Ετικέτες

22.12.19

Οδοιπορικό Κατάληψης του υψώματος 613 Κηπαρό με την σημαντική συμβολή του Ιωάννη Δημούτσου.


 
Ονομάζομαι Δημούτσος Ιωάννης του Μιχαήλ και της Αδριανής και γεννήθηκα στο χωρίο Κηπαρό, Χειμάρρας Βορείου Ηπείρου, στις 24/7/1922. Το 1936 ήλθα στην Αθήνα και εργάσθηκα στο καπνεργοστάσιο Καραβασίλη.

Η κατάσταση των ψυχών από τον θάνατο μέχρι της τελικής κρίσεως.

Αποτέλεσμα εικόνας για μετά θάνατον ζωή 

Με το χωρισμό της ψυχής από το σώμα που το ονομάζουμε θάνατο, τελειώνει η ηθική ετοιμασία και η δράση του ανθρώπου πάνω στη Γη και ανάλογα με την ηθική και πνευματική του κατάσταση τη στιγμή του θανάτου αποφασίζεται η προσωρινή, ως την τελική κρίση, τύχη του στην αιωνιότητα.

22 Δεκεμβρίου 1940: Ὁ ἑλληνικός στρατός ἀπελευθερώνει τήν Χιμάρα


Εφημερίδα της εποχής, την 24η
Δεκεμβρίου 1940, αναγγέλλει την νίκη
του Ελληνικού Στρατού.

Η ξεχασμένη μάχη του Ακροϊνού: Ο Λέων Γ’ βάζει τέλος στην Αραβική εξάπλωση


Γράφει ο Μάριος Νοβακόπουλος, διεθνολόγος

Επί ξηρού ακμής 
Για την Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία το α’ μισό του 8ου αιώνος υπήρξε εξαιρετικά καθοριστικό, καθώς εκεί κρίθηκε εάν τελικά θα αναδιοργανωνόταν ύστερα από τις καταστροφές των προηγουμένων δεκαετιών ή αν θα κατέρρεε.

Αγιασμένες μέρες


Φώτης Κόντογλου

Τὴν πνευματικὴ χαρὰ καὶ τὴν οὐράνια ἀγαλλίαση ποὺ νοιώθει ὁ χριστιανὸς ἀπὸ τὰ Χριστούγεννα, δὲν μπορεῖ νὰ τὴ νοιώσει, μὲ κανέναν τρόπο, ὅποιος τὰ γιορτάζει μοναχὰ σὰν μία συγκινητικὴ συνήθεια, ποὺ εἶναι δεμένη περισσότερο μὲ τὶς συνηθισμένες χαρὲς τοῦ κόσμου, μὲ τὸν χειμώνα, μὲ τὰ χιόνια, μὲ τὸ ζεστὸ τζάκι.