Ετικέτες

23.9.19

Ημερίδα με θέμα: Ο Όσιος Γέροντας Σίμωνας Αρβανίτης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΣΙΟΣ ΣΙΛΟΥΑΝΟΣ Ο ΑΘΩΝΙΤΗΣ: Ο σύγχρονος, παγκόσμιος άγιος της αγάπης († 24 Σεπτεμβρίου)





Ο Όσιος Σιλουανός ο Αθωνίτης είναι μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες φυσιογνωμίες του αγιορείτικου και γενικότερα του ορθοδόξου μοναχισμού. Εορτάζει στις 24 Σεπτεμβρίου.

"Επόμενη ζωή": Ανάσταση ή μετενσάρκωση;

Αποτέλεσμα εικόνας για ανασταση

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
Για το ιστολόγιο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ"

Μία έκφραση που ακούμε αρκετά συχνά στις μέρες μας είναι  "στην επόμενη ζωή".

Στην επόμενη ζωή θα είμαι πλούσιος. Στην επόμενη ζωή θα κάνω πολλά παιδιά. Στην επόμενη ζωή θα ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο και άλλα πολλά.

Φθινόπωρο: Δείτε πόσα λεπτά ημέρας χάνουμε μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου


Το πρωί της Δευτέρας 23/09, περίπου στις 10:50, οι ακτίνες του ήλιου θα πέφτουν κάθετα στον άξονα περιστροφής της Γης με αποτέλεσμα η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας να είναι ίσες και στα δύο ημισφαίρια του πλανήτη μας.

Είμαστε φανατικοί χριστιανοί;


Είμαστε φανατικοί χριστιανοί;

«Δεν είμαι φανατικός χριστιανός» λένε κάποιοι συνάνθρωποί μας και εννοούν: πιστεύω γενικά στο Θεό, θεωρώ τον εαυτό μου καλό άνθρωπο, άρα είμαι βέβαιος πως έχω κατακτήσει την ουσία της διδασκαλίας του Χριστού, όμως δεν πηγαίνω συχνά στην εκκλησία, δεν εξομολογούμαι, νηστεύω μόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα, κοινωνώ μια ή έστω δυο φορές το χρόνο (κυρίως επειδή το θεωρώ ωραίο συμβολικό έθιμο και νιώθω καλά έτσι), και φυσικά έχω πολύ σοβαρή ατομική άποψη για όλα αυτά (ότι τα κάνω ολόσωστα) και αρνούμαι ν’ ακούσω την παραμικρή κριτική ή νύξη για το αντίθετο.

Πώς παρέδωσαν οι θείοι Πατέρες να λέμε την προσευχή με διαφόρους τρόπους, και ποια είναι η προσευχή

Σχετική εικόνα

Οι θείοι Πατέρες δεν παρέδωσαν όλοι πάντοτε ολόκληρη την προσευχή, αλλά άλλος ολόκληρη, άλλος τη μισή, άλλος ένα μέρος και άλλος διαφορετικά, ανάλογα ίσως με τη δύναμη και την κατάσταση του προσευχομένου.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (23/9-29/9/19)


Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η τρέχουσα εβδομάδα (23/9/19-29/9/19) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύονται τα πάντα. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 25/9: νηστεία (άλαδο φαγητό)

Παρασκευή 27/9: νηστεία (άλαδο φαγητό)