Ετικέτες

15.12.17

Αρνήθηκε ο Σκουρλέτης να φιλήσει το Ευαγγέλιο στην προτροπή του Αμβροσίου


σχόλιο Γ.Θ : Αφού δεν δαιμονίστηκε παρουσία Ευαγγελίου πάλι καλά να λέμε...

σχόλιο Ελληνικής Νεώς: Να προσθέσω ότι η άρνηση να προσκυνήσει το ευαγγέλιο είναι σαφής ομολογία ότι ΔΕΝ είναι Χριστιανός (όχι ότι δεν το ξέραμε). Συνεπώς, δεν είχε καμιά θέση σε ορθόδοξη θεία λειτουργία, η οποία ως γνωστόν χωρίζεται σε δυο βασικά μέρη: τη λειτουργία των κατηχουμένων και τη θεία λειτουργία των πιστών, όπου απαγορεύεται να είναι ακόμα και οι κατηχούμενοι πόσο μάλλον άπιστοι! 

(Εκτός και αν ο υπουργός δεν ήταν παρών στη θεία λειτουργία και πήγε απευθεἰας στο μνημόσυνο. Βέβαια και το μνημόσυνο τελείται ως συνέχεια της θείας λειτουργίας και μόνο για πιστούς οι οποίοι κανονικά προσεύχονται για τους κεκοιμημένους, οπότε και πάλι η θέση του εκεί δεν είχε κανένα νόημα και ήταν καθαρά για τα μάτια του κόσμου, άρα υποκριτική.)

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη τελέστηκε το μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες συμπατριώτες μας 
από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, την 13η Δεκεμβρίου 1943 στα Καλάβρυτα. 

Στο τέλος του Μνημόσυνου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος πήρε στα χέρια του το Ιερό Ευαγγέλιο που εκείνη τη μέρα βγήκε αλώβητο από την καιόμενη Εκκλησία των Καλαβρύτων και κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών να έρθει κοντά και να το δει. 

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων αφού το έδειξε και εξιστόρησε το γεγονός, προέτρεψε τον Υπουργό να το ασπαστεί. Ωστόσο, ο Πάνος Σκουρλέτης αρνήθηκε… 

Η εικόνα αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Είναι αυτό που λένε μία εικόνα χίλιες λέξεις… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.