Ετικέτες

5.2.20

Εκεί, όπου δεν υπάρχει ελευθερία και αγάπη, τα πάντα στερούνται νοήματος. Αγίου Γέροντος Σωφρονίου του Έσσεξ

Υπαπαντὴ του Κυρίου_Presentation of Jesus at the Temple_Сретение Господне_Paintings_in_St._Demetrius_Church_(Markova_Sušica)_0345Ohrid, inizi XIV sec.

Αγίου Γέροντος Σωφρονίου του Έσσεξ (Σαχάρωφ)
«Τῇ ἐλευθερίᾳ οὖν, ᾗ Χριστὸς ἡμᾶς ἠλευθέρωσε, στήκετε, καὶ μὴ πάλιν ζυγῷ δουλείας ἐνέχεσθε. » (Γαλ. ε’ 1). Αι σχέσεις μεταξύ Θεού και ανθρώπων θεμελιούνται επί των αρχών της ελευθερίας

Νομικό κενό προέκυψε στον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες


Μια «νάρκη» στο έργο έκδοσης των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων ενδέχεται να κρύβει η προκήρυξη του διαγωνισμού επιλογής του αναδόχου του έργου. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι όροι της προκήρυξης του διαγωνισμού βασίζονται σε υπουργική απόφαση η οποία σήμερα δεν ισχύει.

“Όλα τα κακὰ αισθήματα, η ανασφάλεια, η απελπισία, η απογοήτευση, που πάνε να κυριεύσουν την ψυχή, φεύγουν με την ταπείνωση…”


τοῦ Ἁγίου Πορφυρίου τοῦ Καυσοκαλυβίτου
Ὅλα τὰ κακὰ αἰσθήματα, ἡ ἀνασφάλεια, ἡ ἀπελπισία, ἡ ἀπογοήτευση, ποὺ πᾶνε νὰ κυριεύσουν τὴν ψυχή, φεύγουν μὲ τὴν ταπείνωση.

Εκτενές ρεπορτάζ της Ιταλικής τηλεόρασης για τις χασισοφυτείες στην Αλβανία

Εκτενές ρεπορτάζ σε τρεις συνεχείς εκπομπές είχε η Ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI3 αφιερωμένο στην κατάσταση με την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης στην Αλβανία,

Καταργοῦν καὶ τὰς κλασσικὰς σπουδάς!


Η ΝΕΑ Τάξη Πραγμάτων πασχίζει νὰ ἐξαφανίσει κάθε στοιχεῖο ποὺ ἀντιβαίνει στὰ σκοτεινὰ καὶ δόλια σχέδιά της γιὰ τὴν ὑποδούλωση τῆς ἀνθρωπότητας.

Λένε «ναι» στα Τζαμιά και «όχι» στις Εκκλησίες


Mε τον μητροπολίτη Δράμας Παύλο είχαμε τις διαφωνίες μας στο παρελθόν, με αφορμή την παρουσία του σε μια δεξίωση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής. Διαφωνίες οι οποίες εξακολουθούν. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι ένας άξιος ιεράρχης, ο οποίος σχεδόν δύο δεκαετίες τώρα ποιμαίνει το πλήρωμά του με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα.