Ετικέτες

3.5.20

Είναι ντροπή και απαράδεκτη η δήλωση Μόσιαλου για τη Θεία κοινωνία (να παρέμβει η διοικούσα Εκκλησία επειγόντως)


Είναι ντροπή και απαράδεκτη η δήλωση Μόσιαλου για τη Θεία κοινωνία (να παρέμβει η διοικούσα Εκκλησία επειγόντως)

Ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics και σύµβουλος της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό ζητά:
Αποφυγή της Θείας Κοινωνίας με τη σημερινή μορφή μέχρι να έχουμε εμβόλιο (Το είπε σε συνέντευξή του στο Έθνος)
Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, δεν χάνεται από ορισμένες ομάδες, εντός και εκτός κυβέρνησης να ποινικοποιούν την Θεία Κοινωνία και κατά πάσα πιθανότητα να σερβίρουν με τον τρόπο τους νέα δεδομένα για τον τρόπο που θα τελείται το Ιερό Μυστήριο.

(Ο κύριος Μόσιαλος ήταν υπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ τώρα ενδέχεται να γίνει υπουργός στην κυβέρνηση ΝΔ για το θέμα αυτό μιλάει επίσης σε αυτή τη συνέντευξη)

Η Στρατηγική ήττα της κορυφής της Ιεραρχίας της Εκκλησίας!


Η Στρατηγική ήττα της κορυφής της Ιεραρχίας της Εκκλησίας ...

Θα μιλήσω με στρατιωτικούς όρους, στα πλαίσια της διεξαγωγής ενός ιδιότυπου πολέμου μεταξύ Κυβέρνησης και Εκκλησίας της Ελλάδος κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σε κάθε πόλεμο υπάρχουν τρία διακριτά επίπεδα. Στη χαμηλότερη βαθμίδα βρίσκεται το τακτικό επίπεδο, ακολουθεί το επιχειρησιακό  και στη συνέχεια το στρατηγικό επίπεδο πολέμου στην κορυφή. Στην περίπτωσή μας θα λέγαμε ότι στο τακτικό επίπεδο από πλευράς εκκλησίας βρίσκονται οι ιερείς και ο πιστός λαός, στο επιχειρησιακό επίπεδο οι Ιεράρχες και στο Στρατηγικό επίπεδο ο Αρχιεπίσκοπος με την Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

ΑΠΟΡΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ



βριστικς καί ναρμοδίως, γίνεται πολύς λόγος γιά λλαγές στήν τάξη τς Θείας Λειτουργίας...:

Φέτος τόν χειμνα, τολάχιστον 10 χιλιάδες ἱερεῖς κοινώνησαν μέτρητους πιστούς, πισκέφθηκαν σθενες καί ψυχορραγοντες, καί  χειροφιλήθηκαν πανειλημμένως πό φορες   πάσχοντες πό ογενες λοιμώξεις. (ρινοϊούς, κορωναϊούς, γρίππης κ.).

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ:

Η μάσκα στην καθημερινότητά μας: Οι χώροι που θα απαιτείται, το πρόστιμο και η εναλλακτική

Από ΑΥΡΙΟ, η μάσκα προστασίας θα γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, καθώς όλοι οι πολίτες θα πρέπει να τη φορούν σε εσωτερικούς χώρους με συνωστισμό, σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σε κομμωτήρια κλπ.
Ειδικότερα, από τις 4 Μαΐου και έπειτα όλοι θα είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν στους χώρους που απαιτείται, ειδάλλως θα πληρώνουν το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Καθηγούμενος Ι.Μ. Γρηγορίου: «Νά μή μπλέξουμε στά “γρανάζια” τῶν σχεδίων τῶν ἀνθρώπων. Ἐμεῖς νά δοῦμε τί σχέδια ἔχει ὁ Θεός»

ΛΟΓΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ
ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΗΜΩΝ ΑΡΧΙΜ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗι ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (2020)


Ἀδελφοί καί Πατέρες,

Η ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΥΨΗΛΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ


ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ (@eleytheriadhs) | Twitter

Είναι γνωστό ότι  το ΄΄σκηνικό΄΄ των εκτός κάθε νομιμότητος διεκδικήσεων που στήνει  από το 1974 και μετά η Τουρκία αντιμετωπίστηκε από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις με πνεύμα ήπιο, χωρίς μακροπρόθεσμη στρατηγική, με αμυντική φιλοσοφία και χωρίς πρωτοβουλίες που θα λειτουργούσαν αποτρεπτικά για τον τουρκικό μεγαλοϊδεατισμό. Έχοντας η Τουρκία την πρωτοβουλία των κινήσεων,  θεωρεί ότι είναι ΄΄ο κυρίαρχος του παιχνιδιού΄΄ στο Αιγαίο και στη Ν.Α. Μεσόγειο. Δημιουργεί ως ΄΄μόνος παίκτης ΄΄τις κατάλληλες προϋποθέσεις των μελλοντικών της νέων διεκδικήσεων, ενώ εμείς ΄΄ τρέχουμε  ρυμουλκούμενοι από τις καταστάσεις΄΄ των τετελεσμένων γεγονότων που δημιουργεί η επεκτατική και ΄΄ πειρατική΄΄ πολιτική της. Οι δικές συνήθεις αντιδράσεις με διαμαρτυρίες καλογραμμένες, με εμπεριστατωμένη νομική επιχειρηματολογία σε διεθνείς οργανισμούς, ουδεμία αποτελεσματικότητα είχαν και αυτό φαίνεται από την προκλητικότητα η οποία χρόνο με τον χρόνο αυξάνει και αναβαθμίζεται ποιοτικά.

Το παραμύθι θα κρατήσει πολύ | Ο Χριστός ήρθε αλλά δεν τον δέχτηκαν


Ομιλία του πατρός Ευάγγελου Παπανικολάου.
Ο π. Ευάγγελος είναι ιατρός ιερέας και ιεραπόστολος στο Καμερούν.

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ…

Κάλεσμα Πίστης από τη Γεωργία, ανοιχτοί Ι. Ναοί με αθρόα συμμετοχή ...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ  ΠΟΔΑΡΙΑ…

Κατατρομοκράτησαν το λαό λέγοντας: «Θέλετε να έχουμε ανοικτές τις Εκκλησίες και να θρηνούμε 150 νεκρούς την ημέρα.  «θέλετε να γίνουμε Ιταλία;»!

Τα είπαν πολιτικοί – δικαιολογούνται  (οι περισσότεροι  αεί ψεύται εισίν…)
Τα είπαν δημοσιογράφοι – δικαιολογούνται (11.000.000 €  πήραν για να προωθήσουν την κυβερνητική προπαγάνδα και θα πάρουν και επιπλέον άλλα  9.000.000 €, γιατί έκαναν καλά τη δουλειά τους!)
Τα είπαν, δυστυχώς, και εκκλησιαστικοί ταγοί – δεν δικαιολογούνται με τίποτα! Αξιοθρήνητοι!

Όμως η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι μας κοροϊδεύουν:

Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ - Π.ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ

Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ.

Ο Άγιος "κατάδικος" Βασίλειος Λιχάρεφ: όταν ο κρατικός αθεϊσμός έδειχνε όλη τη στυγερότητα του προσώπου του


Ιερομάρτυς Βασίλειος (Λιχάρεφ)

Ιερομάρτυς Βασίλειος (Λιχάρεφ)
Εκτελέστηκε για την ορθόδοξη πίστη του και την αφοσίωσή του στην Εκκλησία.
 
Τσίλοβο λεγόταν το χωριό της επαρχίας Μόσχας, όπου γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου του 1871 ο ιερομάρτυς Βασίλειος. Ήταν γιος του διακόνου Αλεξίου Λιχάρεφ.

Γιατί και πώς πρέπει να διαβάζουμε την Αγία Γραφή

Η Αγία Γραφή είναι κατά κάποιον τρόπο η βιογραφία του Θεού στον κόσμο αυτό. Και μάλιστα από την Αγία Γραφή η Καινή Διαθήκη είναι η βιογραφία του σαρκωθέντος Θεού σ' αυτόν τον κόσμο. Μέσα σ’ αυτήν περιγράφεται πώς ο Θεός, για να δείξει τον Εαυτό Του στους ανθρώπους, έστειλε τον Θεό Λόγο, ο οποίος σαρκώθηκε και έγινε άνθρωπος, και σαν άνθρωπος είπε στους ανθρώπους όλα όσα ο Θεός έχει, όλα όσα ο Θεός επιθυμεί για τον κόσμο αυτόν και για τους ανθρώπους που ζουν σ’ αυτόν. Αποκάλυψε ο Θεός Λόγος το σχέδιο του Θεού προς τον κόσμο.

Ο Θεός Λόγος με τη βοήθεια του λόγου, έδειξε τον Θεό στους ανθρώπους, όσο είναι δυνατό ο ανθρώπινος λόγος να περιλάβει τον Απερίληπτο Θεό. Ό,τι είναι απαραίτητο στον κόσμο αυτό και στους ανθρώπους που ζουν σ’ αυτόν, ο Κύριος το έδωσε μέσα στην Αγία Γραφή. Μέσα σ’ Αυτήν έδωσε τις απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα. Δεν υπάρχουν ερωτήματα που να βασανίζουν την ανθρώπινη ψυχή και για τα οποία να μην έχει δοθεί μέσα στην Αγία Γραφή είτε άμεση είτε έμμεση απάντηση. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να επινοήσουν περισσότερα ερωτήματα απ’ όσες απαντήσεις υπάρχουν μέσα στην Αγία Γραφή. Το ότι δεν βρίσκεις στην Αγία Γραφή απάντηση σε κάποιο σου ερώτημα, σημαίνει ή ότι έθεσες ασήμαντο ερώτημα ή ότι δεν μπόρεσες να διαβάσεις την Αγία Γραφή και να πάρεις την τελική απάντηση.

Στην Αγία Γραφή ο Θεός έδειξε: