Ετικέτες

16.8.18

Απίστευτες στιγμές – Κλείδωσαν τη Μονή Πέτρας Ολύμπου για να μη γίνει Λειτουργία (ΒΙΝΤΕΟ)


Σκηνές που δεν τιμούν κανέναν το 2018 στην Ελλάδα. Σήμερα, 16 Αυγούστου, όταν ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος και οι Ιερείς της Μητρόπολης βρέθηκαν στη Ιερά Μονή Πέτρας Ολύμπου για να τελέσουν Θεία Λειτουργία, βρήκαν το χώρο κλειδωμένο.

Γιατί ο σουλτάνος Ερντογάν έβγαλε το «φιρμάνι» της απελευθέρωσης

Αποτέλεσμα εικόνας για έλληνες στρατιωτικοί τουρκία
Ήταν τόσο ξαφνικό που δεν θα μπορούσε παρά να είναι πολιτικό. Το παρασκήνιο και το γνωστό non paper του Μαξίμου.

Σχόλιο ιστολογίου "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ": Ήταν τόσο ξαφνικό που δεν θα μπορούσε παρά να είναι θεία επέμβαση... Αδελφοί μου δεν αμφισβητεί κανείς τα γεγονότα, αλλά θα πρέπει εμείς τουλάχιστον να διακρίνουμε τις θείες επεμβάσεις... Δηλαδή τί θα ήθελαν κάποιοι για να το χαρακτηρίσουν θεϊκή επέμβαση; να πάει ο Κύριος με την Παναγία δίπλα του και μια λεγεώνα αγγέλων, να βάλει ο Αρχάγγελος Μιχαήλ τη ρομφαία του στο λαιμό του Ερντογάν και να τον αναγκάσει να αφήσει τους δυο στρατιωτικούς μας υπό την παρουσία γνωστών δημοσιογράφων των διεθνών Μ.Μ.Ε. που θα καλύπτουν το γεγονός σε ζωντανή σύνδεση;;; Ο Θεός δεν βροντοφωνάζει, δεν επιδεικνύεται. Αυτά μάλλον τα κάνει ήδη και θα τα κάνει πιο φωναχτά κάποιος άλλος... Ο Θεός είναι σαν απαλό αεράκι, δεν είναι ούτε ανεμοθύελλα, ούτε σεισμός-καταποντισμός ούτε καταστροφική πυρκαγιά. Δεν κάνει αισθητή την παρουσία Του στα μάτια των απίστων, μπορεί όμως να γίνει αντιληπτός στα μάτια του ποιμνίου Του (οι δικοί Του αναγνωρίζουν τη φωνή Του). Και εννοείται ότι οι περισσότερες επεμβάσεις Του γίνονται μέσα από την αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους που προσεύχονται οπότε και φροντίζει να φωτίσει τους κατάλληλους ανθρώπους οι οποίοι προβαίνουν στις κατάλληλες ενέργειες και παίρνουμε το ανάλογο αποτέλεσμα την κατάλληλη χρονική στιγμή. Κάπως έτσι ελπίζουμε ότι θα γίνει και με το ζήτημα των ταυτοτήτων, κάπως έτσι θα γίνει και με την Πόλη...! Όχι όμως ότι εμείς θα καθόμαστε σαν πασάδες (ή χαϊβάνια καλύτερα) να περιμένουμε τον Θεό... Εμείς θα πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα, να μετανοήσουμε, να συμμετέχουμε ενεργά στα μυστήρια της Εκκλησίας μας (εξομολόγηση, θεία ευχαριστία κ.α.), να προσευχηθούμε με πίστη και επειδή εμείς θα έχουμε κάνει αυτό που οφείλουμε, αλλά δεν θα μπορεί να έρθει το ανάλογο αποτέλεσμα, τότε θα επέμβει ο Θεός με τον τρόπο που Εκείνος γνωρίζει και στον χρόνο που Εκείνος επιλέγει, ώστε να έρθει το ποθούμενο... Καλή Μετάνοια!

Ας διαβάσουμε τώρα και τα "τυχαία" γεγονότα "πολιτικής" φύσεως...

«Στην προσευχή είναι καλύτερα να έχεις καρδιά δίχως λόγια παρά λόγια δίχως καρδιά»

Αποτέλεσμα εικόνας για καρδιακη προσευχη
Η Καρδιά στην προσευχή
«Αν έχεις καρδιά, μπορείς να σωθείς» λέει το Γεροντικό. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να πούμε: και «αν έχεις καρδιά μπορείς να προσευχηθείς».

Πώς εξηγείται επιστημονικά το κόκκινο φεγγάρι


Πρόσφατα (27/7/18) γίναμε μάρτυρες ενός ιδιαίτερα εντυπωσιακού και σπάνιου ουράνιου φαινομένου, της ματωμένης Σελήνης ή όπως την ονομάζουν οι αστρονόμοι μιας ολοκληρωτικής σεληνιακής έκλειψης (με τη μεγαλύτερη διάρκεια στον 21ο αιώνα). 

Η επιστημονική εξήγηση για την ερυθρά μεταμόρφωση της Σελήνης είναι η εξής: