Ετικέτες

6.11.19

«Πες στους δαίμονες ότι είσαι σωσμένος» – Γέροντας Γαβριήλ

Αποτέλεσμα εικόνας για «Πες στους δαίμονες ότι είσαι σωσμένος» - Γέροντας Γαβριήλ
Ομιλία Καθηγουμένου Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Ευβοίας, γέροντα Γαβριήλ, στην Θεολογική Ημερίδα προς τιμήν του Γέροντα Ιακώβου Τσαλίκη, που πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Πανοράματος Θεσσαλονίκης στις 21 Νοεμβρίου 2016

Ο ηρωικός θάνατος του Υπολοχαγού Χαράλαμπου Χαραλάμπους που κάλυψε χειροβομβίδα με το σώμα του (5 Νοεμβρίου 2009)


Ήταν 5 Νοεμβρίου 2009 όταν ένας υπόκωφος ήχος αναστάτωσε τη Λευκωσία. Μία βόμβα που μόλις είχε εκραγεί στο φυλάκιο κοντά στην Πύλη Πάφου της Παλιάς Λευκωσίας. Ένας υπολοχαγός μόλις είχε χάσει τη ζωή του. Ήταν 10:50 το πρωί. Ο Υπολοχαγός Χαράλαμπος Χαραλάμπους, κατά τη διάρκεια καταμέτρησης του πολεμικού υλικού που υπήρχε στο φυλάκιο πήρε στα χέρια του μία χειροβομβίδα και άρχισε να την επεξεργάζεται.

Το πανωφόρι της Μητέρας...

Μέσα σε εμβατήρια και παρελάσεις, μέσα σε επισήμους και άρματα, χάθηκε η Μητέρα με το πανωφόρι. Εκείνη που φανερώθηκε σε αγίους και απλούς ανθρώπους της πίστεως να κρατάει ένα ρούχο και να τους σκεπάζει.

Ακόμη μια επίθεση σε ναό! Και κανείς δεν ενδιαφέρεται αφού οι δράστες είναι “προοδευτικοί”! Αν ήταν τζαμί όμως;

 
Ακόμη μια επίθεση σε Ιερό Ναό είχαμε. Αυτή την φορά στην Νέα Σμύρνη. Την πολλοστή. Τα τελευταία χρόνια οι επιθέσεις κατά ορθόδοξων ναών, κατά παρεκκλησίων κατά οποιουδήποτε κτηρίου έχει θρησκευτικό χαρακτήρα της Ορθοδοξίας μας, έχουν γίνει “κανόνας”. Κανείς όμως επίσημος δεν καταδικάζει, κανείς δεν βγαίνει να κάνει σχετικές δηλώσεις. όπως θα έκανε εάν αυτό γινόταν σε ιερό κάποιας άλλης θρησκείας. Γιατί άραγε;

... και μην ξεχνάς Έλληνα, μην είσαι Ρατσιστής…

Αποτέλεσμα εικόνας για prosfygik;o

γράφει η Δήμητρα Γεωργίου
για το ιστολόγιο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ"

       Μέρες τώρα γίνεται λόγος για το προσφυγικό. Κονταροχτυπιούνται οι πολιτικοί για τη μάχη του θεαθήναι. "Πανελίστες" λένε για τη ρατσιστική συμπεριφορά των Ελλήνων και δημοσιογράφοι σε ζωντανές συνδέσεις με μέρη που υποφέρουν από την εισροή των μεταναστών εκνευρίζονται με την αγανάκτηση των κατοίκων, ειρωνεύονται και λένε λόγια σκληρά από  την αναπαυτική θέση τους  στα στούντιο και την ηρεμία των σπιτιών τους.

Είναι εκείνες οι φωνές…



Νώντας Σκοπετέας 
Ανατριχιαστικά του νούμερα των καταγεγραμμένων μόνο εκτρώσεων στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο . Ολόκληρες πόλεις και χώρες αντίστοιχα , σβήνονται απ τον χάρτη . Γενοκτονίες , με τον νόμο συμπαραστάτη. Δολοφονίες , με πανηγυρικά αθώους τους αυτουργούς, τους άμεσους και τους ηθικούς. Ένοχοι και ασεβείς προς το δικαίωμα της ολέθριας αυτοδιάθεσης, μόνο όσοι εκτός συρμού , εποχής και πραγματικότητας, σπαρακτικά ζητούν να σταματήσει το φριχτό έγκλημα !