Ετικέτες

9.9.20

Μπορεί ένα 5χρονο, ένα 6χρονο παιδάκι να αντέξει τόσες ώρες; Έχω παρατηρήσει ανθρώπους που βγαίνουν από πολυκαταστήματα και αγορές, να πετούν με ανακούφιση και αγανάκτηση πολλές φορές, την μάσκα

 

Δημήτρης Νατσιός
δάσκαλος-Κιλκίς
"Διεγέλα τα πάντα, γέλωτος ορών άξια, τα τοις πολλοίς
σπουδαζόμενα".

άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Νομίζω είναι του Ντοστογιέφσκι η παρακάτω μυρίπνοος φράση: "Τρία πράγματα μας θυμίζουν τον χαμένο παράδεισο: το άρωμα των λουλουδιών, το κελάιδισμα των πουλιών και το γέλιο των παιδιών". Και το γέλιο δεν ευφραίνει μόνον την ακοή, αλλά και την όραση, το βλέπεις, ζωγραφίζεται στο πρόσωπο, που λάμπει από χαρά.

Προσευχή υπέρ θείας βοηθείας και ενισχύσεως Παναγιώτου (λευχαιμία), Χρήστου, Ευαγγελίας και Ελισάβετ

Για την προσευχή | Πεμπτουσία

Συγχωρέστε μας που δεν ανταποκριθήκαμε έγκαιρα σε κάποια αιτήματα προσευχής. Τα βάζουμε τώρα έστω και με καθυστέρηση κάποιων ημερών. Ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορεί ο καθένας. Μπορούμε να μνημονεύουμε τα ονόματα απλά μετά από κάποια ακολουθία π.χ. το βράδυ μετά το απόδειπνο ή κάνοντας κάποια παράκληση ή κάνοντας χρήση του ψαλτηρίου. Μπορούμε να προσευχόμαστε επίσης με κομποσκοίνι. Ας δίνουμε τέλος τα ονόματα σε ιερείς ή ιερομονάχους ή μοναχούς για μνημόνευση.


Παναγιώτης: παλεύει με τη λευχαιμία. Ο Θεός ας τον ενισχύσει και αν είναι προς όφελος της ψυχής του ας τον θεραπεύσει. Ας γίνει το θέλημά Του.


Χρήστος: σοβαρός εθισμός. Αναγνωρίζει το πρόβλημα και παλεύει να τα καταφέρει. Ο Θεός ας τον ενισχύσει.


Ευαγγελία μετά των οικείων της: χρειάζεται πολλή προσευχή και την προστασία του Θεού.


Ελισάβετ: υπέρ υγείας και φωτίσεως

:

Εξέγερση στην ακριτική Λέσβο – Στις φλόγες ο καταυλισμός της Μόριας – 13.000 μετανάστες εκτός ελέγχου- Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Εδώ και μήνες, και κυρίως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, το Πρακτορείο Ορθοδοξία γράφει για τα γεγονότα στη Λέσβο, εκφράζοντας έντονες ανησυχίες ότι το νησί έμοιαζε βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Βανδαλισμοί ιερών προσκυνημάτων, λεηλασίες, εμπρησμοί συνέθεταν καθημερινά το σκηνικό.

Τώρα τα χειρότερα σενάρια έγιναν πραγματικότητα.

Δελτίο Τύπου σχετικά με την καθολική εφαρμογή της μάσκας προσώπου στα παιδιά, ως μέτρου προφύλαξης από τον Covid-19

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

«Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά» 

7-9-2020 

Το Υπουργείο Παιδείας με πρόσφατη οδηγία του ορίζει ως υποχρεωτική την εφαρμογή της μάσκας προσώπου στα σχολεία και σε όλους τους χώρους για τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω και τους εκπαιδευτικούς. Κατόπιν αυτού του μέτρου που επέβαλε το Υπουργείο το κίνημα υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά», για λόγους επιστημονικής συνέπειας, και σεβασμού στην υγεία και την προσωπικότητα των παιδιών και των εκπαιδευτικών, κρίνει κατάλληλο να επισημάνει τα παρακάτω που αφορούν στη χρήση μάσκας ως μέτρου προφύλαξης από τον Covid-19. 

Νέο Βίντεο από τις μαζικές αντιδράσεις γονέων κατά της μάσκας στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Νέο Βίντεο από τις μαζικές αντιδράσεις γονέων κατά της μάσκας στα σχολεία  σε όλη την Ελλάδα - Ενωμένη Ρωμηοσύνη


Συγκεντρώσεις κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής και σε πολλές πόλεις της περιφέρειας, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα για συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα