Ετικέτες

8.4.19

Boeing 737 ΜΑΧ: Κι όμως, η τεχνητή νοημοσύνη σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους


Μπορεί η προκαταρκτική έκθεση των αιθιοπικών Αρχών για την αεροπορική τραγωδία του περασμένου μήνα να αθωώνει τους πιλότους του μοιραίου Boeing 737 ΜΑΧ, θέτει όμως επί τάπητος ευθέως το όλο ζήτημα της τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, υπεύθυνο και για τα δύο ταυτόσημα αεροπορικά δυστυχήματα (Οκτώβριος 2018/Ινδονησία) είναι το περιβόητο λογισμικό σύστημα MCAS (Maneuvering Characteristics Augmentation System).

“Μην παραχαράσσετε την ιστορία”: ΕΡΤ – ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ & γερμανική εισβολή


Επέτειος της γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα… 6η Απριλίου. Το 1941 οι χιτλερικές μεραρχίες κατέβαλαν την ελληνική άμυνα στα Οχυρά της Γραμμής Μεταξά και κατόπιν των ελληνοβρετανιών στην Κεντρική Μακεδονίας. Μετά του Κλειδίου (11 -12 Απριλίου) της Κλεισούρας (13-14 Απριλίου) και Άργους Ορεστικού – Δισπηλιού (15 Απριλίου) οι Γερμανοί είχαν επιτύχει να διαλύσουν το ελληνικό Τμήμα Στρατιάς Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΣΚΜ) και τις δύο μεραρχίες του και να υποχρεώσουν τους Βρετανούς σε υποχώρηση.

Φεύγει το ρωσικό χρήμα από την Κύπρο…


Κάθε μήνα Ρώσοι καταθέτες σηκώνουν χρήματα από την Κύπρο συνεχίζοντας τη φυγή των ρωσικών κεφαλαίων από το τραπεζικό σύστημα. Με βάση τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας καταγράφεται συνεχής πτωτική πορεία στις καταθέσεις που έχουν τη συγκεκριμένη γεωγραφική προέλευση, γράφει η Θεανώ Θειοπούλου, στον Φιλελεύθερο. Λόγω του ότι Ρώσοι πελάτες κλείνουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο, σ’ ένα μήνα έφυγαν καταθέσεις €93 εκατ. και σ’ ένα δίμηνο, τέλος Φεβρουαρίου η μείωση ήταν €140 εκατ.