Ετικέτες

1.12.19

Προφήτης Αββακούμ

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (2/12/19 - 8/12/19)

Σχετική εικόνα


Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Διανύουμε την 3η εβδομάδα της νηστείας των Χριστουγέννων που έχει ξεκινήσει από τις 15/11 και διαρκεί 40 ημέρες (μέχρι τα Χριστούγεννα, οπότε και λήγει). 

Αυτή την εβδομάδα τρώμε λαδερό την Τετάρτη και την Παρασκευή (λόγω μεγάλων εορτών), ενώ τις υπόλοιπες μέρες μπορούμε να φάμε είτε ψάρι είτε λαδερό φαγητό:

Δευτέρα 2/12, Τρίτη 3/12: νηστεία (ψάρι ή λαδερό)

Τετάρτη 4/12: νηστεία (λαδερό

Πέμπτη 5/12: νηστεία (ψάρι ή λαδερό)

Παρασκευή 6/12: νηστεία (λαδερό)

Σάββατο 7/12, Κυριακή 8/12: νηστεία (ψάρι ή λαδερό)

Αυτισμός - Πώς η ασταμάτητη μητέρα μου απέδειξε στους ειδικούς οτι ήταν ΛΑΘΟΣ | Chris Varney


Δείτε το σύντομο βίντεο και θα εκπλαγείτε...
(Υπάρχει η δυνατότητα να δείτε υποτίτλους στα ελληνικά αν δεν γνωρίζετε αγγλικά)

Πόλεμος λογισμών

Αποτέλεσμα εικόνας για αγ.δημητριος του ροστώφ 
Από τους πονηρούς λογισμούς πού πολεμούν τον άνθρωπο, τρεις είναι οι πιο σκληροί: της απιστίας, της βλασφημίας και της πορνείας.
Για να κοπάσει αυτός ο πόλεμος, πρέπει πρώτα να γνωρίζεις πότε αμαρτάνεις και πότε όχι:

Το κακό και τα λάθη διορθώνονται με το καλό, την αγάπη, την ευγένεια,την ηπιοτητα, την ταπείνωση και την υπομονή

Αποτέλεσμα εικόνας για αγ. ιωαννης ο κροστάνδης 
Τα συνήθη μέσα, με τα οποία οι σημερινοί άνθρωποι προσπαθούν να απομακρύνουν την στεναχώρια τους είναι διασκεδάσεις, χαρτοπαίγνια,χοροί και θέατρα. Πλην τα μέσα αυτά μετά από λίγο αυξάνουν περισσότερο την στεναχώρια και αμηχανία τις καρδιάς τους...

Τα αρχαία ελληνικά φύλα στην Ήπειρο - Η περίφημη «ιλλυρική» επιγραφή που αποδείχθηκε… ελληνική

 


 

Σύντομη ιστορία της Ιλλυρίας - Η ιλλυρική γλώσσα - Σχέσεις Ιλλυριών και Αλβανών - Η περίφημη «ιλλυρική» επιγραφή που αποδείχθηκε… ελληνική - Τα αρχαία ελληνικά φύλα στην Ήπειρο - Οι ανασκαφές των Αλβανών αρχαιολόγων στη Βόρειο Ήπειρο και τα αρχαιοελληνικά ευρήματά τους

Ξυπνήστε επιτέλους στην Αθήνα - Ο Επιτελάρχης του τουρκικού ΓΕΝ προτείνει άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ και οριοθέτηση με Λιβύη - Φοβάται συμφωνία Ελλάδος-Αιγύπτου-Κύπρου για ΑΟΖ

Του Σάββα Καλεντερίδη
Παραθέτουμε μεταφρασμένο άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου TEVFİK KADAN, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Αϊντινλίκ, που απηχεί απόψεις του βαθέος κράτους.

Ο Άγιος Νεκτάριος με εντυπωσιακή εμφάνιση εκφράζει την ευαρέσκεια του!

 
Άγιος Νεκτάριος, επίσκοπος Πενταπόλεως, ο Θαυματουργός.

Μαρτυρία Ελένης Αγγελοπούλου: Το βράδυ της παραμονής, 4 Νοεμβρίου 1961, που θα γινόταν η Ανακήρυξη εις Άγιο του Σεβασμιωτάτου Πενταπόλεως Νεκταρίου, του Δεσπότη μας, με πλησίασε ο τότε διοικητής χωροφυλακής του νησιού μας[της Αίγινας], ο Ηλίας Ζερβός. Με παρεκάλεσε -το ’κανε κι αλλού- να φιλοξενήσω δυο άτομα.

Ποτέ να μην στέλνουμε στον δ... - Π. Αθανάσιος Μυτιληναίος

Η Ουνία στην Ελλάδα

Μιλώντας για Ελλάδα, εννοούμε το Ελληνικό Κράτος (1839 κ.ε.), διότι ήδη κατά τη διάρκεια της δουλείας (Τουρκοκρατίας, Ενετοκρατίας) οι ανοργάνωτοι ακόμη Ουνίτες ανέπτυξαν μεγάλη δραστηριότητα στον ιστορικό ελληνικό χώρο, κινούμενοι τόσο στα όρια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, όσο και στις ενετοκρατούμενες περιοχές.

Η Ρωσία για πρώτη φορά αμφισβήτησε επίσημα ότι οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν την αποστολή Apollo 11 στην Σελήνη


H Ρωσία για πρώτη φορά αμφισβήτησε δημόσια ότι οι Αμερικανοί όντως πήγαν στην Σελήνη πριν από μισό αιώνα, κάτι που άλλωστε αμφισβητεί μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας και πάνω από το 20% των Αμερικανών πολιτών.


Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν αποκάλυψε πριν λίγο ότι το έργο μιας προτεινόμενης ρωσικής αποστολής στη Σελήνη θα είναι να επαληθεύσει αν οι Αμερικανοί όντως πραγματοποίησαν την αποστολή.

«Έχουμε αυτό το στόχο να πετάξουμε και να επαληθεύσουμε κατά πόσον πήγαν εκεί ή όχι», είπε ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν οι ΗΠΑ έστειλαν αστροναύτες στο φεγγάρι.