Ετικέτες

29.3.17

Μοναχός Θεόκτιστος Εσφιγμενίτης, o Άγιος Ερημίτης της Πάτμου (1822 - 29 Μαρτίου 1917)

Ο Μικρασιάτης αναχωρητής Θεόκτιστος νέος έρχεται στον Άγιον Όρος. Η μονή Εσφιγμένου του δίνει ένα κελλί της για τις πρώτες ουράνιες αναβάσεις του. Ύστερα από μία πορεία μέσω Ιεροσολύμων και Σάμου προς ανεύρεση της ιερής ησυχίας καταλήγει στο ιερό νησί της Αποκαλύψεως. Οι πιο απαραμύθητοι τόποι της Πάτμου τον φιλοξενούν επί μισό περίπου αιώνα.

Ο Μέγας Κανών - κείμενο, αρχεία και βίντεο!



Διαβάστε τον Μεγάλο Κανόνα με μετάφραση και ακούστε τον (ενσωματωμένο στο μικρό απόδειπνο) από τις μοναχές τής Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Πηλίου (κατά την Σαρακοστή του 2015). Προστέθηκε και ακολουθία όρθρου σε αρχεία doc και pdf:

Περί ονοματοδοσίας: Τί είναι το όνομα; Πότε, πώς και γιατί δίνεται;




Τα  ανέκαθεν είχαν σπουδαία σημασία για την ανθρώπινη επικοινωνία και κατανόηση, δεδομένου ότι έπαιζαν το ρόλο των στοιχείων εκείνων με τα οποία γινόταν γνωστή η δήλωση προσώπων, ζώων και αντικειμένων.

EKTAKTO ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Σύριος βουλευτής: ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΘΑ ΠΝΙΞΕΙ 1.000.000 ΚΌΣΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ....



Ο Fares Shehabi ένα μέλος του κοινοβουλίου από το Χαλέπι προειδοποιεί ότι η καταστροφή του φράγματος θα προκαλέσει πλημμύρα σε πολυάριθμες συριακές πόλεις και θα θανατωθούν πάνω από 1 εκατομύριο άνθρωποι!

«Ο αντιστασιακός αθλητής»




Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ

«Ὁ Θεός ξεκουράζει»



Τοῦ ἀρχιμ. Ἰακώβου Κανάκη για το Poimi.gr

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΙΤΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ;


Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Θέλετε να σας πω και άλλη αιτία, για την οποία φοβόμαστε το θάνατο; Γιατί δεν ζούμε ενάρετη ζωή και δεν έχουμε καθαρή συνείδηση.