Ετικέτες

17.3.20

Ο κορωναϊός θα ταράξει την θυσία;


Αποτέλεσμα εικόνας για Ο κορωναϊός θεία μετάληψη

Ζώντας την παγκόσμια λαίλαπα που ονομάζεται κορωναϊός (ιός που μοιάζει με κορώνα ή κορωνοϊός), παρατηρούμε ότι μόλις εμφανίστηκε αυτή η ασθένεια στην Ελλάδα, αμέσως άρχισαν οι φωνές που ζητούν να σταματήσει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, διότι δήθεν θα μεταδοθεί μέσω της Μετάληψης ο νέος ιός.

Για την Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία η Θεία Λειτουργία τελείται για να μεταδοθεί στους Χριστιανούς το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Αυτό το μυστήριο είναι η κατεξοχήν προσευχή, η κορυφαία θυσία και λατρεία προς τον Θεό. Και αποτελεί εντολή του ίδιου του Χριστού: «τοῦτο ποιεῖτε εἰς τὴν ἐμὴν ἀνάμνησιν». (Λκ. 22, 19)
Αυτήν την θυσία λαχταρά ο Εωσφόρος εδώ και 2000 χρόνια να καταργήσει, να μην τελείται Θεία Λειτουργία, να σταματήσουν οι Χριστιανοί να κοινωνούν. Και τώρα, με την εξάπλωση του ιού, βρήκε (αν δεν την εφεύρε κιόλας!) την ευκαιρία ο Διάβολος, με τους… υπαλλήλους του, να καταργήσει την Θεία Κοινωνία, να σβήσει η θυσία.
Πώς να μη θυμηθεί κανείς τον προφήτη Δανιήλ, ο οποίος τον 6ο αι. π.Χ., μιλούσε για την εποχή που θα έρθει ο Αντίχριστος στην γη και «… λόγους πρὸς τὸν Ὕψιστον λαλήσει καὶ τοὺς ἁγίους Ὑψίστου παλαιώσει καὶ ὑπονοήσει τοῦ ἀλλοιῶσαι καιροὺς καὶ νόμον…» (Δαν. 7,25), δηλαδή ο Αντίχριστος θα χλευάζει με τα υβριστικά του λόγια τον Ύψιστο Θεό, θα επιχειρήσει να αχρηστέψει τους Χριστιανούς και να αλλοιώσει την λατρεία και τους κανόνες του Θεού.
Και αργότερα προφητεύει ο Δανιήλ ότι «… δι’ αὐτὸν θυσία ἐταράχθηκαὶ τὸ ἅγιον ἐρημωθήσεται» (Δαν. 8,11), δηλαδή εξαιτίας του Αντιχρίστου η θυσία ταράχθηκε, δηλαδή η λατρεία και πάνω απ’ όλα η Θεία Λειτουργία εμποδίστηκε και ο ναός του Θεού ερημώθηκε.
Αυτό ακριβώς, με αφορμή τον κορωναϊό, επιδιώκεται τώρα, να σταματήσει η θυσία, η Θεία Ευχαριστία. Άραγε οδεύουμε προς την παγκόσμια δικτατορία των υπαλλήλων του Αντιχρίστου, των Σιωνιστών, που θα εκπληρώσει τους λόγους του προφήτη Δανιήλ; Όχι βέβαια, αρκεί να μην κλείσουμε εμείς οι ίδιοι οι Χριστιανοί, οι Έλληνες Ορθόδοξοι, τις εκκλησίες μας. Οι Χριστιανοί πρέπει να συνεχίσουν να βρίσκουν καταφύγιο στον ναό του Υψίστου και να κοινωνούν άφοβα, μετανοημένοι και εξομολογημένοι.
Προσέχουμε την υγεία μας, ακούμε τις συμβουλές των γιατρών, αλλά δεν αποφεύγουμε το Άγιο Ποτήριο. Ο Θεός να δώσει να σβήσει ο ιός, να θεραπευθούν οι ασθενείς και να ματαιωθούν τα σχέδια των αντιχρίστων!

Διόδωρος Ράμμος
Ιστορικός-Αρχαιολόγος
Εκπρόσωπος τύπου ιστολογίου "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.