Ετικέτες

16.1.21

Στα γόνατα για την Κλημεντίνη... και τον Στέφανο, την Ελένη, τον Γεράσιμο, τη Μαρία, την Αγγελική...



 Παράκληση για προσευχή!

Για την Κλημεντίνη, μανούλα 45 ετών.

Παλεύει με τον καρκίνο εδώ και πολλά χρόνια...

Έχει κάνει αρκετές φορές μετάσταση, αλλά πάντα με τη βοήθεια του Θεού στέκεται στα πόδια της και χαμογελάει!!!

 Όμως τώρα έχει εμφανιστεί σε ένα πολύ ζωτικό όργανο...

Και πρέπει να παλέψει περισσότερο. 

Και πολίτες και, αν χρειαστεί, οπλίτες



Είναι μεγάλο σχολείο το ’21. Προσωπικώς ξεκίνησα ήδη στην τάξη μου να διδάσκω λόγια αθάνατα και πράξεις από τους ηρωικούς προγόνους μας. Μετά την πρωινή προσευχή και την ορθογραφία-που καταργήθηκε-σειρά παίρνει η ανάγνωση ενός κειμένου από τον βίο και την πολιτεία των πρωταγωνιστών της Εθνικής Επανάστασης. Θα το γράφω και πάντα και τα το λέω. Μπορεί το τρέχον σύνθημα να πρεσβεύει «σχολείο ανοιχτό στη ζωή», κούφιο καρύδι κι αυτό και φυσαλίδα αέρος, όμως το σχολείο ακριβώς πρέπει να κλείσει τις πόρτες του σ΄ αυτήν την ζωή. Στην περιρρέουσα μούχλα και ασημαντοκρατία και να «ανοίξει» τα παραθύρια του στην ιστορία και στα περασμένα μεγαλεία. Οι μόνοι που θα γιορτάσουν με την ψυχή τους, θα τιμήσουν και θα διδαχτούν με τα πολυτίμητα τζιβαϊρικά της Παλιγγενεσίας είναι τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου. Το βλέπω μες στην τάξη με πόσο σεβασμό και ευλάβεια ακούν και μελετούν τα γραμμένα με αίμα, φιλοπατρία και πίστη «κειμήλια» του ’21. Σήμερα ιδίως που μας ταλανίζει η κρίση, η διχόνοια, η γενική καχυποψία, ο φόβος για τα μελλούμενα και όλα τα φαρμάκια της τρέχουσας επικαιρότητας είναι φάρμακο και θεραπεία η προσφυγή στο «μπαρούτι» του Εικοσιένα και στο πνεύμα εθελοθυσίας του. Τα απόρθητα λημέρια της Κλεφτουργιάς μάς διδάσκουν την Πίστη, την ομόνοια, το σέβας στην Πατρίδα. Μας προφυλάσσουν από την φαυλότητα των πολιτικών, από τους ξενοκίνητους τυχοδιωκτισμούς, που όσες φορές τους εμπιστευτήκαμε, καταβαραθρωθήκαμε. Αλλά και τα θαύματα που κατορθώνουμε όταν υπάρχει λαϊκή ομοψυχία. Ας αρωματιστούμε λοιπόν από τα μαθήματα που μας προσφέρει ο Γέρος του Μοριά, για την ομοψυχία, την φιλοπατρία, το ανεπίφθονον, την συγχωρητικότητητα και την Πίστη.

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής ΙΒ΄ Λουκά: Προς Εβραίους (ιγ΄ 17 - 21)

 Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία


Προς Εβραίους (ιγ΄ 17 - 21)

Κυριακή ΙΒ’ Λουκά: Θεραπεία των δέκα λεπρών – Ομιλία περί Ευχαριστίας

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριακή ΙΒ’ Λουκά: Θεραπεία των δέκα λεπρών – Ομιλία περί Ευχαριστίας
ΑΓ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

Η Ευαγγελική περικοπή της Θείας Λειτουργίας. – Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον Κεφ. ΙΖ. 12 – 19.

Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά: Ακολουθίες εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.


 


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις ακολουθίες του εσπερινού και του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά (17 Ιανουαρίου 2021):

Ανοικτή Επιστολή Προς τήν Αγία και Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, π. Στυλιανού Εμμ. Καρπαθίου Θεολόγου Ψυχιάτρου, Δρ Βιοηθικής Πανεπιστημίου Αθηνών




 Φοβού τους Δαναούς

και δώρα φέροντας[i]

Αγιοι Αρχιερείς˙

  Το πολυθρύλητο εμβόλιο, κατά του ιού sars-cov-2, άρχισε ήδη να εφαρμόζεται στον ελληνικό πληθυσμό και, γενικώτερα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από  την 27-12-2020, με  ‘’επικές’’  διακηρύξεις των πολιτικών ηγετών.  

    Η επιχείρηση εμβολιασμού με την ψευδώνυμη επωνυμία ‘’Ελευθερία’’, προσβλητική για το ίδιο το νόημα της λέξης ελευθερία,  ξεκίνησε και φιλοδοξεί να κτίσει  σινικό  τείχος ‘’ανοσίας αγέλης’’, κατά του κορωνοϊού.

Υπέρ θείας βοηθείας Αναστασίας (ξαφνική απώλεια ακοής), Στεφάνου (σε κώμα) και των καρκινοπαθών: Νικολάου, Ηλία, Αικατερίνης, Αθανασίου, Γεωργίας και ενημέρωση για τον Γεώργιο

 


Αν και "όλος" ο κόσμος ασχολείται με τον κορωνοϊό, ωστόσο πολλοί αδελφοί μας υποφέρουν από τόσα άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας των οποίων η αντιμετώπιση καθίσταται ενδεχομένως πιο δύσκολη λόγω των μέτρων και του φόβου... 

Λάβαμε μήνυμα για την Αναστασία η οποία ξαφνικά πριν μια εβδομάδα έχασε πλήρως την ακοή της και είναι στο νοσοκομείο. Η κατάστασή της δεν βελτιώθηκε. Μόνη ελπίδα της ο Κύριος. Ας ευχηθούμε να την ελεήσει.

Λάβαμε και σχόλιο να προσευχηθούμε για τον Στέφανο, νέο παιδί σε κώμα εδώ και τρία χρόνια μετά από ατύχημα με μηχανή. 

Επίσης, λάβαμε σε σχόλια σε αναρτήσεις αιτήματα για τους παρακάτω καρκινοπαθείς αδελφούς μας, υπέρ θείας βοηθείας: 

  • Νικολάου
  • Ηλία  
  • Αικατερίνης
  • Αθανασίου 
  • Γεωργίας
Ενημέρωση: Ο Γεώργιος (υπ' αρ. 119) που βάλαμε πριν 2,5 εβδομάδες σε προσευχή ξεκίνησε τις χημειοθεραπείες. Έχει πολύ δρόμο μπροστά του... μετά τις χημειοθεραπείες θα ακολουθήσει και επέμβαση. Ας μην τον ξεχνάμε... Δοκιμάζεται πολύ... Πάνω από όλα να ευχόμαστε για την ψυχή του.

Υπέρ αναπαύσεως Κωνσταντίνου

 



Σε λίγη ώρα γίνεται η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου ο οποίος ταλαιπωρήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια από επιπλοκές του διαβήτη (τον οποίο είχε από νέος). Ήταν πολύ καιρό στην κατάσταση προσευχής (υπ' αρ.4). Είχε κουραστεί πολύ και επιθυμούσε να λήξει το μαρτύριο του, το οποίο και έγινε. Κοιμήθηκε στο σπίτι του και ήταν γαλήνιος. Αυτή ήταν η επιθυμία του και ο Κύριος του την πραγματοποίησε. Ας ευχόμαστε τώρα και για την ψυχή του. Δεν γνωρίζω αν ήταν εύκολο το τελευταίο διάστημα να λάβει τα άχραντα μυστήρια λόγω των μέτρων κτλ. και μπορεί και να μην έγινε. Ας προσευχηθούμε για την ψυχή του. Άλλωστε όλους μας θα μας κρίνει δίκαια ο Κύριος.

Όποιος διαβάσει σήμερα ψαλτήρι ας μνημονεύσει και το όνομά του. Ήδη έχει γίνει και τρισάγιο το πρωί. Σε λίγο η εξόδιος ακολουθία.


Καλή ανάσταση Κωνσταντίνε.