Ετικέτες

17.1.19

Συμφωνία των Πρεσπών - Η Αλήθεια | Σύνταγμα - Κυριακή 20.1.2019



Όλοι οι Έλληνες στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία!
Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι δίνουμε τη μεγαλύτερη μάχη.

Πριν από λίγες ημέρες κοιμήθηκε ο Σαράντος Καργάκος. Εχθές έγινε η εξόδιος ακολουθία.


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο μεγάλος δάσκαλος, ιστορικός, φιλόλογος και δοκιμιογράφος Σαράντος Καργάκος.

Ο Σαράντος Καργάκος, γεννήθηκε το 1937 στο Γύθειο Λακωνίας. Στη διάρκεια του εμφυλίου εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε, εργαζόμενος από μαθητής, Κλασσική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου είχε τρίτος εισαχθεί χωρίς να του δοθεί υποτροφία. Πρωταγωνίστησε στο φοιτητικό κίνημα των ετών 1961-1963 και υπήρξε εισηγητής του 15% για την παιδεία. Εργάστηκε επί 35 έτη στα μεγαλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια των Αθηνών και στους μεγαλύτερους φροντιστηριακούς οργανισμούς, στους οποίους πάντα ήταν ιδρυτικό μέλος («Ηράκλειτος», «Αριστοτέλης»).

Τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Σιάτιστας Παύλου


Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου της Σιάτιστας Κοζάνης για να αποχαιρετήσει τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο στην τελευταία του κατοικία. Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ενώ συμμετείχαν πάνω από 40 Μητροπολίτες από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αλβανία. 

Διδασκαλία για την ταπεινοφροσύνη (Α΄), Αββάς Δωρόθεος


Είπε κάποιος από τους Γέροντες: «Πάνω απ’ όλα έχουμε ανάγκη από την ταπεινοφροσύνη και να είμαστε έτοιμοι, σε κάθε λόγο που ακούμε, να λέμε «Συγχώρεσέ με». Γιατί με την ταπεινοφροσύνη καταστρέφονται όλες οι παγίδες του εχθρού και αντιπάλου».

Μοναχισμός: πρόταση «ανωτέρων σπουδών»

Μοναχισμός: πρόταση «ανωτέρων σπουδών»

Συντάκτης   

Οι άνθρωποι που ζουν στις πόλεις και στα χωριά, ή αγαπούν τα μοναστήρια και τα επισκέπτονται συχνά (και βρίσκουν εκεί την ειρήνη της ψυχής τους) ή τα μισούν και βρίζουν τους μοναχούς (δηλ. τους καλόγερους) ότι είναι άχρηστοι, τεμπέληδες, αγράμματοι, πονηροί, διεστραμμένοι κ.τ.λ.

Πού ήσουν Χριστέ μου και δεν φάνηκες από την αρχή;


Ο Άγιος Αντώνιος ζωντανός μέσα στον τάφο!

σχόλιο Γ.Θ : Να το θυμόμαστε... ειδικά όταν όλα μοιάζουν να έχουν χαθεί.


Μετά τους πρώτους πειρασμούς, ο Άγιος προσεύχεται με πιό πολλή πίστη. Οι πρώτες νίκες κατά του διαβόλου του δίνουν θάρρος και δύναμι. Η νηστεία και η σκληραγωγία γινότανε πιό αυστηρή. Εκτός από το ελάχιστο ψωμί, που έτρωγε κάθε δύο, τρείς ή και τέσσερις μέρες, ούτε λάδι , ούτε κρασί, ούτε καμιά άλλη τροφή έβαζε στο στόμα του. Κοιμότανε πάνω σε μιά παλιά ψάθα ή και εντελώς κάτω στο χώμα.