Ετικέτες

15.3.20

Ένας... αλλά Σεραφείμ των Ελλήνων!


σχόλιο Γ.Θ : Απλά λιοντάρι!
Ακούστε, χαρείτε και διαδώστε το παντού!

Χιλιάδες πιστοί προσεύχονται στον Άγιο Νικηφόρο τον Λεπρό


Όπως ήδη ανακοινώσαμε προ ολίγων ημερών, ενόψει της δοκιμασίας που επέρχεται η ανθρωπότητα από την λοιμική ασθένεια του λεγόμενου "κορονοϊού", άρχισε να τελείται καθημερινά ο Παρακλητικός κανόνας προς τον Άγιο Νικηφόρο τον Λεπρό, στον Ναό που ανεγείρεται προς τιμή του στην κοινότητα Περιστερώνας.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (16/3/20-22/3/20)

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ


Η ερχόμενη εβδομάδα (16/3/20-22/3/20) είναι η τρίτη της Σαρακοστής. Όλες τις καθημερινές τρώμε άλαδο φαγητό. 

Δευτέρα-Παρασκευή: νηστεία (άλαδο φαγητό ή ξηροφαγία)

Σάββατο - Κυριακή: νηστεία (λαδερό φαγητό)

Έχουμε δύο επιλογές: Είτε μετανοούμε είτε τελειώνουμε...

Αποτέλεσμα εικόνας για μετάνοια


Αδέρφια μου από αύριο έτσι όπως φαίνεται μας κλείνουν και τις εκκλησίες. Αντί να πέσουμε στα γόνατα και να ζητήσουμε το έλεος του Θεού μπαίνουμε στη διαδικασία να γίνουμε εχθροί του... Αντί να νηστέψουμε, όπως οι Νινευίτες, και να κλάψουμε για τις αμαρτίες μας μήπως και μας λυπηθεί ο Κύριος, εμείς τον βλασφημούμε... 

Θεία Μετάληψη και κορωνοϊός

Θεία Μετάληψη και κορωνοϊός
Ενώ ο παγκόσμιος πανικός για την εξάπλωση του κορωνοϊού διογκώνεται (δίκαια ή υπερβολικά, ο χρόνος θα δείξει), η συζήτηση ήρθε, όπως ήταν επόμενο, και στο θέμα της θείας κοινωνίας.
Εκτός των άλλων, διαβάζουμε τα εξής:

Ο κοροναϊός είναι πολύ πιο φιλάνθρωπος από τους ίδιους τους ανθρώπους...


Το έτος 2019 έγιναν παγκοσμίως 42.000.000 εκτρώσεις. 42.000.000 αθώα βρέφη βρήκαν ένα τραγικό αλλά "επιστημονικά" αποδεκτό θάνατο. Μέχρι στιγμής ο διαβόητος κοροναϊός έχει σκοτώσει παγκοσμίως περίπου 4.200 ανθρώπους.

Αυτό σημαίνει ότι η θνησιμότητα από τον φοβερό και τρομερό κοροναϊό είναι μόλις το 0.01% των εκτρώσεων.

Ο κοροναϊός λοιπόν είναι πολύ πιο φιλάνθρωπος από τους ίδιους τους ανθρώπους. Δεν αφαιρεί την ζωή σε μικρές ηλικίες και το ποσοστό θνησιμότητας είναι ελάχιστο σε σχέση με αυτό των εκτρώσεων....

ΘΕΟΛΟΓΟΙ… ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟΙ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ…!


Όλα τα είχαμε, αυτό μας έλειπε. 

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος (θεωρητικά…) καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., κ.Χρ.Σταμούλης, παραποιώντας και διαστρέφοντας τελείως μιά υποσημείωση του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στον ΚΗ’ κανόνα της ΣΤ’ Οικουμενικής Συνόδου, «προσέφερε» τις υπηρεσίες του στο αθεϊστικό κατεστημένο, ανεξαρτήτως πολιτικής αποχρώσεως, αυτές τις δύσκολες και πονηρές ημέρες…
Και εξηγούμεθα:
Ο εν λόγω κύριος καθηγητής Θεολόγος (κατά την γνώμη μας τελείως αθεολόγητος…), που και παλαιότερα είχε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, υποστηρίζοντας φανατικά την άποψη, να δημιουργηθή έδρα… Ισλαμικών Σπουδών, στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (και τελικά το πέτυχε…), συνειδητά παραπληροφορώντας, δηλητηριάζει τους απλούς Ορθοδόξους Χριστιανούς και μάλιστα, ως προς την συμπεριφορά τους, στο μέγιστο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Ισχυρίσθηκε, λοιπόν, ότι, δήθεν, ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης στην πρώτη του υποσημείωση στον ΚΗ’ κανόνα που προαναφέραμε, δικαιολογεί όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι, υπάρχει πρόβλημα μετάδοσης κάποιας βαρειάς ασθένειας μέσα από την Θεία Κοινωνία, όταν οι πιστοί μεταλαμβάνουν από το ίδιο Άγιο Ποτήριο με την ίδια Αγία Λαβίδα και γι’ αυτό ότι δήθεν συνιστά, να χρησιμοποιούνται άλλα ιερά σκεύη, για τους ασθενείς από μεταδοτικές ασθένειες.

ΘΑΥΜΑ της Παναγίας Ελεούσας Μικροκάστρου σε παλιά Ασιατική Θανατηφόρα Επιδημία (κάτι σαν τον σημερινό Κοροναϊό)


Χθες (13 προς 14 Μαρτίου) στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου, κατά την Ιερά Αγρυπνία με αφορμή την εορτή του Αγίου Βενέδικτου. 

Ο Πατέρας Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος διάβασε από απόσπασμα με θαύματα της Παναγίας μέσα από το βίβλίο της μονής "Παρακλητικός κανών εις την Θαυματουργόν εικόνα της Παναγίας της Ελεούσης Μικροκάστρου" ακούστε αυτήν την συγκλονιστική θαυμαστή διήγηση.

Τα προφητικά λόγια του Μακαριστού Μητροπολίτη Αυγουστίνου Καντιώτη το 1990 για την «επιδημία εξ ανατολών»


Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης ήταν ένας από τους πιο αξιοσέβαστους Αρχιερείς της ελλαδικής Εκκλησίας.



Διετέλεσε Μητροπολίτης Φλωρίνης και ο λόγος του ήταν πάντα μεστός και καθαρός.


Κοιμήθηκε στις 28 Αυγούστου του 2010.

Σε μια ομιλία του που τοποθετείται στα 1990 κάνει λόγο για μια επιδημία «εξ ανατολών» που θα σαρώσει την ανθρωπότητα και που σχετίζεται με τα σημερινά δρώμενα με τον κορονοϊό.




Ακούστε τον:




β) ΟΛΟΚΛΗΡΗ H ΟΜΙΛΙΑ :