Ετικέτες

3.9.20

Άγιος Νεκτάριος: ο Άγιος της υπομονής (ΑΦΙΕΡΩΜΑ)

Την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου της υπομονής, της καρτερίας, της αγάπης και της συγχώρεσης εορτάζει σήμερα η εκκλησία μας.

Γεννημένος σ’ ένα μικρό χωριό της Σηλυβρίας σε πάμφτωχη οικογένεια, από μικρό παιδί το μόνο που ζητούσε ήταν να βοηθά όσους είχαν ανάγκη και να σπουδάσει.

Με πολύ κόπο κατάφερε και τα δύο, παρά το γεγονός ότι πολλοί τον συκοφάντησαν με αποτέλεσμα να διωθεί από τον Πατριάρχη Σωφρόνιο και να βρεθεί ρακένδιτος στην Αθήνα.

Κι όμως, ο απλός κόσμος δεν άργησε να καταλάβει το μεγαλείο της ταλαιπωρημένης του καρδιάς και τον «ανακήρυξε» Άγιο στις καρδιές του πριν το κάνει επίσημα η Εκκλησία της Ελλάδος.

«Στην Εκκλησία υπάρχει υγεία και όχι ασθένειες»


Σχόλιο: Συμφωνούμε με τον Σεβασμιώτατο, αλλά μήπως είναι καιρός να συνεδριάσει η Ιεραρχία; Γιατί δεν λένε όλοι τα ίδια...

Μήνυμα πίστης αλλά και ελπίδας προς τους απανταχού Ορθόδοξους έστειλε για άλλη μια φορά ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ Ιωήλ.

Με αφορμή τον εορτασμό της ανακομιδης των Λειψάνων του Αγίου Νεκτάριου ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς. Αφού αναφέρθηκε στην ιστορία της ανακομιδης των λειψάνων του Αγίου, τόνισε πως τόσο τα λείψανα όσο και οι Ιερές εικόνες αλλά και τα άμφια των Αγίων έχουν την Χάρη του Θεού, ως εκ τούτου δεν μεταδίδουν καμία ασθένεια.

Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος έφερε και παραδείγματα μέσα από την παράδοση της εκκλησίας, όπου δαιμόνια τράπηκαν σε φυγή.

Παράλληλα, έκανε αναφορά στο ιερότατο Μυστήριο της Θείας ευχαριστίας εξηγώντας πως μετατρέπετε ο οίνος σε αίμα Χριστού και ο άρτος στο σώμα του Κυρίου μας.

«Απ’ έξω μπορείτε να κολλήσετε ιό, μέσα στην εκκλησία όχι. Στην Εκκλησία υπάρχει υγεία και όχι ασθένειες» τόνισε ο Σεβασμιώτατος

Δείτε την ομιλία:

Τελευταία ημέρα συνεδρίασης της ΔΙΣ – Η πρόταση της Εκκλησίας προς το υπουργείο Παιδείας για τους Αγιασμούς στα σχολεία


Σχόλιο: Θυμηθείτε το χθεσινό σχόλιό μας εδώ. Ήταν αναμενόμενο... ακόμα και στις 15/9 βέβαια θεωρώ ότι δεν είναι εφικτό να γίνει αγιασμός ανά τάξη... Βέβαια αυτή η παρωδία που ζούμε κάθε χρόνο και η βλασφημία-ασέβεια με την απόλυτη αταξία που επικρατεί στα περισσότερα σχολεία κατά τη διάρκεια του αγιασμού καλό είναι να μην επαναληφθεί. Ή θα γίνεται αγιασμός με απόλυτη τάξη και ευσέβεια ή καλύτερα να μην γίνεται αγιασμός. Ας γίνεται μόνο στην εκκλησία για τους πιστούς και τις οικογένειές τους...