Ετικέτες

6.10.19

ΕΠΕΙΓΟΝ: Αθηνά-Μαρία (καρκίνος εγκεφάλου, 12 ετών) ΚΑΙ Παναγιώτα (εγκεφαλικό) και Νεκτάριος (μερική παράλυση) και Αρετή (όγκος στο έντερο, επέμβαση)

Αποτέλεσμα εικόνας για σταυρός προσευχή


Όλοι μας κουβαλάμε έναν σταυρό. Ο σταυρός όμως κάποιων αδελφών μας φαίνεται ασήκωτος. Δεν πρέπει να βάλουμε κι εμείς ένα χεράκι βοηθείας;

Αθηνά-Μαρία: νεαρή κοπελίτσα 12 μόλις ετών, έχει καρκίνο στον εγκέφαλο και μεταφέρεται στο εξωτερικό για επέμβαση. Ας ευχηθούμε η Παναγία να κάνει το θαύμα της.

Παναγιώτα και Νεκτάριος, σύζυγοι και γονείς: Πολύ δύσκολη κατάσταση... η Παναγιώτα υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό, ενώ ο σύζυγός της Νεκτάριος ήδη πάσχει από σοβαρό αυτοάνοσο που του έχει προκαλέσει μερική παράλυση. Όλοι μπορούμε να φανταστούμε ότι η ψυχολογική τους κατάσταση είναι πολύ κακή. Χρειάζονται την προσευχή μας, χρειάζονται τη θεία ενίσχυση και βοήθεια. Ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τα αδέρφια μας κι ας ευχηθούμε η Παναγιώτα να ξεπεράσει και τον κίνδυνο, αλλά και να επανέλθει γρήγορα από το εγκεφαλικό με τις μικρότερες δυνατές επιπλοκές.

Αρετή: Αύριο Δευτέρα 7/10 θα χειρουργηθεί λόγω όγκου στο έντερο που της προκαλεί αιμορραγία. Ο Θεός ας την ελεήσει.

Υπέρ αναπαύσεως της Αθανασίας


Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση


Η αδελφή μας Αθανασία (θυμηθείτε ΕΔΩ) τελικά κοιμήθηκε πριν λίγες μέρες. Το εντυπωσιακό είναι ότι έχει βρει τόση παρρησία που ήδη οι γονείς της είναι πολύ παρηγορημένοι και αντιμετώπισαν τον αποχαιρετισμό του παιδιού τους με συγκινητική εμπιστοσύνη προς τον Θεό.  Ήταν πραγματικά από τις λίγες κηδείες που μπορεί να δει κανείς πόσο πολύ μπορεί να μας σκεπάσει ο Θεός.

Ας διαβάσουμε λίγο από το ψαλτήρι για την Αθανασία (αλλά και για τους υπολοίπους αδερφούς μας, ζώντες ή κεκοιμημένους). Ας δώσουμε και το όνομά της για μνημόνευση στην ενορίας μας. 

Ο Θεός ας την αναπαύει και ας ενδυναμώνει και τους δικούς της.

Καλή ανάσταση Αθανασία.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (7/10-13/10/19)


Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα (7/10/19-13/10/19) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύονται τα πάντα. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 9/10: νηστεία (άλαδο φαγητό)

Παρασκευή 11/10: νηστεία (άλαδο φαγητό)

Ἐπιστολή πρός κάποιον πού εἶχε μελαγχολήσει

Ἀλεξέγιεβ Ἰωάννης (Πνευματικός τῆς μονῆς Βάλαμο)
20.12.1947
Ἀδίκως στενοχωριέσαι μὲ τή μελαγχολική σου ἐπιστολή• εἴμαστε ἄνθρωποι καὶ οἱ καταστάσεις μας ἀλλάζουν. Καλὸ εἶναι πού γράφεις αὐτά πού σοῦ συμβαίνουν.

Ένα θαυμαστό περιστατικό για τις ψυχές που έχουν ανάγκη! (Γέροντας Εφραίμ Φιλοθείτης)


*Από το βιβλίο: «Η τέχνη της σωτηρίας – Τόμος Β’ (Γέροντος Εφραίμ Φιλοθεϊτου)»

… Αν είναι σωσμένος ο άνθρωπος, αυξάνει η ανάπαυση του.

Η Ευωδία της κάρας του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή!


*Υπολογίζεται ότι από την «ρίζα» του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού προέρχονται άμεσα περισσότεροι από χίλιοι μοναχοί και μοναχές, που ανάγουν την πνευματική τους πατρότητα στον μακάριο αυτόν Γέροντα. Από αυτό και μόνο το γεγονός φαίνεται η ευλογία που είχε ο Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής!

Θεόκλητος Ρουσάκης, Η ασύμμετρη απειλή της λαθρομετανάστευσης και η νεο-οθωμανική διείσδυση στα Βαλκάνια .

Αποτέλεσμα εικόνας για θεοκλητος ρουσάκης

Η Συνθήκη Σένγκεν, οι κακοί χειρισμοί– Η ασύμμετρη απειλή της Λαθρομετανάστευσης και η από Βορά εν δυνάμει απειλή από την νεο-οθωμανική διείσδυση στα Βαλκάνια.

Ύποπτες Μ.Κ.Ο. έστησαν την εξέγερση στη Μόρια


Ρεπόρτερ
Για να εκβιάσουν τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα – Καυτό υλικό από τηλεφωνικές συνομιλίες στα χέρια της ΕΥΠ.