Τι καλύτερο από το σπιτικό ψωμί με προζύμι; Είναι νόστιμο, θρεπτικό και διατηρείται φρέσκο πολύ περισσότερο χρόνο σε σχέση με το ψωμί που φτιάχνεται με μαγιά μπύρας. Αν φτιάξουμε δυο ή τρία ψωμιά του ενός κιλού, θα είμαστε «καλυμμένοι» για πολλές μέρες με ψωμί που δεν έχει καμία σχέση με το αγοραστό, σε ποιότητα, και είναι και πολύ πιο οικονομικό.
Η επαγγελματική ενασχόληση με την κατασκευή αλετριών, έχει άμεση σχέση με τις αυξημένες γεωργικές ανάγκες της περιοχής, ιδιαίτερα στο παρελθόν.