Ετικέτες

10.5.21

Τι λένε οι καραγκιόζηδες τώρα ; ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ COVID ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ! Τι έλεγαν οι απατεώνες πριν ; ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ 99%

 

Προλάβετε να το δείτε πριν τα φασιστάκια του facebook, το κατεβάσουν και αυτό...

«Εις τους έσχατους καιρούς οι ευσεβείς θα διωχθούν. Οι πονηροί άνθρωποι και οι γόητες θα προκόψουν επί τω χείρον, πλανώντες και πλανώμενοι»

 Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης: Κοιμούμεθα αδελφοί μου, επάνω σε ένα  ηφαίστειο! | Κατάνυξη

Πονηροί δὲ ἄνθρωποι και γόητες προκόψουσιν ἔπι τῷ χεῖρον πλανῶντες και πλανώμενοι (B΄ Tιμ. 3,13)

Απόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

Ἀδελφοί μου, θ’ ήθελα μόνο νὰ σᾶς δείξω τὴν ἑρμηνεία τοῦ χωρίου αὐτοῦ, τῆς προφητείας τοῦ ἀποστόλου Παύλου, ὁ ὁποῖος εἶπε, ὅτι ἐν τοῖς ἐσχάτοις χρόνοις, ὅταν πλησιάζῃ πλέον νὰ σημάνῃ τὸ μεγάλο σήμαντρο τῆς δευτέρας παρουσίας, ὅτι τότε, λέει, οἱ μὲν εὐσεβεῖς θὰ διωχθοῦν, οἱ δὲ πονηροὶ καὶ γόητες καὶ ἀπατεῶνες θὰ προκόψουν.

Η ταινία για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου

 Η ταινία για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου

Ένα παράθυρο στο φως φαίνεται να ανοίγει η ταινία MAN OF GOD, για τις κινηματογραφικές ταινίες με θρησκευτικό περιεχόμενο ή ακόμη και γι’ αυτές που είναι εμπνευσμένες από τον βίο κάποιου Αγίου.

Αν και αρκετά χρόνια πριν στην Αμερική είχε ήδη δημιουργηθεί πρακτορείο διανομής για ταινίες με θρησκευτικό περιεχόμενο ή κοινωνικές ταινίες με μηνύματα που πηγάζουν από το Ευαγγέλιο και τη ζωή των Αγίων, η παραγωγή τέτοιων ταινιών για την ορθόδοξη Ελλάδα, φαίνεται να ήταν κάτι άπιαστο, ίσως ακόμη και για τις υπόλοιπες ορθόδοξες χώρες.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας 10/5/21-16/5/21

 Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ


Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η τρέχουσα εβδομάδα (10/5/21-16/5/21) είναι η δεύτερη εβδομάδα του πεντηκοσταρίου. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. Η Τετάρτη 12/5 και η Παρασκευή 14/5 είναι ημέρες νηστείας στις οποίες γίνεται κατάλυσις οίνου και ελαίου λόγω του χαρμόσυνου χαρακτήρα της περιόδου αυτής.

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση εις πάντα
Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (κατάλυση οίνου και ελαίου)