Ετικέτες

11.5.20

Δημήτριος: τριών μηνών, επέμβαση λόγω σπάνιας καρδιοπάθειας (11/5) + ενημέρωση 12/5

Αυτή είναι η πιο δυνατή Προσευχή - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί. Ας το πούμε και στα παιδιά μας... Η προσευχή τους μπορεί να είναι πιο θερμή...


Δημήτριος, τριών μηνών, σπάνια καρδιοπάθεια. 
Σήμερα Δευτέρα έκανε χειρουργείο.

Δυστυχώς το αίτημα έγινε 2 ημέρες πριν και δεν το είδαμε έγκαιρα. Περιμένουμε ενημέρωση. Έστω και αναδρομικά ας ευχηθούμε για τον μικρό Δημήτριο.

Ενημέρωση 12/5/20: Ο μικρός Δημήτριος έκανε την επέμβαση εχθές 11/5. Οι γιατροί είναι ευχαριστημένοι, αλλά τα επόμενα 2 εικοσιτετράωρα είναι κρίσιμα, τον έχουν στην εντατική χωρίς να τον ξυπνήσουν. 


ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ, ΚΥΡΙΟΙ ! Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ!


ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ, ΚΥΡΙΟΙ !

 ΕΙΣΘΕ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟΙ!

ΚΑΙ ΑΡΑ

 ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ

ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ! 

ΘΕΜΑ: Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ!

 ______Μας  πνίξανε με τις Δηλώσεις των κάποια Πολιτικά κυρίως πρόσωπα, δηλώσεις, τις οποίες με πολλήν προθυμίαν προωθούν και λανσάρουν  κάποιοι Δημοσιογράφοι, οι οποίοι, καθώς φαίνεται, έλαβαν και αυτοί το μερίδιό τους από το ποσόν των 20.000.000 €, το οποίον, μυστικά και άνισα καθώς λέγεται, διέθεσε η Κυβέρνηση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη προς τά Μ.Μ.Ε. για νά προβάλουν και να διαφημίσουν το πρόγραμμα "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ", κάνοντας πλύση εγκεφάλου στον Ελληνικό Λαό. 

Γέρων Φιλόθεος Ζερβάκος: Εις περιστάσεις που περιφρονείται η Πίστη, απαγορεύεται η σιωπή


Ο Γέρων Φιλόθεος Ζερβάκος,  μία από τις σπουδαιότερες μορφές 
της Ορθοδοξίας του 20ου αιώνα κοιμήθηκε στις 8 Μαΐου του 1980.

Μαυροβούνιο: «Δε σας δίνουμε τα Ιερά και τα Όσια μας»

«Δε σας δίνουμε τα Ιερά και τα Όσια μας»
Μια βραδινή παρουσία της νεολαίας στην πλατεία της πόλης Μπέρανε (Βόρειο Μαυροβούνιο) χθές Σάββατο 9 Μαΐου 2020 εξελίχθηκε σε ειρηνική διαδήλωση υπέρ της Εκκλησίας. Ξαφνικά η νεολαία άρχισε να φωνάζει «Δεν σας δίνουμε τα Ιερά και τα Όσιά μας » και «Δεν σας δίνουμε τους ιερείς μας».

Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας: «Ο χριστιανός που δεν μεταλαμβάνει καταπίπτει ο ψυχικός του κόσμος»

efraim arizonitis 1
Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας αλλά και οι σύγχρονοι χαρισματικοί Γέροντες, λαχταρούσαν οι ίδιοι να κοινωνούν των αχράντων και ζωοποιών μυστηρίων, να λαμβάνουν δηλαδή το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.
Επεσήμαιναν δε σε ομιλίες τους, φωτιζόμενοι από το Πανάγιον Πνεύμα, την αναγκαιότητα της Θείας Μεταλήψεως στη ζωή του κάθε ορθοδόξου χριστιανού.

Δεν… παζαρεύουμε τη Θεία Κοινωνία – Όσοι πιστοί προσέλθετε !


Σχόλιο: Μήνυμα προς τον κλήρο μας (ιεράρχες και ιερείς): Όλοι λοιπόν δηλώνετε ότι δεν γίνεται καμιά διαπραγμάτευση... Ας ελπίσουμε λοιπόν να μην γίνει καμιά έκπτωση. Δυστυχώς πολλοί περιμένουμε κάποιον αιφνιδιασμό  της τελευταίας στιγμής. Ας φροντίσετε να μας διαψεύσετε...

Προβληματισμός επικρατεί στον εκκλησιαστικό χώρο μετά τον διχασμό που έχουν επιφέρει στον λαό το κλείσιμο των εκκλησιών λόγω της πανδημίας αλλά και τα όσα απαξιωτικά ακούγονται για την Θεία Κοινωνία.

Προσωπική και συγκλονιστική μαρτυρία του π. Στεφάνου σχετικά με τη Θεία Κοινωνία στο Νοσοκομείο Λοιμωδών


Προσωπική και συγκλονιστική μαρτυρία του π. Στεφάνου σχετικά με τη Θεία Κοινωνία στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Δυτικής Αττικής Αγ. Βαρβάρα Αιγάλεω, όπου υπηρετεί εδώ και 48 χρόνια ανάμεσα στους λεπρούς. Ακούστε με προσοχή!

Ανοίγουν οι υπηρεσίες της Εκκλησίας- Αύριο η ΔΙΣ


Ανοίγουν σήμερα 11 Μαϊου οι Υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων. Σύμφωνα με την προτέρα απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, επανέρχονται στην κανονική ημερήσια λειτουργία τους, σύμφωνα με τους όρους και τους κανόνες υγιεινής που έχει θεσπίσει η Πολιτεία, ως προς την ασφαλή και εν υγεία λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.