Ετικέτες

26.10.19

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής Ζ΄ Λουκά (27/10/19) - Προς Κορινθίους Β΄ (ια΄ 31 – ιβ΄ 9)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία

Προς Κορινθίους Β΄ (ια΄ 31 – ιβ΄ 9)

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Ζ΄ Λουκά


Θεραπεία τῆς αἱμοῤῥοούσης καὶ ἀνάστασις τῆς θυγατρὸς τοῦ Ἰαείρου


ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ Η´ 41 - 56

Κυριακή Ζ΄ Λουκά: Ακολουθία όρθρου, μουσικά κ.α.


Κυριακή Ζ΄ Λουκά

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: την ακολουθία του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019:

Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το ιστορικό της επανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου (1978-80)

Η ΛΑΡΝΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΠΤΗ 
ΤΟΥ ΑΒΒΑΕΙΟΥ ΤΟΥ SAN LORENZO IN CAMPO (1978)

~ Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το ιστορικό της επανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου από την κρύπτη του Αββαείου του San Lorenzo in Campo (Ιταλία) στην πόλη του την Θεσσαλονίκη.

“Τρώγονται” οι Τούρκοι να σφάξουν τους Κούρδους… επίθεση σε τρία χωριά



Οι συριακές κουρδικές δυνάμεις εγκατέλειψαν σήμερα Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, θέσεις που ήλεγχαν εδώ και χρόνια κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, τηρώντας ρωσοτουρκική συμφωνία που έθεσε τέλος στα όνειρά τους για αυτονομία. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία υπό τους Kούρδους μαχητές, εγκατέλειψαν σήμερα το πρωί διάφορες θέσεις στην ανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα.

Ο Άγιος Δημήτριος και το θαύμα που έμεινε στην ιστορία!


Στην ανάρτηση αυτή θα αναφερθούμε στο θαύμα της μυρόβλησης του Αγίου Δημητρίου, εντός του Ιερού Ναού του στη Θεσσαλονίκη, κατά το έτος 1987, όπως την διηγείται ο τότε διάκονος του Ναού και σημερινός Εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Σαράντα Εκκλησιών Θεσσαλονίκης, π. Χρήστος Κότιος.

Θαύμα στό Μπούμπεση

Ἕνα ζωντανό θαῦμα τῆς Παναγίας ἔζησαν στόν Ἑλληνοϊταλικό πόλεμο οἱ στρατιῶτες τοῦ 51ου ανεξαρτήτου τάγματος, με διοικητή τον ταγματάρχῃ Πετράκη, στήν κορυφογραμή τοῦ Ῥοντένη, δεξιὰ τῆς θρυλικῆς Κλει­σούρας.

Μας θέλουν αποθήκη μεταναστών: Διεθνείς οργανώσεις επιθυμούν να τους εγκλωβίσουν στην Ελλάδα


Μας κάνουν υποδείξεις για το άσυλο και την φιλοξενία
Ανακοινώσεις καιπαρατηρήσεις για το νομοσχέδιο για το άσυλο, που συζητείται στη Βουλή, εξέδωσαν σήμερα η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η Διεθνής Αμνηστία, οι οποίες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το σύντομο χρόνο διαβούλευσης και την ανησυχία τους για διατάξεις του νομοσχεδίου.

Θα σας συγχωρήσουμε

Θα σας συγχωρήσουμε, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Επειδή λόγω της Εθνικής Επετείου θα οργιάσει πάλι η συνήθης μπουρδολογία περί «νίκης ενάντια στον φασισμό και στον ναζισμό», ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα:

Ο Όρμπαν "τακιμιάζει" με τον Ερντογάν: Η τουρκική επίθεση στη Συρία εξυπηρετεί τα ουγγρικά συμφέροντα - Αν δεν λειτουργήσει η ζώνη ασφαλείας, 100.000 πρόσφυγες θα πάνε στην Ελλάδα


Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις πως η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία είναι προς το συμφέρον της χώρας του, καθώς αποφεύγεται έτσι μια αύξηση του αριθμού των προσφύγων που επιχειρούν να εξοριστούν στην Ευρώπη.