Ετικέτες

1.2.18

«Νυν απολύεις τον δούλον σου δέσποτα»




Οι τα πάντα καλώς διαταξάμενοι πνευματοκίνητοι άγιοι Πατέρες μας, όρισαν, μέσα στον λειτουργικό της κύκλο, η Εκκλησία μας να εορτάζει την 2α Φεβρουαρίου την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

NTOKOYMENTO: Μακεδόνες=΄Έλληνες. Τι άλλη απόδειξη θέλουν οι Σλάβοι γείτονές μας;

Το 1631 τυπώθηκε από τον Ιωάννη Αντωνίω τω Ιουλιανώ, “Βιβλίον ιστορικόν περιέχον εν συνόψει διαφόρους και εξόχους ιστορίας “. θεωρείται ως ένα από τα πιο σπάνια διασωζόμενα Ιστορικά βιβλία του 17ου αι. και το οποίο περιέχει την ιστορία από “κτίσεως κόσμου” μέχρι της “αλώσεως Κωνσταντινουπόλεως“.

Έκτορας-Χρήστος και Τατιάνα (βαρύ εγκεφαλικό)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή


Μία αδερφή μας εν Κυρίω, από τα μέλη του δικτύου μας, μας παρακαλεί να προσευχηθούμε για τον δεκάχρονο ανιψιό της, τον Έκτορα-Χρήστο. Ο μικρός παρουσίασε πυρετό και πρήξιμο στο χέρι, που δεν γνωρίζουμε ακόμη από τί προέρχεται. Έχουμε χρέος να προσευχόμαστε για όλους τους αδερφούς μας, πόσο μάλλον γι' αυτούς που έμπρακτα μας έχουν δείξει την αγάπη τους. [ενημέρωση: όλα πήγαν κατ' ευχήν.]

Την ανάγκη της προσευχής μας την έχει και η Τατιάνα, η οποία υπέστη βαρύ εγκεφαλικό και οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες.[ενημέρωση: βρίσκεται στην αποκατάσταση]

Η προσευχή για τους άλλους είναι μια μορφή πνευματικής ελεημοσύνης. Μακάριοι είναι οι ελεήμονες και αυτοί δεν είναι μόνον όσοι προσφέρουν υλικά αγαθά, αλλά κι εκείνοι που προσφέρουν την προσευχή τους με πόνο ψυχής και "ν τ κρυπτ, κα πατήρ σου βλέπων ν τ κρυπτ ποδώσει σοι ν τ φανερῷ". (Μτ. ς΄,4)

ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ (ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ) - ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


1
Σε γνωρίζω από την κόψη
του σπαθιού την τρομερή,
σε γνωρίζω από την όψη,
που με βιά μετράει τη γη.
2
Απ' τα κόκκαλα βγαλμένη
των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!
3
Εκεί μέσα εκατοικούσες
πικραμένη, εντροπαλή,
κι ένα στόμα ακαρτερούσες,
έλα πάλι, να σου πει.

«Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ ΞΑΝΑΓΕΝΝΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ» (Το προσωπικό βίωμα μιας Ελληνοπούλας που βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 21/1/2018, με εκατοντάδες χιλιάδες πατριώτες)

Σχετική εικόνα
Θεσσαλονίκη, 22/01/2018
Τι χαρά να ξυπνάς στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας την επομένη μιας ιστορικής μέρας για την πόλη, αλλά και για την Ελλάδα ολόκληρη και το έθνος μας!

Μπαίνεις στο διαδύκτιο! Αλλά πως βγαίνεις

Αποτέλεσμα εικόνας για Μπαίνεις στο διαδίκτυο! Αλλά πως βγαίνεις



Κ. Γ. Παπαδημητρακόπουλος

πρόσβαση στ διαδίκτυο, καλοί μου φίλοι, εναι βέβαια σήμερα πανεύκολη. Δν τ συζητμε! λες δ ο τεχνολογικς ξελίξεις πρς το πο κατατείνουν; Μ στ ν γίνεται κάθε φορά λο κα πι εκολη πρόσβαση ατή! Ο ταχύτητες αξάνονται, ο συσκευς πληθαίνουν, πως κα ο φαρμογς τν συσκευν ατν.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!

Γιατί πρέπει να κατέβουμε στο Σύνταγμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για μακεδονια ξακουστη

Οι λόγοι, που μπορεί να επικαλεστεί κανείς για να βρίσκεται στο Σύνταγμα την Κυριακή, είναι πολλοί. Μάλλον είναι περισσότεροι κατά πολύ από τους λόγους που θα είχε κανείς για να μην πάει. Ο σπουδαιότερος, όμως, είναι ότι η εκχώρηση του ονόματος που ετοιμάζει η προδοτική κυβέρνηση θα επιφέρει αμετάκλητη βλάβη στο εθνικό συμφέρον.