Ετικέτες

17.4.18

Ἡ Ἁγία Κάρα τοῦ Ἀποστόλου Θωμᾶ/ Mακ. πρ. Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου, Κήρυγμα στην Κυριακή του Θωμά

γία Κάρα το ποστόλου, κατά τήν σημερινή Θεία Λειτουργία τς ορτς Του, "πό τήν γρυπνον περιφρούρησιν" το γίου κκλησιάρχου τς Μονς π. Θωμ ερομονάχου.  Φωτό: Θεοπίστη Μοναχή









 ρίτιμος Κάρα το ποστόλου Θωμ φυλάσσεται στήν ερά Μονή το γίου ωάννου το Θεολόγου τς Πάτμου, «ς πανίερον χρμα καί κειμήλιον νθεον», «βρύουσα άσεις παντοδαπάς, τος πιστς ταύτ προστρέχουσι».

ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤHΜΕΝΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ....

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιο Φως

.....ΚΑΙ ΑΝΑΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝ ΠΛΑΝΗ ΕΥΡΕΘΕΝΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ  ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ «ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ»  

ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ

ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!
(16-26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016) 

_________Η Ανάστασις του Κυρίου για μια ακόμη φορά μας έφερε μπροστά στο κατ΄έτος επαναλαμβανόμενο υπερφυές και ανεξήγητο θαύμα της εξ ουρανού αποστολής του Αγίου Φωτός και της αφής αυτού από τό κενό Μνημείο, δηλ. από τον τάφο του Αναστημένου Σωτήρος μας Ιησού Χριστού, εκεί κάτω στα Ιεροσόλυμα! 

Παλαιό κείμενο που αποδίδει με λίγα λόγια το μεγαλείο αυτού του Αγίου Λευίτη

ΤΗΣ ΜΑΡΩ ΣΙΔΕΡΗ, ΘΕΟΛΟΓΟΥ – ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ

Μαρία και Κωνσταντίνος, Αγγελική και Μαρία: μας έχουν ανάγκη

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή


Μας παρακαλεί φίλος και μέλος της ομάδος συμπροσευχής να παρακαλέσουμε τον Αναστάντα Κύριό μας να ελεήσει την δούλη του Μαρία, 60 ετών, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα και επιπλέον κόλλησε μικρόβιο στο αίμα.

Μαζί με τη Μαρία ας προσευχηθούμε και για τον Κωνσταντίνο, ο οποίος πάσχει από καρκίνο με μεταστάσεις σε όλο του το σώμα. Το εκπληκτικό είναι ότι οι γιατροί θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε να είναι ζωντανός ή ότι θα έπρεπε να βρίσκεται σε κώμα, αλλά ο Θεός προς το παρόν έχει άλλη γνώμη. Ο Κωνσταντίνος προς το παρόν λειτουργεί ως υγιής άνθρωπος παρά τον καθολικό καρκίνο! Διότι όπου ο Θεός βούλεται, νικάται φύσεως τάξις... Ο Αναστάς Κύριός μας, λοιπόν, που είναι Κύριος και της Ζωής και του Θανάτου ας δώσει στον αδερφό μας Κωνσταντίνο και σε όλους μας φυσικά ό,τι μας συμφέρει για τους λόγους που Εκείνος γνωρίζει και δεν χρειάζεται εμείς να σκαλίζουμε περαιτέρω... Ας Τον δοξολογούμε όπως του αρμόζει και ας δεχόμαστε το θέλημά Του είτε μας αρέσει είτε όχι...

Και ας προσθέσουμε και άλλα δύο ονόματα από το φίλιο ιστολόγιο Αμφοτεροδέξιος:


Αγγελική: Διαβητική, με πολλά ιατρικά προβλήματα, χωρίς πόρους, μόνη αλλά αξιοπρεπέστατη...

Μαρία: Η σύζυγος του σμηναγού μας! Είναι ράκος...


Κι αν ρωτάς, γιατί εσύ πρέπει να κάνεις προσευχή, ακόμα κι αν δεν πιστεύεις πως θα βοηθήσει, δες εδώ...

Υπέρ αναπαύσεως Γεωργίου, Γεωργίου και Γεωργίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση

Ο Γεώργιος που ήταν κλινικά νεκρός (μετά από τροχαίο ατύχημα) κοιμήθηκε. Ας προσευχηθούμε για την ψυχή του, αλλά και για τους δικούς του, να τους ενδυναμώσει ο Κύριος και να αντιμετωπίσουν την απώλεια σύμφωνα με τα λόγια του Αποστόλου Παύλου:

Ο θέλομεν δ μς γνοεν, δελφοί, περ τν κεκοιμημένων, να μὴ λυπσθε καθς κα ο λοιπο ο μ χοντες λπίδα. ε γρ πιστεύομεν τι ησος πέθανε κα νέστη, οτω κα  Θες τος κοιμηθέντας δι τοησο ξει σν ατ. [Ά Θεσ. δ΄ 4, 13-14]


Καλή ανάσταση Γεώργιε
Αιωνία σου η μνήμη

Ας διαβάσουμε λίγο από το ψαλτήρι, ας δώσουμε και το όνομά του στην ενορία μας ή όπου γνωρίζουμε ότι θα προσευχηθούν για την ψυχή του. 

Μαζί με αυτόν τον Γεώργιο ας μην ξεχνάμε και τον αδελφό μας Γεώργιο που σκοτώθηκε λίγες μέρες πριν όταν έπεσε το πολεμικό αεροσκάφος που χειριζόταν. Παρακαλώ, τέλος, να προσθέσουμε και έναν τρίτο Γεώργιο (πατέρας ιερέα) που κοιμήθηκε πριν λίγες εβδομάδες και θα "σαραντήσει" τις επόμενες ημέρες. Έτσι, έχουμε προσθέσει τρεις με το όνομα Γεώργιος στην κατάσταση κεκοιμημένων του τρέχοντος έτους. 

Εντονες πιέσεις σε στελέχη της κυβέρνησης ασκούν οι μεγάλες μονές του Αγ. Ορους για τα κονδύλια θρησκευτικού τουρισμού

Γκρίνιες μεγάλες μαθαίνω ότι έχουν οι Αγιορείτες για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που προορίζονται για τον θρησκευτικό τουρισμό. Οι μεγάλες μονές του Αγίου Ορους ασκούν πιέσεις σε πολιτικούς της κυβέρνησης, προκειμένου να απορροφήσουν εκείνες μεγάλη μερίδα των πόρων που έχουν προϋπολογιστεί για τη συγκεκριμένη δράση.

Νέες ταυτότητες: Τέλος του χρόνου ξεκινά η διαδικασία

Νέες ταυτότητες: Τι πρέπει να γνωρίζετε - Τέλος του χρόνου ξεκινά η διαδικασία

Σχόλιο: Αφού μας εισήγαγαν "έξυπνα " την τρομοκρατία , τώρα θέλουν να μας "προστατέψουν" με τις νέες ψηφιακές κάρτες. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξή  του πιο σημαντικού ζητήματος που θα μας απασχολήσει σύντομα. Φυσικά ,αν προλάβουν.

«Αποφασισμένο» είναι πλέον το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να ξεκινήσει η διαδικασία η οποία αφορά την αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων με νέες, που θα πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας.

Ο Μύθος της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας Μια Αποκρουστική Αποκάλυψη

του Alex Gorka, Zero Hedge,Strategic Culture Foundation, 13/4/18

Είναι κοινό μυστικό ότι το «Δίκτυο Σόρος» έχει μια εκτεταμένη σφαίρα επιρροής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στους θεσμού της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. Η «λίστα Σόρος» δόθηκε πρόσφατα στην δημοσιότητα.

Ομάδα ΔΙΑΣ: Οι «φύλακες άγγελοι» του πολίτη


Η συμβολή τους στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας είναι αποφασιστική. Διανύουν ατέλειωτα χιλιόμετρα με τις μηχανές στους δρόμους εδραιώνοντας το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, ενώ οι καθημερινοί έλεγχοι, οι συλλήψεις και η ένστολη παρουσία τους λειτουργούν αποτρεπτικά και παράλληλα αποτελεσματικά, όπου αυτό απαιτείται. Οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) είναι αναμφίβολα οι «φύλακες άγγελοι» του πολίτη.

Η Παναγία στέλνει στον Άγιο Παΐσιο έναν αφανή αναχωρητή του Άθωνα!

Όταν είχα έρθει στο Άγιον Όρος για πρώτη φορά, το 1950, ανεβαίνοντας από τα Καυσοκαλύβια για την Αγία Άννα, είχα χάσει τον δρόμο· αντί να πάρω τον δρόμο για την Σκήτη της Αγίας Άννης, προχώρησα για την κορυφή του Άθωνα. Αφού βάδισα αρκετά, κατάλαβα ότι πάω ψηλά και έψαχνα να βρω κανένα μονοπάτι να βγω σύντομα.

Απαντήσεις σε ερωτήσεις σας περί επιστήμης, αθεϊσμού, εχθρών, αγάπης κλπ.

Σχετική εικόνα
Ερώτηση: Mε αφορμή τον θάνατο του διάσημου Stephen Hawking ενός από τα μεγαλύτερα μυαλά της σύγχρονης εποχής μας που από όσα λέγεται υπήρξε άθεος θα ήθελα να ρωτήσω, τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Κάποιος άθεος που ποτέ του δεν υπήρξε Ορθόδοξος πού πηγαίνει μετά θάνατον; Είχατε πει πως κολάζεται (μετά θάνατον) όποιος εγκαταλείψει την Ορθοδοξία. Όμως ο Stephen Hawking δεν ήταν ποτέ Ορθόδοξος δεν μπορούσε να εγκαταλείψει κάτι που ποτέ δεν είχε (την Ορθοδοξία). Άρα ανήκει στην κατηγορία των μη Ορθόδοξων που θα κριθούνε από τα έργα τους;
Απάντηση: