14.7.17

Η φροντίδα των γονέων για την ηθική καθαρότητα των παιδιών τους


Σχετική εικόνα




Τα παιδιά σιγά σιγά μεγαλώνουν. Ακούνε τις συμβουλές μας. Είδαν και βλέπουν το παράδειγμα των γονέων. Χρησιμοποιήσαμε και την πειθαρχία. Τελείωσε το έργο μας; Όχι. Διατί; Διότι από τη στιγμή που το παιδί θα αρχίσει να γίνεται έφηβος, και περνά τα 12, τα 13, τα 14, τα 15 χρόνια αρχίζουν οι μεγάλοι πειρασμοί. Βγαίνει από το σπίτι περισσότερο. Έρχεται σε επαφή με την κοινωνία, με φίλους, το σχολείο, με τους συμμαθητές τους, με τον κόσμο.

Ο πόνος σου…



Να μπορούσα να έπαιρνα 
λίγο από τον πόνο σου
να ξαλάφρωνε μια στιγμή η ψυχή σου…

Περί των Αγίων Εικόνων

Περί των Αγίων Εικόνων


Συντάκτης  π.Παναγιώτης Βαρδουνιώτης


Ο άνθρωπος είναι ένωσις ψυχής και σώματος. Δηλαδή ο άνθρωπος είναι μία ένωση του νοητού και του αισθητού κόσμου. Έτσι έχει ανάγκη στη ζωή του , πέρα των νοητών, πνευματικών και των αισθητών πραγμάτων. Όπως ο άνθρωπος χρειάζεται αισθητή (υλική) τροφή για να ζήσει, έτσι χρειάζεται και να βλέπει δια της αίσθησης της οράσεως, βιβλία, εικόνες σύμβολα που τον οδηγούν στα νοητά.

H ψυχική ανύψωση του πιστού στην Θεία λειτουργία


Η λέξη Λειτουργία είναι σύνθετη από τη λέξη λεῖτος, που σημαίνει στα αρχαία λαός και τη λέξη έργο. Η Θεία Λειτουργία από την αρχή της δημιουργίας του χριστιανισμού αποτελεί το κέντρο της χριστιανικής λατρείας. Κάθε Κυριακή ο λαός του Θεού εισέρχεται στους Ιερούς Ναούς όπου εκεί εκδηλώνει την πίστη του, την αγάπη του και την λατρεία του στο Δημιουργό Πατέρα. Βέβαια καμία θυσία δεν ευαρεστεί περισσότερο τον Θεό όσο εκείνη του Υιού Του στον Γολγοθά, γι’ αυτό κι εμείς την ίδια θυσία προσφέρουμε προς αυτόν σε κάθε Θεία Λειτουργία.