Ετικέτες

18.12.20

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ



Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή 

                           Αγ. Αντωνίου Αχλαδερής Ευβοίας

Το τριήμερο 5-8/4/2020 η Ιερά Μονή υπέστη σοβαρές ζημιές λόγω σφοδρής βροχόπτωσης. Ο αύλειος χώρος της Ι.Μ. καταποντίστηκε και δημιουργήθηκε ρήγμα βάθους 60-80 εκ. Επίσης σοβαρές ζημιές κατακρήμνισης υπέστη και ο τάφος του Ιερομονάχου Αντωνίου Γκίκιζα (Πνευματικός του Αγίου Πορφυρίου), ο οποίος βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Ναού καθώς επίσης και ο χώρος στάθμευσης αυτοκίνητων των προσκυνητών έξω από το καθολικό της Ι.Μ. στη νότια πλευρά.

Τουρκικά τετελεσμένα !


Ζούμε σε μια εποχή πολέμου, υβριδικού κατά βάση, ο οποίος έχει διάφορες μορφές, απορρέουσες από τις κατηγορίες ισχύος που επιδεικνύονται από τους συντελεστές του πολέμου.

π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης - Μόρφου Νεόφυτος: «Έτοιμος να παρασταθώ στα δικαστήρια του κόσμου τούτου»


Σχόλιο: Ο αγαπητός π. Αρσένιος αναφέρεται σε πολλά άλλα ενδιαφέροντα γεγονότα και μαρτυρίες. Αξίζει πραγματικά να τον ακούμε.

ΜΝΗΜΗ ΔΙΚΑΙΩΝ ΜΕΤ’ ΕΓΚΩΜΙΩΝ



Εις μνημόσυνον

                Εκοιμήθη πρόσφατα, μετά από πολυήμερη πάλη, λόγω προσβολής από τον κορωνοϊό, ο συμπολίτης μας Δημήτριος Δαϊρούσης, φαρμακοποιός και πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου.

                Ο φίλτατός μας Δημήτρης ήταν πάντοτε χαμογελαστός και προθυμότατος να βοηθήσει συνανθρώπους του που βρίσκονταν σε ανάγκη. Σε κάθε έκκληση για στήριξη προσπάθειας φιλανθρωπίας άμεση ήταν η ανταπόκρισή του, μάλιστα με γενναία υλική βοήθεια, σε χρήματα ή σε φάρμακα. Ο σύλλογός μας δέχθηκε κατ’ επανάληψη δωρεές του.

                Ο Δημήτρης υπήρξε θερμός φίλος του Αγίου Όρους και πολλά γεροντάκια δέχονταν κατά καιρούς απλόχερη τη βοήθειά του.

                Πιστεύουμε ότι πολλές από τις ευεργεσίες του είναι άγνωστες στους πολλούς, καθώς ο Δημήτρης δεν επιδίωκε την προβολή του.

                Ευχόμαστε ο Θεός να τον αναπαύσει στη χώρα των ζώντων και να μας παρακινήσει να γίνουμε μιμητές του.

                                                                                                Σύλλογος «Μακρυγιάννης»