Ὁ ψευδομητροπολίτης «Πρεσπῶν» δίδει ἀπάντησιν

Ἡ ἀπάντησις ἦλθεν ἀπὸ ἕνα σχισματικόν! Ὁ σχισματικὸς Πρεσπῶν Πέτρος ἐδήλωσεν ὅτι « Ὅσο ἡ Ἐκκλησία ἐπηρεάζεται ἀπὸ τὴν πολιτική, παραμένει παγιδευμένη»! Ὡς ἐπληροφορήθημεν ἀπὸ τὴν ἱστοσελίδα Romfea.gr τῆς 20ῆς Νοεμβρίου 2019:

Το άφθαρτο πόδι της Αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας

Εύχομαι να τρέξει σε όλους τους ασθενείς, πονεμένους, αδικημένους συνανθρώπους μας.

Ο Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός και η Παναγία η Τριχερούσα

Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός: εορτάζει στις 4 Δεκεμβρίου εκάστου έτους
Κατά την πρώτη περίοδο της εικονομαχίας, ανάμεσα στους υπερασπιστές των εικόνων ξεχώρισε ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός (676-754 ή 787).


Εκείνη την εποχή η εικονομαχία ήταν στο απόγειό της και ο Άγ. Ιωάννης έγραφε επιστολές υπέρ των εικόνων υποστηρίζοντας τη θέση πως «μέσω της σωματικής μας όρασης φτάνουμε στην πνευματική ενόραση».
Εξοργισμένος από αυτή τη πραγματεία ο αυτοκράτορας Λέων΄Γ πλαστογράφησε ένα γράμμα στο οποίο δήθεν ο Ιωάννης τον ικέτευε να επιτεθεί στη Συρία και το έστειλε στον χαλίφη της Συρίας με ένα φιλικό σημείωμα : «Προφανώς έχεις έναν Χριστιανό προδότη στην αυλή σου….» Ο χαλίφης κάλεσε αμέσως τον Ιωάννη και του είπε : «το χέρι που έγραψε αυτό το γράμμα θα κοπεί…». Εβαλε λοιπόν τον δήμιο κι έκοψε με το σπαθί το δεξί χέρι του Ιωάννη, που έπεσε στο πάτωμα.