Ετικέτες

17.11.19

Περί λογισμών

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος θαδδαιος βιτοβνιτσα 
Η ζωή μας εξαρτάται από το είδος των λογισμών που καλλιεργούμε.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΑΣ

 Αποτέλεσμα εικόνας για ορθοδοξη δικαιοσύνη
Ποιος από εμάς δεν έχει αγανακτισμένα φωνάξει ότι έχει και αυτός δικαιώματα και ποιος από εμάς δεν αποζητά τη δικαιοσύνη... Αλλά για ποια δικαιώματα φωνάζουμε και για ποια δικαιώματα πολεμάμε; Απάντηση καθαρή θα πάρουμε αν κοιτάξουμε πριν απ΄όλα μέσα μας...  Και τη να δούμε.... Αναστάτωση και αγριάδα, αν είμαστε ειλικρινής, με τον εαυτό μας, και φαινομενική ηρεμία, αν θέλουμε να δούμε την αλήθεια...

Το “Macedonia the GReat” δεν αρέσει στους Σκοπιανούς… Τι λέει το ΥΠΕΞ τους

 
Το «Macedonia the GReat» το σήμα για τα προϊόντα της Μακεδονίας που θα κατοχυρώσει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΒ) στο πλαίσιο προώθησης των εμπορικών προϊόντων από την Μακεδονία, δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτό από τα Σκόπια.

Οφείλουμε ένα συγγνώμη στους ήρωες του 1821

Η επέτειος των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης του 1821 βρίσκει, δυστυχώς, την Ελλάδα σε μια από τις δραματικότερες φάσεις της ιστορικής της διαδρομής.

Η νηστεία των Χριστουγέννων


Μία ακόμη ευλογημένη περίοδος νηστείας ξεκινά, πνευματικού αγώνα και προσπάθειας για να στρέψουμε το νου μας προς το Θεό, ο καθένας με τις δυνάμεις του και το πνευματικό του «φιλότιμο» και πάντα σε συνεννόηση με τον πνευματικό του Πατέρα.

Πρόσεχε, μὴν πἀρουν τὰ μυαλὰ σου ἀέρα…

 
Ἅγιος Ἀντώνιος τῆς Ὄπτινα

Ἄκουσα, ὅτι ἡ οἰκογενειακή σας ζωή, τό σπίτι σας, δέν εἶναι ἔξω ἀπό ἀρρώστιες καί ἀπό ἄλλες λυπηρές καταστάσεις, καί λυπήθηκα πολύ.

Αγιος Νεκτάριος: Τι είναι η φιλία

Η φιλία είναι αρετή, γιατί θεμελιώνεται στο ήθος και την καλή διαγωγή της ψυχής. Γι’ αυτό και μόνο με την αρετή συνάπτεται και αυτής γίνεται εραστής και αυτήν αγκαλιάζει, μένοντας μαζί της πάντοτε.

Σοφά λόγια του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου


Εκείνος που θέλει να βρει την Αλήθεια, πρέπει να καθαρθεί πρώτα από τα πάθη του. Γιατί όποιος απαλλάσσεται από τα πάθη, απαλλάσσεται και από την πλάνη και γνωρίζει την Αλήθεια.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (18/11/19 - 24/11/19)

Σχετική εικόνα


Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Διανύουμε ήδη την περίοδο της νηστείας της Σαρακοστής των Χριστουγέννων που έχει ξεκινήσει από τις 15/11 και διαρκεί 40 ημέρες (μέχρι τα Χριστούγεννα, οπότε και λήγει).