Ετικέτες

25.10.15

Ο ΜΕΤΑΞΑΣ, ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΪΑ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940


Ο Ιωάννης Μεταξάς κατά πολλούς είναι μια αμφιλεγόμενη ιστορική προσωπικότητα. Δεν πέτυχε ποτέ να γίνει λαϊκός ηγέτης. Ανήκει, όμως, στην κατηγορία των ισχυρών που σε περίοδο ειρήνης δεν ευδοκιμούν αλλά σε περίοδο κινδύνων ο λαός τους αναζητεί. Δεν αμφισβητήθηκαν από κανένα η πνευματική του συγκρότηση και οι πολιτικές του ικανότητες. Ως Αξιωματικός ήταν πολύ μορφωμένος και είχε αρίστη επαγγελματική κατάρτιση ήταν μακράν πρώτος από τους ομοιόβαθμούς του. Ο Ελ. Βενιζέλος στις 2/9/35 είπε ότι «ο Μεταξάς είναι οξύνους, θετικός και έχει πραγματική αξία».

Οι Τρίτεκνοι καλούν όλο τον κόσμο στο Σύνταγμα



Σχόλιο: Η επιλογή της ημέρας και ώρας δεν είναι πολύ καλή. Είναι εργάσιμη ημέρα και δεν ξέρω πόση προσέλευση θα έχει. Σε κάθε περίπτωση όσοι μπορούν ας περάσουν πρώτα από την ενορία τους και μετά το τέλος της θ. λειτουργίας ας ενισχύσουν την κίνηση της ομάδας. 

Η Ομάδα Διαμαρτυρίας Τρίτεκνων Γονέων καλεί όλο τον κόσμο να παρευρεθεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί...

την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 στις 9.30 το πρωί στο Σύνταγμα.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (19/10/15-25/10/15)


Η ερχόμενη εβδομάδα (26/10/15-1/11/15) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Νηστεύουμε την Τετάρτη και την Παρασκευή, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας δεν έχουμε κάποιον περιορισμό. Την Τετάρτη 28/10 γίνεται κατάλυση οίνου-ελαίου*, διότι αυτή την ημέρα έχει αποφασιστεί να συνεορτάζεται μαζί με την Εθνική Επέτειο του "ΟΧΙ" και η εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου (που έχει μεταφερθεί από την 1η Οκτωβρίου στις 28 Οκτωβρίου από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 21 Οκτωβρίου 1952). 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές
Τετάρτη 28/10: νηστεία (λαδερό)*
Παρασκευή 30/10: νηστεία (αλάδωτο)

* Εδώ να σημειώσω ότι σύμφωνα με το νηστειοδρόμιο του π. Βασιλείου Βολουδάκη προβλέπεται κατάλυση ιχθύος μιας και πρόκειται για θεομητορική εορτή. Παραπάνω έχω υιοθετήσει την εκδοχή που επικρατεί στα υπόλοιπα νηστειοδρόμια, διότι είναι επικρατέστερη (δες εδώ και εδώ). Να προσθέσω, όμως, ότι υπάρχουν και νηστειοδρόμια που δεν περιλαμβάνουν (μάλλον λόγω παράλειψης) κατάλυση της νηστείας αυτή την ημέρα (π.χ. εδώ και εδώ). Θα επιμείνω να ρωτάτε τον πνευματικό σας σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μην ξεχάσετε να δείτε το αναθεωρημένο νηστειοδρόμιο του 2015 (έχουν γίνει πρόσθετοι σχολιασμοί και έχουν συμπεριληφθεί τροποποιήσεις και επεξηγήσεις). 

κλικ 

Προφητεία Αγ.Πορφυρίου περί Πανθρησκείας.



σχόλιο Γ.Θ : Μια σπάνια αναφορά του Αγιασμένου Παππούλη Πορφυρίου για την πανθρησκεία πριν ακόμα γιγαντωθεί και γίνει αυτό που βλέπουμε σήμερα. Επίσης αναφορά στους σιωνιστές και σε αυτούς που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του διαβόλου.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ… «ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ»


Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Το βίντεο έχει τίτλο «Μέχρι η θρησκεία όλου του κόσμου να γίνει του Αλλάχ, όλοι να ανήκουν στον Αλλάχ, δηλαδή το σατανά.»
Οι Τζιχαντιστές συνέλαβαν πρόσφατα στη Συρία έναν χριστιανό ιερέα ονόματι Jacques Mourad τον οποίο κρατούσαν αιχμάλωτο για αρκετές μέρες και του έλεγαν συνεχώς : «Εφόσον είσαι χριστιανός, αν δεν μεταστραφείς στο Ισλάμ, θα σου σχίσουμε το λαιμό με ένα μαχαίρι».

Αλβανοί: «Πως ξεφύγαμε την αφομοίωση με τους Έλληνες»



Ένα ενδιαφέρον άρθρο γράφει ο Αλβανός καθηγητής Γιακούμπ Κράσνικι (JAKUP KRASNIQI ) για τη διαμόρφωση του αλβανικού έθνους. Στη γραφή του προσπαθεί να αναλύσει τις βάσεις του αλβανικού έθνους και τη δημιουργία της σύγχρονης Αλβανίας.