Ετικέτες

26.11.19

Άγιος Δαμασκηνός ο Στουδίτης, Επίσκοπος Λητής και Ρεντίνης. Ο μέγας πολέμιος της παναίρεσης του Παπισμού




Εορτάζει στις 27 Νοεμβρίου εκάστου έτους.


Άγιος Δαμασκηνός ο Στουδίτης, Επίσκοπος Λητής και Ρεντίνης
Ο ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ
Ο Επίσκοπος Λητής και Ρεντίνης Δαμασκηνός είναι εξέχουσα μορφή αγίου Ιεράρχου όχι μόνον του 16ου αιώνος μ.Χ., αλλά όλων των χρόνων της δουλείας, και ως εκ τούτου αποτελεί πνευματικό φάρο που κατέλαμψε το τότε πνευματικό σκότος του Γένους, δοξάζοντας και την περίφημη Επισκοπή Λητής και Ρεντίνης, η οποία κατέστη παγκοσμίως γνωστή χάρις σε αυτόν.

Ναυάγια εἰς τὴν Ἐκκλησίαν



Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση

Τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο καὶ ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος δημιουργοῦν πολλὰ προβλήματα στοὺς πιστοὺς ἀνθρώπους, παρόλο ποὺ τὸ πρῶτο αὐτοαποκαλεῖται «Μητέρα Ἐκκλησία» καὶ ἡ δεύτερη ἀποδέχεται τὸν χαρακτηρισμὸ «θυγατέρα».

Το κρεμυδάκι

Αποτέλεσμα εικόνας για κρεμμυδάκι
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε μια κακιά γυναίκα, σωστή μέγαιρα. Δεν αγαπούσε κανέναν -πέρα από τον εαυτό της-, δεν είχε κάνει ποτέ και σε κανέναν καλό και μόνο κακό λόγο είχε να πει για όλους. Όταν πέθανε, την άρπαξαν οι δαίμονες και την πέταξαν στη Φλογισμένη Λίμνη της Κολάσεως.

Το σπουργίτι

 Αποτέλεσμα εικόνας για σπουργιτι
Γύριζα απ΄το κυνήγι, τραβώντας από μια δεντροστοιχία του κήπου. Το σκυλί έτρεχε μπροστά μου. Άξαφνα τα βήματά του έγιναν πιο αργά και φαινόταν σα να παραμόνευε κάτι.

Γίνε Παιδί!

Αποτέλεσμα εικόνας για αγ.νικολαος βελιμιροβιτς 
Για το πως οι άνθρωποι πρέπει να γίνουν σαν παιδιά, ώστε να γίνουν υιοί του Θεού. "αμήν λέγω υμίν, εάν μη στραφήτε και γένησθε ως τα παιδία, ου μη εισέλθητε είς την βασιλείαν των ουρανών" (Ματθ.18:3).

Ο αόρατος και άυλος εχθρός μας....

Αποτέλεσμα εικόνας για αγ.ιωαννης ο κροστανδης 
 Ο αόρατος και άυλος εχθρός μας, όταν κατορθώνει να παρασύρει τον άνθρωπο στην αμαρτία, κατά παραχώρηση Θεού, αποκτά πρόσβαση στην καρδιά του.

Η Γιάννα προσκαλεί και... Τούρκους για το 1821!




Τους σφαγείς του έθνους, τους Τούρκους, θέλει να προσκαλέσει στην επέτειο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 η Γιάννα Αγγελοπούλου

Ανεξέλεγκτα τα βαλιτσάκια των παρακολουθήσεων


Την 5η Νοεμβρίου, ο νέος πρόεδρος της ελληνικής Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος και ο αντιπρόεδρος Μιχάλης Σακκάς παραδέχτηκαν στη Βουλή ότι οι επικοινωνίες στην Ελλάδα είναι διάτρητες. Ακόμη, δήλωσαν αδυναμία να υπολογίσουν πόσες συσκευές παράνομων παρακολουθήσεων, τα γνωστά «βαλιτσάκια», υπάρχουν στη χώρα. «Κανείς δεν ξέρει πόσα κυκλοφορούν στην επικράτεια αυτή τη στιγμή, ούτε η ΕΥΠ το γνωρίζει», είπε ο κ. Ράμμος στους βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών κατά την παρουσίαση των πεπραγμένων της Αρχής τη διετία 2017 και 2018.