Ετικέτες

10.10.23

Τα μεγάλα χαρίσματα έχουν και μεγάλες δοκιμασίες...

                          

Τα μεγάλα χαρίσματα συνοδεύονται πάντα από μεγάλες δοκιμασίες, και πριν και μετά την έλευση τους. Και τούτο διότι ο καλός Θεός γνωρίζει τον αρρωστημένο ναρκισσισμό μας, που θέλει όλα να τα προσεταιρίζεται προς ίδιον όφελος. Γι αυτό μαζί με το χάρισμα και την δωρεά επιτρέπει και την δοκιμασία.

Σκοπιανός ”Μακεδονισμός” και βουλγαρικός αλυτρωτισμός, οι υποδόριοι εχθροί του Ελληνισμού

             


Βούλα Ηλιάδου

”Ο δολοφόνος γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος”, λένε. Κι αυτή η καθ’ έξιν επιστροφή του μπορεί να γίνει, έστω κι αν έχει περάσει ένας αιώνας από το ”έγκλημα”. Αυτό απέδειξε άλλωστε, σε επίπεδο Εξωτερικής πολιτικής, η ιστορία των σχέσεων της Ελλάδας με τους αλυτρωτιστές και αναθεωρητές γείτονές της (Σκοπιανούς, Αλβανούς και Τούρκους), οι οποίοι ονειρεύονταν ανέκαθεν να οικειοποιηθούν τμήματα της επικράτειάς της

Ενιαία Ιρλανδία η μόνη λύση – Ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία με απελευθέρωση η μόνη λύση

                


Φανούλα Αργυρού

Γιατί το μοντέλο της «Βορείου Ιρλανδίας», που πολλοί ισχυρίζονται ότι μπορεί να δουλέψει και στην Κύπρο, είναι εγγενώς ελαττωματικό και μια συνταγή αδιεξόδου

Θα κάνουμε πόλεμο και με το Ιράν, αγαπητοί κύριοι;

                            

Διαβάζοντας βρήκαμε και την παρακάτω, συγκλονιστική είδηση.

Η είδηση βρήκε στα ελληνικά μέσα χώρο μόνο στο militaire.gr και αγνοήθηκε μεγαλοπρεπώς από την πλειονότητα των συστημικών μέσων.
Αντιθέτως στα ισραηλινά δημοσιεύτηκε παντού και εκτενώς, και χαιρετίστηκε ξεκάθαρα ως επιθετική κίνηση και της Ελλάδας κατά του Ιράν.

π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης- Τα συλλυπητήριά μας


Άγιος Φίλιππος ο ευαγγελιστής ή διάκονος (ένας από τους επτά Διακόνους)



11 Οκτωβρίου

Η πιο πρακτική ιστοσελίδα για να βρίσκετε τις ακολουθίες (χωρίς μουσικά) είναι:


Επιλέγετε ημερομηνία
(για τη θ΄ ώρα επιλέγετε τη σημερινή ημερομηνία 10/10)
(για εσπερινό, απόδειπνο, μεσονυκτικό, όρθρο και ώρες επιλέγετε την αυριανή ημερομηνία 11/10)

Πατάτε υποβολή

Επιλέγετε ακολουθία

Πατάτε υποβολή

Ο Φίλιππος ήταν ένας από τους επτά πρώτους διακόνους, δεύτερος στη σειρά μετά το Στέφανο, που εξέλεξε η Εκκλησία της Ιερουσαλήμ, μετά από υπόδειξη των δώδεκα Αποστόλων (Πράξ. 6,1-6).

Καλείται "ευαγγελιστής" (Πράξ. 21:8) ή "διάκονος" προς διάκριση από το Φίλιππο τον απόστολο. Επίσης, ήταν έγγαμος και είχε τέσσερις θυγατέρες, προικισμένες με προφητικό χάρισμα. (Πράξ. 21,8-9).