22.10.21
Μήπως και μια απεργία για να αποκτήσουμε Παιδεία εθνική;
«Σήμερα φορτώνουν τα παιδιά ένα σωρό και τα μπερδεύουν. Τα μπουχτίζουν στα γράμματα χωρίς πνευματικό αντιστάθμισμα. Στα σχολεία τα παιδιά πρέπει πρώτα να μαθαίνουν τον φόβο Θεού. Μικρά παιδιά να πάνε να μάθουν αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά-ενώ Αρχαία να μην μάθουν-μουσική, το ένα, το άλλο… Τι να πρωτομάθουν; Όλο γράμματα και αριθμούς και εκείνα που είναι να μάθουν, για την Πατρίδα τους, δεν τα μαθαίνουν. Ούτε πατριωτικά τραγούδια ούτε να τίποτε...
-Και οι απεργίες, Γέροντα, τι κακό κάνουν!
Ολόκληρο μήνα χωρίς μαθήματα τα παιδιά, να γυρίζουν στους δρόμους!
-Εγώ λέω τους δασκάλους ποτέ να μην κάνουν απεργία, εκτός αν πάνε καταργήσουν τα θρησκευτικά, την προσευχή ή να κατεβάσουν τον σταυρό από την σημαία. Τότε πρέπει να διαμαρτυρηθούν….».
(Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου, Λόγοι Α΄, «Με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο», εκδ. «Ιερόν Ησυχαστήριον Ευαγγελιστή Ιωάννου του Θεολόγου», σελ. 297).
Αυτά ειπώθηκαν πριν από 50-60 χρόνια από τον άγιο. Σαν τους παλαιούς προφήτες μάς προειδοποίησε για την επερχόμενη λαίλαπα της αθεΐας και της αφιλοπατρίας, που ξεβράζονται στον χώρο της παιδείας.
Δύο μοναδικά υπό έκδοση έργα
Αποδείξεις ότι
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ
Υπό του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου
Πρόκειται για 30 ακαταμάχητες αποδείξεις του ι. Χρυσοστόμου για την θεότητα του Χριστού, όπως προκύπτουν απ’ τη συνολική μελέτη του έργου του. Μάλιστα ο θείος αυτός Πατέρας, που δεν υπάρχει θέμα για το οποίο να μην έχει ομιλήσει και να μην το έχει αναπτύξει διεξοδικά, περισσότερο όλων έχει αναφερθεί στο εξεταζόμενο.
Τη μελέτη, τη συλλογή και την επεξεργασία των κειμένων έκανε ο Κ. Γ. Παπαδημητρακόπουλος.
Το έργο αποτελείται από 944 σελίδες, με τετράχρωμο εξώφυλλο, έχει σχήμα 14 Χ 21, και διαβάζεται απολαυστικά.
Το προλογίζει ο μακαριστός άγιος Γέροντας π. Ανανίας Κουστένης, στη μνήμη του οποίου και εκδίδεται.
Πρόσφατα αιτήματα προσευχής 22/10/21-28/10/21
[τελευταία ενημέρωση: 22/10/21, 11:20]
Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;
22/10
Υπέρ υγείας-θείας βοηθείας
Δήμητρας (είναι ήδη στην κατάσταση προσευχής στη θέση 3)
Ιωάννου: καρκινοπαθής σε τελικό στάδιο
Αγγελικής: καρκινοπαθής
Φωτεινής: χρόνια σοβαρή ψυχιατρική πάθηση
Δημητρίου: στην εντατική με κορωνοϊό εδώ και σχεδόν δύο μήνες
και
Υπάρχει ανάγκη προσευχής για ένα μωράκι που γεννήθηκε την 36η εβδομάδα. Είναι στη νεογνολογική διασωληνωμένο. Έχει παροδική δύσπνοια (συχνό αυτό), αλλά έχει και ένα μικρόβιο. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα ονόματα των γονέων είναι Αναστασία και Δημήτρης.
Μυθικές παραδόσεις
Οι πρώτοι κάτοικοι της Ελλάδας έρχονται από τα μικρασιατικά παράλια και περνούν με τα πρωτόγονα πλοία τους στις ευρωπαϊκές ακτές και στα νησιά του Αιγαίου και του Ιόνιου πελάγους. Τί γνωρίζουμε για αυτούς τους ανθρώπους;
Δυστυχώς, εκτός από τα στοιχεία που μας φανερώνει η αρχαιολογική σκαπάνη, ελάχιστα πράγματα μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε, εκτός αν μελλοντικά βρεθούν και αποκρυπτογραφηθούν γραπτά κείμενα εκείνης της απώτατης εποχής (όπως η πρωτογραφή του Δισπηλιού).
Νεολιθικός τρόπος ζωής
Καθημερινή ζωή σε ένα νεολιθικό χωριό.
Οι άνθρωποι είχαν ως πρώτο μέλημα να εγκατασταθούν σε τόπους, όπου υπήρχε πόσιμο νερό, απαραίτητο για την επιβίωση αλλά και ως πρώτη πηγή ενέργειας. Γι’ αυτό βλέπουμε τους πρώτους νεολιθικούς οικισμούς δίπλα σε λίμνες ή ποτάμια.
Επόμενο ζητούμενο ήταν η εύφορη γη, για να καλλιεργήσουν και παραγάγουν την τροφή τους. Εφόσον εξασφάλιζαν αυτούς τους δύο στόχους (γη και ύδωρ), άρχιζαν να χτίζουν τα σπίτια τους, δημιουργώντας τον οικισμό τους. Σε κάποιες περιπτώσεις οι οικισμοί περιβάλλονταν και από τείχος, που θα τους προστάτευε από τα άγρια ζώα ή, σπανιότερα, από επιθέσεις άλλων φυλών.