποία και μόνο κατέχει την αλήθεια, και η οποία θεραπεύει και οδηγεί τον πιστό στην ορθή πορεία της σωτηρίας και του αγιασμού, δηλαδή στην πρόγευση της Βασιλείας των Ουρανών.
Σας ευχόμεθα Καλή και Ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα, και Καλή Ανάσταση.
 Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.