Ετικέτες

30.11.17

Κοιμήθηκε η Ιφιγένεια

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση


Πριν δύο ημέρες κοιμήθηκε η Ιφιγένεια που επί δυο μήνες ήταν σε κρίσιμη κατάσταση (κλικ  εδώ).  Ας ευχηθούμε για τους δικούς της ο Θεός να τους δώσει δύναμη και φώτιση και ας προσευχηθούμε για την αδερφή μας ο Κύριος να την ελεήσει, ας ανάψουμε ένα κεράκι, ας διαβάσουμε και λίγο από το ψαλτήρι και ας δώσουμε το όνομά της στην ενορία μας.

Καλό παράδεισο αδερφή μας εν Χριστώ Ιφιγένεια.

Ας ευχηθούμε για τον μικρό Ιωάννη που παρουσίασε λοιμώδη μονοπυρήνωση.

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Ο Ιωάννης είναι ένα μικρό παιδί που έχει παρουσιάσει λοιμώδη μονοπυρήνωση. Ας προσευχηθούμε για τον μικρό να ξεπεράσει την ασθένεια χωρίς πρόσθετες παρενέργειες το συντομότερο δυνατό. Ο Θεός να δίνει επίσης δύναμη στους γονείς του.

Συγχώρησε τον Εαυτό σου


Πριν πράξουμε το σωστό κάναμε δεκάδες λάθη. Πριν πούμε ευχαριστώ ξεχάσαμε πολλές φορές τους ευεργέτες μας. Πριν φωνάξουμε «δόξα σοι ο Θεός», χαθήκαμε σε δεκάδες οδυνηρά «γιατί», και πριν δοξολογήσουμε, βραχνιάσαμε στην γκρίνια.

Έγγραφα βρετανικών μυστικών υπηρεσιών για Εζεκία - ΑΚΕΛ


Έγγραφα των βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών, τα οποία αφορούσαν τον τρόπο παρακολούθησης του ΑΚΕΛ και συγκεκριμένα του Εζεκία Παπαϊωάννου από τους Άγγλους, αποδεσμεύτηκαν χθες από το Βρετανικό Αρχείο.που εξασφάλισε τα έγγραφα, είπε πως αναφέρονταν για τη δράση του Εζεκία Παπαϊωάννου για την περίοδο μετά το 1930 που έφυγε από την Κύπρο και πήγε στην Αγγλία.

Γεώργιος Κονδύλης: ο "κεραυνός" (1879-1936)


Πρόλογος – στρατιωτική σταδιοδρομία (1879-1922)

Η ιστορία του Σταυρού του Αποστόλου Ανδρέα

Ο Άγιος Ανδρέας, πολιούχος της πόλης των Πατρών, είναι άμεσα συνδεδεμένος με την πόλη, αφού στον ομώνυμο Ιερό Ναό βρίσκεται ο τάφος, τα Ιερά Λείψανα του, η Τίμια Κάρα και ο Σταυρός πάνω στον οποίο μαρτύρησε.   

29.11.17

Μην κρίνεις τους ανθρώπους αν δεν ξέρεις σε τι μάχες πολεμάνε


Πριν κρίνεις κάποιον άνθρωπέ μου, κάνε μία στάση στα άδυτα της ψυχής του. Πέρασε από τα σοκάκια της καρδιάς του. Βάδισε στο παρελθόν του. Φτάσε μέχρι το παρόν του. Και ακολούθησε βήμα με βήμα την διαδρομή του.

Συγκλονιστικό θαύμα του Ταξιάρχη σε μουσουλμάνο που κατέστρεφε Ορθόδοξους ναούς και καταστήματα

Συγκλονιστικό θαύμα του Ταξιάρχη σε μουσουλμάνο που κατέστρεφε Ορθόδοξους ναούς & καταστήματα

Η θέση του Οσίου Ιακώβου του νέου ασκητού για τις συμπροσευχές με ετεροδόξους


«Ο­ταν έ­μει­νε γι­α δι­α­νυ­κτέρευ­ση στο Μο­να­στήρι ε­νας πα­πι­κός, ο Γέρον­τας του φέρ­θη­κε με α­γάπη. Ο ε­πι­σκέπτης ήταν κα­λο­προ­αίρε­τος και είχε πολ­λές α­πο­ρίες.

28.11.17

Θεολογική Ημερίδα - ο Άγιος Δημήτριος και οι Νέοι (ΒΙΝΤΕΟ)


Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 6.00 έως 9.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ημερίδα μὲ θέμα: «Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Δημήτριος ὁ Μυροβλήτης και οι νέοι»  Η ἐκδήλωση  συνδιοργανώθηκε από τον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου και πτυχιούχους και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής και άλλων Σχολών του Α.Π.Θ υπό την αιγίδα και την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Ανθίμου. Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από την Ι. Μ. Θεσσαλονίκης και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Ἐκκλησίας.  

To πιο ανακουφιστικό σιρόπι για τον πονόλαιμο και τον βήχα – Mε υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου


Η φύση είναι ένα φαρμακείο. Εκεί μπορούμε να βρούμε τα κατάλληλα όπλα για να οχυρώσουμε τον οργανισμό μας και να κρατήσουμε τις ασθένειες μακριά. 

Αν, όμως, το ανοσοποιητικό σύστημα δεν είναι επαρκώς «εξοπλισμένο», εύκολα παραδινόμαστε αμαχητί στις ιώσεις που την χειμερινή περίοδο είναι σε έξαρση. Η συχνή εναλλαγή της θερμοκρασίας, η πολυκοσμία, τα μικρόβια που πολλαπλασιάζονται, το ανοσοποιητικό που βάλλεται από την αύξηση των υποχρεώσεων οδηγούν σε συμπτώματα όπως φτέρνισμα, βουλωμένη μύτη, βήχα και πονόλαιμο. 

Για τα δύο τελευταία, σας έχουμε ένα βάλσαμο φτιαγμένο με υλικά από τη φύση: ένα ανακουφιστικό σιρόπι (ενδεικτική δοσολογία: μια κουταλιά πρωί-μεσημέρι-βράδυ). 

Παγωμάρα στην ΠΓΔΜ: Για πρώτη φορά μεταδίδουν το Βίντεο του Κίρο Γκλικόροφ: «Είμαστε Σλάβοι» – Αλυσιδωτές αντιδράσεις


Με εντολή Ζόραν Ζάεφ, ΜΜΕ της ΠΓΔΜ παίζουν για πρώτη φορά το «απαγορευμένο» βίντεο του Κίρο Γκλικόροφ «Είμαστε Σλάβοι».
Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στη λύση του ζητήματος της ονομασίας μετά από αυτή την εξέλιξη. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή καθώς το βίντεο αυτό δεν είχε καν δημοσιευτεί εδώ και 25 χρόνια στη ΠΓΔΜ!

Ελεεινή προπαγάνδα των κομπλεξικών Συριζαίων της ΑΥΓΗΣ: Αγνοούμενη και η Εκκλησία στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Με την γνωστή μέθοδο της λάσπης στον ανεμιστήρα και με μόνιμο αποδέκτη της χολής τους την Εκκλησία οι κομπλεξικοί Συριζαίοι προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα για την κυβερνητική απραξία και τις γιγαντιαιες ευθύνες του ανεύθυνου κράτους απέναντι στους πλημμυριοπαθείς.

Η γελοιότητα, του να μοιράζεις ευθύνες από εδώ κι από εκεί σε σημείο που να μην μένουν για σενα σε όλο της το μεγαλείο…. εδώ το άρθρο

Σε αυτό το απίστευτο άρθρο ελεεινής προπαγάνδας, λοιπόν, η κυβερνητικη΄”Πραβντα”, η εφημερίδα ΑΥΓΗ των κυβερνητικών αβανταδόρων, τολμά να υποστηρίξει πως η Εκκλησία ήταν απούσα από τον πόνο των ανθρώπων που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες.
Απίστευτο θράσος την στιγμή μάλιστα που η δραστηριοποίηση των Μητροπόλεων ήταν άμεση και πολύ δυναμική. Η συντριπτική πλειονότητα των Μητροπόλεων έχουν από την πρώτη στιγμή αποστείλει βοήθεια.

ΜΑΒΗ: όταν κάποιοι Έλληνες πήραν τα όπλα για τη Βόρειο Ήπειρο

μαβη


Το Μ.Α.Β.Η. (Μέτωπο Απελευθερώσεως Βορείου Ηπείρου) δεν έδρασε μόνον την περίοδο 1941-1944. Επανιδρύθηκε το 1994. Επειδή η ειδησιογραφία τότε περιοριζόταν στις εφημερίδες και στα κανάλια και το διαδίκτυο ήταν στα σπάργανά του, θα βρείτε ελάχιστα στοιχεία για την υπόθεση αυτή μέσα από αναζητήσεις στο διαδίκτυο.

27.11.17

Κωνσταντίνα (επέμβαση στο νεφρό) και Μαρίνα

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή



Η Κωνσταντίνα θα κάνει σύντομα (ίσως και αύριο) επέμβαση στο νεφρό λόγω πέτρας που ενδεχομένως έχει προκαλέσει και μόνιμη βλάβη. Η κόρη της Μαρίνα (η οποία πρόσφατα είχε επίσης περάσει πρόβλημα υγείας μετά τη γέννηση του τρίτου παιδιού της) ανησυχεί για τη μητέρα της, όπως είναι φυσικό, αλλά δεν πρέπει να αγχώνεται για να μην επηρεαστεί και η δική της υγεία.



Η οικογένεια είναι πολύ κοντά στον Θεό και μάλιστα ευλαβείται ιδιαίτερα τον Άγιο (και επισήμως πλέον) Ιάκωβο [που κάποιοι τον αποκαλούν και Άγιο Ιάκωβο τον "με συγχωρείτε"]. Ας ευχηθούμε στον Άγιο να βάλει κι αυτός το χεράκι του!

Μια ιδέα για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν την δύναμη του ψαλτηρίου είναι να κάνουν χρήση του ψαλμού 44, όπως έκανε και ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης (για καρδιά ή νεφρά). 

Αγιοκατάταξη π. Ιακώβου Τσαλίκη


Αγιοκατατάχθηκε σήμερα, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης.

Τουρκία: Άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου στην "καρδιά" του Αιγαίου


Την "καρδιά" του Αιγαίου για δραστηριότητες που παραπέμπουν σε άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου δεσμεύει για τέσσερις ώρες το μεσημέρι της Δευτέρας το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό. 

Ομολογία-σοκ πράκτορα της CIA: Πληρώσαμε πολιτικούς, ΜΚΟ, δημοσιογράφους για να σφάξουμε τους Σέρβους!


Ο πρώην πράκτορας της CIA Ρόμπερτ Μπέιρ είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων που αποκαλύπτουν τα μυστικά της υπηρεσίας, αλλά και των κυβερνήσεων του Μπιλ Κλίντον και του υιού του Τζόρτζ Μπους, του τζούνιορ. 

Ειδική αποστολή στην Ουκρανία!


(Στα χρόνια της δουλείας, αλλά επίκαιρη όσο ποτέ...)

Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ

Οι Άγιοι είναι οι πνευματικοί μας οδοδείκτες. Τον δρόμο του Θεού, αυτοί μας τον δείχνουν. Και μας τον δείχνουν όχι βεβαίως ακαδημαϊκά, αλλά μέσα από την πνευματική τους εμπειρία. Με τις διδαχές τους και προπάντων με την ίδια τους την ζωή.

Η συμμετοχή της Ελλάδος στην αντικομμουνιστική εκστρατεία της Ουκρανίας (Φεβρουάριος 1919)



Προπαγανδιστική αφίσσα των "Λευκών" υπέρ της στρατολογίας

26.11.17

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (27/11/17 - 3/12/17)

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεία χριστουγέννων

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Ως γνωστόν, διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής των Χριστουγέννων. Την ερχόμενη εβδομάδα νηστεύουμε ανάλογα με την εκδοχή που μας έχει υποδείξει ο πνευματικός μας μιας και κυκλοφορούν πολλές παραλλαγές (λεπτομέρειες ΕΔΩ).

Σύμφωνα με την πιο συνηθισμένη εκδοχή, γενικά, επιτρέπεται κατάλυση ιχθύος όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής μέχρι και τις 17/12. Κάθε Τετάρτη ή Παρασκευή τρώμε άλαδο φαγητό, εκτός κι αν υπάρχει κατάλυση οίνου-ελαίου. 

Για την εβδομάδα:

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη: νηστεία (λαδερό ή ψάρι*) 
*Κάποιοι αδερφοί μας τρώνε ψάρι μόνο το σαββατοκύριακο και άρα υποχρεωτικά τρώνε λαδερό τις καθημερινές που επιτρέπεται. Αυτή η εκδοχή ισχύει στις μονές του Αγίου Όρους και σε πολλά άλλα μοναστήρια, αλλά βασίζεται και στο πηδάλιο (τελευταία σημείωση στον ξθ΄ κανόνα) κι έτσι έχει υιοθετηθεί από πολλές ενορίες και πνευματικούς. Ακολουθήστε την οδηγία του πνευματικού σας.
 
Τετάρτη 29/11, Παρασκευή 1/12: νηστεία (άλαδο ή ξηροφαγία*)
*Η ξηροφαγία βασίζεται στην κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και ξηρών καρπών (χωρίς να γίνει χρήση κατσαρόλας-μαγειρικών σκευών). Είναι πιο αυστηρή μορφή νηστείας και συνδυάζεται με μονοφαγία και ενάτη (δηλ. τρώμε μόνο μια φορά στις 15:00, δηλ. την ώρα που άφησε την τελευταία του πνοή πάνω στον σταυρό ο Κύριός μας). Αναφέρεται στο πηδάλιο (πάλι σε σημείωση του ξθ΄ κανόνα). Υπενθυμίζουμε ότι η νηστεία Τετάρτης και Παρασκευής είναι ισοδύναμη με αυτή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ακολουθήστε τόσο αυστηρή μορφή νηστείας μόνο κατόπιν συνεννοήσεως με τον πνευματικό σας. Επίσης, ας θυμόμαστε όλοι μας ότι η αυστηρή νηστεία πρέπει να συμβαδίζει και με ανάλογη πνευματική νηστεία, διαφορετικά μάταια κοπιάζουμε...

Σάββατο(2/12), Κυριακή(3/12): νηστεία (ψάρι ή λαδερό)
Σύμφωνα με όλες τις εκδοχές το σαββατοκύριακο μπορούμε να φάμε ψάρι αν το επιθυμούμε, διαφορετικά υποχρεωτικά λαδερό φαγητό.

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής ΚΕ΄ (ΙΓ΄ Λουκά)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία

ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ Δ´ 1 - 7

Η Αλβανία θα φιλοξενήσει τρομοκράτες του 'Ισλαμικού κράτους' για ‘ανθρωπιστικούς λόγους’;


Η αλβανική κυβέρνηση αδειάζει τους Ιρανούς αντικαθεστωτικούς που φιλοξενεί σε παλιά πανεπιστημιακά κτήρια στα Τίρανα, προκειμένου να εγκατασταθούν σε αυτά οικογένειες τζιχαντιστών του ‘ισλαμικού κράτους’ που εγκαταλείπουν το Ιράκ και τη Συρία. Η εγκατάσταση αυτή γίνεται για «ανθρωπιστικούς λόγους». 

Έλον Μασκ: Επιτυγχάνοντας την τεχνητή νοημοσύνη καλούμε έναν δαίμονα



Ο Έλον Μασκ, ο γνωστός μεγιστάνας που δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή στον τομέα αναπτυσσόμενων τεχνολογιών,
ως επικεφαλής σε πολλές γνωστές εταιρίες, όπως η Space X, παραδέχεται αυτό που πολλοί άνθρωποι μπορούν να δουν όταν διαβάζουν τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας και τον δρόμο στον οποίο αυτά οδηγούν την ανθρωπότητα: προς την αυτοκαταστροφή της.

25.11.17

Κυριακή ΚΕ´ (ΙΓ´ Λουκά): Τυπικό, ακολουθία όρθρου κ.α.

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Στυλιανός
Κυριακή ΚΕ´ (ΙΓ´ Λουκά)

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017:

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής ΚΕ΄ (ΙΓ΄ Λουκά)


πλούσιος νεανίσκος

...
εκοπτερον γρ στι κμηλον δι τρυμαλις ραφδος εσελθεν 
πλοσιον ες τν βασιλεαν το Θεο εσελθεν.
...
Τ δνατα παρ νθρποις δυνατ παρ τ Θε στιν. 


ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΗ´ 18 - 27

Συγκλονιστικό θαύμα του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη

Πριν από οκτώ χρόνια διαγνώστηκα με κάποια πάθηση που προκαλεί διάχυτους μυοσκελετικούς πόνους.


24.11.17

Αγία Αικατερίνα, βίος και πολιτεία

Αποτέλεσμα εικόνας για Αγία Αικατερίνη
25 Νοεμβρίου
Ακολουθία όρθρου, τυπικό ΕΔΩ


Ἡ νηστεία, μήτηρ καί τροφός πολλῶν ὠφελειῶν

Αποτέλεσμα εικόνας για π. αθανάσιος μυτιληναίος
μακαριστός γέροντας ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Η συγκλονιστική στιγμή που ανακοίνωσαν στον Άγιο Γέροντα Παΐσιο ότι έχει καρκίνο

– Γέροντα, έγινε η τελική διάγνωση. Ο όγκος που έχετε είναι καρκίνος, και μάλιστα άγριος.

– Φέρε ένα μαντήλι να χορέψω το «Έχε γεια, καημένε κόσμε»! Εγώ ποτέ δεν χόρεψα
στην ζωή μου, αλλά τώρα από την χαρά μου που πλησιάζει ο θάνατος θα χορέψω.

Ποιός θά δώσει φωνή σ᾽ αὐτόν τόν λαό, πού τόν ἐξαθλίωσαν οἰκονομικά γιά νά τόν προδώσουν ἐθνικά; Ποιός θά μιλήσει;


«... καί τό αἷμα ἐκ χειρός τοῦ σκοποῦ ἐκζητήσω»

 Ακούσαμε στό ραδιόφωνο ὅτι τό Ὑπουργεῖο Οἰκονομικῶν, γιά νά προωθήσει τίς συναλλαγές μέ πλαστικό χρῆμα (φαίνεται ὅτι ὁ κόσμος δέν ἀνταποκρίνεται στό βαθμό, πού περίμεναν), θά ὀργανώνει «λοταρίες» (ἔτσι ἀκριβῶς τίς ὀνόμαζε τό Δελτίο Τύπου), στίς ὁποῖες ἀπό τό σύνολο τῶν συναλλασσομένων μέ κάρτες θά ἐπιλέγονται διά
κληρώσεως χίλιοι κάθε φορά, οἱ ὁποῖοι θά κερδίζουν ἀπό χίλια εὐρώ ἕκαστος!

Κυκλοφόρησε το τέταρτο -φθινοπωρινό- τεύχος "ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΦΩΤΕΙΝΑ"


Μέσα στο φθινόπωρο κυκλοφορεί το τέταρτο τεύχος του περιοδικού των παιδιών του Κατηχητικού του Λυρείου, "Μονοπάτια Φωτεινά"...





Η «Συντροφιά μας» επιστρέφει με ένα νέο τεύχος το οποίο κινείται και αυτό σε επετειακούς ρυθμούς. Αξίζει να σημειωθεί το β' μέρος από το επετειακό αφιέρωμα στα 50 χρόνια ζωής του Λυρείου. Επίσης το τρίτο αυτό τεύχος περιέχει το β' μέρος ανάλυσης της Θείας Λειτουργίας. Επίσης παρουσιάζεται άρθρο για την καλοκαιρινή εορτή που θα συζητιέται για καιρό για πολλούς λόγους και φυσικά οι εξορμήσεις των παιδιών αλλά και αφιέρωμα στις Πανελλήνιες εξετάσεις.


 Μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας το φθινοπωρινό - τέταρτο τεύχος μας, σε μορφή pdf  πατώντας εδώ...

Όλοι φακελωμένοι! Πότε θα κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες με μικροτσίπ

Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον η αλλαγή των δελτίων ταυτότητας, έπειτα από δύο και πλέον χρόνια αναμονής και σεναρίων για τον ακριβή χρόνο έκδοσής τους...


Δύο ομάδες ειδικών έχουν επεξεργαστεί τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα διέπουν τις νέες ταυτότητες όσο και το νέο νομοθετικό καθεστώς που θα ισχύσει μετά και την έκδοσή τους.

Ο οικουμενισμός και η στρατηγική του αντιπερισπασμού

άρθρο του δασκάλου Σάββα Ηλιάδη
Είναι πολύ σοβαρή και σεβαστή η άποψη, πως πρέπει να πάψουμε να ασχολούμαστε με το θέμα του οικουμενισμού και να στραφούμε περισσότερο στον προσωπικό μας αγώνα. Για το θέμα δε αυτό, να κάνουμε περισσότερη προσευχή και να το αφήσουμε στα χέρια του Θεού. Είναι, εν πάση ειλικρινεία, αληθής και αγαπητική αυτή η πρόταση και μας συνέχει σε τέτοιο βαθμό, που λίγο θέλει ακόμη για να μας πείσει.  Όμως, ενόσω με την άγνοια και την κάθε καθυστέρηση, κερδίζει χρόνο το ψεύδος και οδηγούνται ψυχές μακριά από την Αλήθεια, η αγωνία για την κατάθεση της Αλήθειας υπερβαίνει τον δισταγμό μας αυτόν και γράφουμε αυτά «τα δυο τρία γράμματα».

23.11.17

Προσευχή για τους αδερφούς μας

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή



Διαβάζουμε στο βιβλίο «Λόγοι Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου Β΄»:

...

Όταν πάλι ο ιερέας λέει «Υπέρ των εντειλαμένων ημίν τοις αναξίοις εύχεσθαι υπέρ αυτών», προσθέτω και «υπέρ των μη εντειλαμένων».

Γιατί πρέπει να προσευχόμαστε και γι’ αυτούς που μας ζήτησαν να προσευχηθούμε, αλλά και γι’ αυτούς που δεν μας ζήτησαν, και για τους γνωστούς και για τους αγνώστους.
...

Μας ζήτησαν, λοιπόν, να προσευχηθούμε για τους παρακάτω αδελφούς μας. Ας κάνουμε πράξη τους λόγους του Αγίου:



Υπέρ υγείας και θείας βοηθείας


Γεωργίου πρεσβυτέρου

Κωνσταντίνου
Αθανασίου
Παναγιώτου
Ιωάννου 
Ελευθερίου

Εμμανουήλ
Φωτεινής

Κωνσταντίνου

ΔΗΜ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΗΣΤΕΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΘΕΟΥ



"Ένα ξεχωριστό δώρο Γάμου" από τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο



Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος έστειλε σε μια πνευματική του θυγατέρα, (την Ολυμπιάδα) την κατωτέρω επιστολή σα «δώρο» για τον γάμο της, που μόλις τέλεσε. Η κατωτέρω επιστολή έχει βάθος Θεολογίας και ψυχολογίας. Και πάνω απ’; όλα δίνει στη σύζυγο πολύτιμες συμβουλές για έναν πετυχημένο γάμο.

Γράφει λοιπόν ο Άγιος:

Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός: «Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει άλλο η κοινωνία υπό τον νόμο της ολικής διαστροφής, κάτι γίνεται εδώ, κάτι προμηνύεται»

Αποτέλεσμα εικόνας για ιωσηφ ο βατοπεδινος
Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός «Είμαστε υπεύθυνοι, οι καιροί που ζούμε δεν είναι καλοί, δεν πάμε καλά, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει άλλο η κοινωνία υπό τον νόμο της ολικής διαστροφής, κάτι γίνεται εδώ, κάτι προμηνύεται».

Η αληθινή παιδεία

Η αληθινή παιδεία


Πολύς λόγος γίνεται στις μέρες μας για την Παιδεία. Ιδιωτικά Παν/μια, αξιολόγηση, αυτοδιοίκηση, οικονομική ενίσχυση, άσυλο, προγράμματα σπουδών των Παν/μίων…

22.11.17

Μάθημα ζωής από έναν άστεγο… στο Κολωνάκι



από την Μάρα Μπέκα


Και όμως ο Γιάννης μου έδωσε ένα μεγάλο μάθημα ζωής...!
Κυριακή στις 21.00 το βράδυ στο Κολωνάκι.
Οι κεντρικοί δρόμοι στην μεγάλη πλατεία δεν είχαν πολύ κίνηση. Ο περισσότερος κόσμος ήταν χωμένος σε κάποιο καφέ με φιλική παρέα και κατανάλωνε ευχάριστα τον χρόνο του. Το ελαφρύ αεράκι που είχε σηκωθεί μύριζε καιρική αλλαγή αλλά όχι σύντομη.

Η Αδιόδευτος Πύλη – π. Δημητρίου Μπόκου.

Η Ιερουσαλήμ πέφτει στα χέρια των Βαβυλωνίων (586 π. Χ.). Καταστρέφεται ολοσχερώς η πόλη και ο ναός του Σολομώντος. Οι Ισραηλίτες μεταφέρονται αιχμάλωτοι για 70 χρόνια στη Βαβυλώνα. Ο προφήτης Ιεζεκιήλ, αιχμάλωτος ο ίδιος από το 598 π. Χ., προσπαθεί με τις προφητείες του να στηρίξει τον λαό του στην πίστη του αληθινού Θεού. Βλέπει «εν οράματι» μια νέα κατάσταση, που υποδηλώνει όχι απλώς τον επαναπατρισμό του λαού του, αλλά και την απώτερη εποχή του Σωτήρα Χριστού και την ακόμα πιο μακρινή εγκαθίδρυση της αιώνιας Βασιλείας του Θεού. Μια εικόνα που προφητεύθηκε και από άλλους μεγάλους προφήτες: «Εκ Σιών εξελεύσεται (=θα εξέλθει) νόμος και λόγος Κυρίου εξ Ιερουσαλήμ» (Ησ. 2, 3). Και «καλέσουσι (=θα ονομάσουν) την Ιερουσαλήμ θρόνον Κυρίου και συναχθήσονται (=θα συγκεντρωθούν) πάντα τα έθνη εις αυτήν» (Ιερ. 3, 17). Λόγια που υποδηλώνουν τη μελλοντική αντικατάσταση της παλαιάς σκιώδους λατρείας και του νόμου του Σινά από την πνευματική λατρεία και τον λόγο του Ευαγγελίου.

21.11.17

Προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης περί της Θεοτόκου

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Εν Πειραιεί  16-4-2013
Πρωτοπρεσβ. π. Άγγελος Αγγελακόπουλος εφημέριος Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως Πειραιώς.

Η Υπεραγία Θεοτόκος προφητεύθηκε αιώνες πριν γεννηθεί. Γι' αυτό η ζωή της βρίσκεται στο κέντρο των αιώνων και αποτελεί «το περιήχημα της προφητικής αγγελίας, την οπτασία των προφητικών οραματισμών, το κέντρο της μεσσιανικής προσδοκίας». Απειράριθμες είναι οι παλαιοδιαθηκικές προτυπώσεις, που αναφέρονται στην «απείρανδρον Μητέρα του Εμμανουήλ». Στο παρόν άρθρο θα παρουσιάσουμε τις αντιπροσωπευτικότερες θεομητορικές παλαιοδιαθηκικές προφητείες.

Ὁ Ἅγιος Ραφαήλ καί τά συλλείτουργα τῶν ἡμερῶν μας

Αποτέλεσμα εικόνας για θεομηνία
Γράφει ὁ Φώτης Μιχαήλ, ἰατρός

Δεκατρία χρόνια μετά τήν προδοτική ψευτοσύνοδο τῆς Φερράρας, ὁ συνυπογραφείς ἑνωτικός ὅρος ἐφαρμόζεται πλέον καί στήν πράξη: Ἀπεσταλμένοι τοῦ πάπα ἔρχονται στήν Κωνσταντινούπολη καί στίς 12 Δεκεμβρίου 1452 (πέντε μῆνες πρίν ἀπό τήν Ἅλωση) συλλειτουργοῦν μέ τούς δικούς μας μέσα στήν Ἁγιά Σοφιά.

Τηλεσχολείο Ψαλτικής Μάθημα 03


20.11.17

Τηλεσχολείο ψαλτικής Mάθημα 02



Όταν πεθάνει κάποιος συγγενής πρέπει να φοράμε μαύρα;

Αποτέλεσμα εικόνας για γιαγιά με μαύρα

Κανονικά εμείς οι Χριστιανοί δεν πρέπει να φοράμε μαύρα λόγω πένθους, διότι πως είναι δυνατόν να πενθούμε αφού πιστεύουμε στην Ανάσταση και στη Ζωή μετά Θάνατον.

Δύναμις...

Αποτέλεσμα εικόνας για Σχολείου Ψαλτικής

Ο Κωνσταντίνος Μπουσδέκης, ιδρυτής του Σχολείου Ψαλτικής και ο Πορφύριος Φωτόπουλος, καθηγητής της Σχολής, ψάλλουν το "Δύναμις" του Γεωργίου του Κρητός στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Σολοβιέτσκι της Ρωσίας.

Ανοικτός πόλεμος στις ΗΠΑ κατά του γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας



Γράφει Διονύσης Μακρς
Θεολόγος-Δημοσιογράφος

Εναι λίου φαεινότερον τι τ Φανάρι τ τελευταο διάστημα χει στοχοποιήσει μ τν λλοπρόσαλλη οκουμενιστικ κα πιθανν προσοδοφόρα γι τ ταμεα του, διπλωματία πο κολουθε, τν ρχιεπίσκοπο μερικς Δημήτριο λλ κα τν πλειάδα τν μοναστηριν πο χει δρύσει  γέροντας φραμ τς ριζόνας!