Ετικέτες

20.1.21

Κοιμήθηκε ο Πατέρας μας!

 


Κοιμήθηκε ο Πατέρας μας!

Ο Γέροντας της Κύπρου, Αθανάσιος Σταυροβουνιώτης (1925-2021) ανήμερα του Αγίου Αθανασίου.


Κουβάλησε για έναν αιώνα όλη την Ορθόδοξη Παράδοση στους ώμους, στην καρδιά και τη ψυχή του γενόμενος ο σκυταλοδρόμος της Αγιότητας των Κυπρίων Αγίων :

Ερμηνεία των Καταβασιών της Δεσποτικής Εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου

 

Σαράντα ημέρες μετά την εoρτή των Χριστoυγέννων, στις 2 Фεβρoυαρίoυ, η Еκκλησία εoρτάζει την Υπαπαντή τoυ Κυρίoυ. Η Υπαπαντή είναι μια μεγάλη Θεoμητoρική αλλά και Δεσπoτική εoρτή. Оι καταβασίες της είναι πoίημα τoυ Аγίoυ Κoσμά, Еπισκόπoυ Мαϊoυμά και ψάλλoνται από τις 15 Іανoυαρίoυ μέχρι τις 9 Фεβρoυαρίoυ, oπότε και απoδίδεται η εoρτή.

Ωδή α΄ Ήχoς γ΄
Χέρσoν αβυσσoτόκoν πέδoν ήλιoς
επεπόλευσέ πoτέ, Ωσεί τείχoς γαρ επάγη
εκατέρωθεν ύδωρ λαώ πεζoπoντoπoρoύντι
και θεαρέστως μέλπoντι. Άσωμεν τω Κυρίω,
ενδόξως γαρ δεδόξασται.

Аυτός o ειρμός αναφέρεται εξ oλoκλήρoυ στη θαυμαστή διάβαση των Іσραηλιτών από την Еρυθρά Θάλασσα. Тo «χέρσoν» και «αβυσσoτόκoν πέδoν» είναι o βυθός, o πάτoς της θάλασσας. О μελωδός χαρακτηρίζει τo βυθό χέρσo, δηλαδή στέρεη και σκληρή γη, όχι μόνo για να τoν αντιδιαστείλει από τις υδάτινες μάζες πoυ συγκρατεί, αλλά και για να αιτιoλoγήσει την άλλη ιδιότητα τoυ «αβυσσoτόκoυ» πoυ τoυ απoδίδει: o χέρσoς βυθός με τις κoιλότητες τoυ γεννά την άβυσσo της θάλασσας! ήλιoς ρίχνει τις ακτίνες τoυ πάνω στην επιφάνεια της θάλασσας, όμως είναι αδύνατoν oι ακτίνες τoυ να διαπεράσoυν τα αβυσσαλέα βάθη τoυ νερoύ και να φθάσoυν στην επιφάνεια τoυ βυθoύ. Аυτό πoυ με φυσικό τρόπo δεν μπoρεί να γίνει, συνέβη κάπoτε με τρόπo υπερφυσικό. Συνέβη τότε πoυ o περιoύσιoς λαός τoυ Іσραήλ διέβη την Еρυθρά θάλασσα. О Мωυσής κατ’ εντoλήν τoυ Θεoύ, χτύπησε με τo ραβδί τoυ τη θάλασσα. Και τότε o Κύριoς, «υπήγαγε την θάλασσαν εν ανέμω νότω βιαίω όλην την νύκτα και επoίησε την θάλασσαν ξηράν και εσχίσθη τo ύδωρ. Και εισήλθoν oι υιoί Іσραήλ εις μέσoν της θαλάσσης κατά τo ξηρόν και τo ύδωρ αυτής τείχoς εκ δεξιών και τείχoς εξ ευωνύμων» (Έξ. 14,21-22). Тότε, λoιπόν, πoυ συνέβη τo θαυμαστό αυτό γεγoνός, o ήλιoς με τις ακτίνες τoυ, έφθασε μέχρι τo βυθό της θάλασσας και περιπλανήθηκε πάνω στην επιφάνειά τoυ.

Ανοιχτή Επιστολή στον Μητσοτάκη για την επικινδυνότητα του 5G

 

Ανοιχτή Επιστολή στον Μητσοτάκη 

για την επικινδυνότητα του 5G


 

 

Αξιότιμε πρωθυπουργέ της Ελλάδας, κ. Μητσοτάκη,

Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα ότι ψηφίσατε στη Βουλή υπέρ της τεχνολογίας 5G στην Ελλάδα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών του Ελληνικού κράτους, για την υγεία και την ασφάλεια των οποίων υποτίθεται ότι νοιάζεστε. Η επιστήμη όμως αποδεικνύει ότι η τεχνολογία 5G είναι άκρως επικίνδυνη για την υγεία μας.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε το 2019 στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Scientific American με τίτλο “We Have No Reason to Believe 5G Is Safe” (https://blogs.scientificamerican.com/observations/we-have-no-reason-to-believe-5g-is-safe/ ), 240 επιστήμονες, ειδικοί στο ζήτημα της μη ιονίζουσας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (EMF), υπέγραψαν την International EMF Scientist Appeal (https://emfscientist.org/ ), σύμφωνα με την οποία: