13.10.18

Πάπας Φραγκίσκος: Κοινές προσευχές και έργα ελέους για να πετύχει ο Οικουμενισμός

Του Μανώλη Κείου


Τη…συνταγή προκειμένου να επιτύχει το έκτρωμα του Οικουμενισμού έδωσε απροκάλυπτα ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του στο περιοδικό των Ρ/Καθολικών Ιησουίτων «La Civilta Cattolica». 

Ο ποντίφικας παραδέχεται πως πρέπει να συνεχιστούν οι θεολογικοί διάλογοι ανάμεσα στα δόγματα, αλλά δεν εμφανίζεται αισιόδοξος για την εξέλιξή τους συνεπώς αντιπροτείνει συχνότερες κοινές προσευχές και έργα ελέους!
Στο πλαίσιο της συνέντευξης που δόθηκε με αφορμή το ταξείδι του στη Σουηδία ρωτήθηκε για το πώς το Οικουμενικό κίνημα μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Εκείνος απάντησε λέγοντας πως «ο θεολογικός διάλογος πρέπει να συνεχιστεί,» πρόσθεσε όμως πως «δεν θα είναι εύκολο να προχωρήσει λόγω των διαφορετικών τρόπων κατανόησης ορισμένων θεολογικών ζητημάτων»

«Προσωπικά, πιστεύω ότι πρέπει να στραφεί ο ενθουσιασμός μας προς την κοινή προσευχή και τα έργα του ελέους – να εργαστούμε από κοινού για να βοηθήσουμε τους αρρώστους, τους φτωχούς, και τους φυλακισμένους,» είπε ο Πάπας και συμπλήρωσε «Το να κάνουμε κάτι μαζί είναι μια μεγάλη και αποτελεσματική μορφή διαλόγου. Επίσης σκέφτομαι την εκπαίδευση. Είναι σημαντικό να συνεργαστούμε όχι με σεκταριστικό τρόπο. Υπάρχει μια σαφής πολιτική που πρέπει να είναι ξεκάθαρη σε κάθε περίπτωση: το να προσηλυτίζουμε σε εκκλησιαστικό πεδίο είναι αμαρτία «.
Κατά τα λοιπά ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε τον πόλεμο στο όνομα της θρησκείας «σατανικό» και «βλασφημία».
Ο Πάπας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη διαθρησκευτική συνάντηση για την ειρήνη στην Ασίζη, την οποία αποκάλεσε «πολύ σημαντική».
«Εμείς μαζί μιλήσαμε με ισχυρό λόγο για την ειρήνη, αυτό που πραγματικά θέλουν οι θρησκείες» τόνισε.
Όταν ρωτήθηκε για τα δεινά των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, ο Πάπας χαρακτήρισε την περιοχή «γη των μαρτύρων».
Σκοπός του ταξιδιού στη Σουηδία είναι να σηματοδοτήσει την 500η επέτειο από την έναρξη της Προτεσταντικής Μεταρρύθμισης, κατά συνέπεια, ο Πάπας ρωτήθηκε τι θα μπορούσαν να μάθουν οι Ρωμαιοκαθολικοί από τους Λουθηρανούς.
«Δύο λέξεις έρχονται στο μυαλό μου:«μεταρρύθμιση»και «Αγία Γραφή» είπε -«Μεταρρύθμιση και Αγία Γραφή είναι δύο πράγματα που μπορούμε να εμβαθύνουμε κοιτάζοντας την Λουθηρανική παράδοση.» κατέληξε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.