ΡΕΒΙΘΙΑ ΑΛΕΥΡΟΛΕΜΟΝΟ.
Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό να μουσκέψουν.Το πρωί τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε δυο(2) κουταλιές της σούπας σόδα, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για μια (1) ώρα Τα ξεπλένουμε καλά, τα βάζουμε σε μια πετσέτα και τα τρίβουμε για να φύγουν τα φλούδια. Δεν αφαιρούμε όλα τα φλούδια από τα ρεβίθια για να γίνουν πιο νόστιμα.
Βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε τα ρεβίθια. Τα ξαφρίζουμε και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το δεντρολίβανο. Τα αφήνουμε να βράσουν για 2 ώρες, ώσπου να γίνουν, και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Διαλύουμε στον χυμό του λεμονιού το αλεύρι,παίρνουμε 3-4 κουταλιές ζουμί από το φαγητό μας και το προσθέτουμε, για να διαλυθεί καλύτερα το αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα στα ρεβίθια, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσουν 5΄ ακόμη κι αποσύρουμε από τη φωτιά.
Υλικά για 4 άτομα
- 500γρ. ρεβίθια
-1 κρεμμύδι μεγάλο
-1 κλωναράκι δεντρολίβανο φρέσκο ή 1 κουτ. του γλυκού ξερό
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-χυμός από 1-1/2 λεμονιού
-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες της χρήσεις
-αλάτι.
Φίλοι μου καλοί αυτό το φαγητό το έφαγα πρώτη φορά στη μονή Δοχειαρείου και από τότε έγινε μια αναντικατάστατη συνταγή στο τραπέζι μας.
Σας το συνιστώ!!!!!!