Ετικέτες

28.4.19

Ο ΑΓΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΣ


Εορτάζεται στις 23 του Απρίλη. 

Εάν όμως το Πάσχα πέφτει μετά τις 23 Απρίλη, 

τότε εορτάζεται την επόμενη μέρα του Πάσχα 

(Δευτέρα της Διακαινησίμου).


Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος  ο Τροπαιοφόρος ανήκει στη χορεία των μεγαλομαρτύρων και είναι από τους λαοφιλεστέρους Αγίους της Εκκλησίας μας. Έζησε κατά τα τέλη του 3ου αιώνος μ.Χ. και τας αρχάς του 4ου επί της βασιλείας του Διοκλητιανού.


Κυριακή του Πάσχα



ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
«Εορτή των εορτών» για τη Χριστιανοσύνη είναι η Ανάσταση του Κυρίου.
«Πάσχα» στα Εβραϊκά σημαίνει: διάβαση, πέρασμα. Είναι εβραϊκή γιορτή εις ανάμνηση της Εξόδου των Εβραίων από την Αίγυπτο, της θαυματουργού διαβάσεως της Ερυθράς Θάλασσας υπό τον Μωυσή και της σωτηρίας τους από την δουλεία του Φαραώ. Ο Χριστός σταυρώθηκε την ημέρα του εβραϊκού Πάσχα.
Το απόγευμα της Κυριακής τελείται ο «Εσπερινός της Αγάπης» ή Δεύτερη Ανάσταση (σε πολλούς ναούς τελείται το πρωί). Λέγεται έτσι, διότι οι Χριστιανοί παλαιότερα αντάλλασσαν μεταξύ τους το Φιλί της Αγάπης.


ΠΗΓΗ

Ευαγγέλιο (Κατά Ιωάννη Κεφ. 20: 19-25)

Το Ευαγγέλιο αυτό, όπου είναι δυνατό -η Μητρόπολη των Αθηνών είναι μία από τις εκκλησίες- διαβάζεται σε πολλές ξένες γλώσσες:

Panama Paper: 150 φορολογικές ποινικές υποθέσεις στη Γερμανία



Πριν από τρία χρόνια, οι δημοσιογράφοι κατάφεραν να αποκαλύψουν ένα παγκόσμιο δίκτυο φοροδιαφυγής από τα αποκαλούμενα Panama Papers – έγγραφα του Παναμά. Περισσότερα από 49 εκατομμύρια αρχεία που περιείχαν πληροφορίες για 271.000 υπεράκτιες εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες.