Ετικέτες

3.6.18

Από αύριο οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Από αύριο οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα
Πότε και πού θα κάνετε αίτηση
Από τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 έως και την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018, οι ενδιαφερόμενοι-δικαιούχοι του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγησή του.

Σκοπιανό: «Ξεσηκωμός» στη Μακεδονία για τα συλλαλητήρια της 6ης Ιουνίου

Γεμίζουν τα πούλμαν, αισιοδοξούν οι διοργανωτές για τις παράλληλες συγκεντρώσεις σε 13 πόλεις της Μακεδονίας, καθώς και σε Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα – Δήμαρχοι και μητροπολίτες καλούν τον λαό στις πλατείες – Πώς σχεδιάζουν να απομονώσουν τα ακραία στοιχεία.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (4/6/18 - 10/6/18) - ΝΗΣΤΕΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ (4/6 - 29/6)


Την ερχόμενη εβδομάδα (4/6/18-10/6/18) εισερχόμαστε σε περίοδο νηστείας, της νηστείας των Αγίων Αποστόλων, η οποία εφέτος διαρκεί 26 ημέρες! 

Η νηστεία των Αποστόλων δεν έχει σταθερή διάρκεια από έτος σε έτος μιας και εξαρτάται από το πότε πέφτει το Πάσχα. Ξεκινά την Δευτέρα μετά την Κυριακή των Αγίων Πάντων (εφέτος στις 4/6/2018) και λήγει στις 29/6 (Αποστόλων Πέτρου και Παύλου) μετά τη θ. λειτουργία που εφέτος όμως πέφτει Παρασκευή, οπότε γίνεται κατάλυση ιχθύος (επιτρέπεται κατάλυση εις πάντα αν δεν πέφτει ημέρα Τετάρτη ή Παρασκευή). Η νηστεία αυτή αφορά το κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής επιτρέπεται να τρώμε ψάρι, αλλά καλό είναι να μην το παρακάνουμε... Θα μπορούσαμε π.χ. να τρώμε δύο μέρες της επιλογής μας ψάρι (π.χ. Πέμπτη και Κυριακή) και τις άλλες τρεις λαδερό (π.χ. Δευτέρα, Τρίτη και Σάββατο). Ασφαλώς θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον πνευματικό σας σχετικά με την ακρίβεια και τις λεπτομέρειες τήρησης της νηστείας, όπως και κάθε άλλης νηστείας. 

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή τρώμε άλαδο φαγητό, όπως συνήθως. Εφέτος μοναδική εξαίρεση είναι η Παρασκευή 8/6, οπότε γίνεται κατάλυση οίνου-ελαίου (ανακομιδή λειψάνων Αγ. Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου και Καλλιόπης μάρτυρος)

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: νηστεία (λαδερό ή ψάρι) 

Τετάρτη 6/6: νηστεία (άλαδο φαγητό)

Παρασκευή 8/6: νηστεία (λαδερό φαγητό)
[ανακομιδή λειψάνων Αγ. Θεοδώρου του Στρατηλάτου και Καλλιόπης μάρτυρος]

Πανελλαδικές 2018: Ποιες σχολές επιλέγουν οι νέοι - Πώς θα κυμανθούν οι βάσεις

Πανελλαδικές 2018: Ποιες σχολές επιλέγουν οι νέοι - Πώς θα κυμανθούν οι βάσεις
Τη σχολή που βρίσκεται κοντά στο σπίτι τους ή αυτή "που τους αρέσει" -και όχι αναγκαστικά όποια θα τους εξασφαλίσει την επαγγελματική αποκατάσταση- εκτιμάται ότι θα επιλέξουν κατά κύριο λόγο στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις οι υποψήφιοι φοιτητές.

Πολωνοί Άγιοι μαρτυρήσαντες από τους Παπικούς



Η μνήμη τους τιμάται την πρώτη Κυριακή του μηνός Ιουνίου. 
Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Πολωνία συστάθηκαν από υποχθόνια στοιχεία, που ήταν υπό την επήρεια της Ρωμαιοκαθολικής ᾿Εκκλησίας, ψευδοστρατιωτικές ομάδες με σκοπό την εκκαθάριση του Ορθόδοξου ποιμνίου της Πολωνίας.

Γερμανός ευρωβουλευτής: «Έτσι εισέβαλε και κατέλαβε την Ελλάδα η τρόικα - Το ίδιο να γίνει και στην Ιταλία»!


Σε ομολογία σοκ προχώρησε ο Γερμανός ευρωβουλευτής και πρωτοκλασάτο στέλεχος του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος, Μάρκους Φέρμπερ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι η τρόικα θα πρέπει να εισβάλει στην Ιταλία και να καταλάβει το υπουργείο Οικονομικών στην περίπτωση που σχηματιστεί κυβέρνηση ευρωσκεπτικιστών ακριβώς όπως είχε γίνει και στην Ελλάδα.

Τεστ αίματος ανιχνεύει 10 τύπους καρκίνου, χρόνια πριν εκδηλωθούν

Τεστ αίματος ανιχνεύει 10 τύπους καρκίνου, χρόνια πριν εκδηλωθούν
Χιλιάδες ζωές αναμένεται να σωθούν χάρη σ’ ένα νέο τεστ αίματος, που μπορεί να ανιχνεύσει 10 τύπους καρκίνου πολύ πριν αρρωστήσει κανείς.