Ετικέτες

22.2.18

Το μυρμήγκι και το business plan

Αποτέλεσμα εικόνας για τεμπεληδες δημοτικοι υπάλληλοι
Κάθε μέρα, ένα μικρό μυρμήγκι πήγαινε στη δουλειά του πολύ νωρίς και ξεκίναγε αμέσως να δουλεύει. Ήταν πολύ παραγωγικό και χαρούμενο.

Η αρχαία ελληνική ευχή της μάνας στον γιό, έξι λέξεις μόνο φωνήεντα!!!



O συγγραφέας Ζακ Λακαριέρ έλεγε.

«Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι μόνον αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της ομιλίας και της γλώσσης, όσο καμία άλλη γλώσσα».

Προσέξτε, λοιπόν, κάτι:

Χορός Σιμωνοπετριτών - [ Κύριε των Δυνάμεων ]


Ήχος πλ. β'
Κύριε των Δυνάμεων, μεθ' ημών γενού, άλλον γαρ εκτός σου βοηθόν, εν θλίψεσιν ουκ 

έχομεν, Κύριε των Δυνάμεων, ελέησον ημάς.
Στίχ. Αινείτε τον Θεόν εν τοις Αγίοις αυτού, αινείτε αυτόν εν στερεώματι της δυνάμεως 
αυτού. 

«Πάτερ μου ξέρεις όλα τα νίκησα μέσα μου. Όλα τα νίκησα. Όλα τα επιχειρήματα της Εκκλησίας, όλη τη διδασκαλία… όλα εκτός από ένα»

Αποτέλεσμα εικόνας για η προσευχη της μανας
*Συγκλονιστική και αληθινή ιστορία, που αξίζει να αφιερώσετε τρία λεπτά και να την διαβάσετε!

Εμείς βλέπουμε τους ανθρώπους μόνο αμαρτάνοντας, δεν τους βλέπουμε όμως μετανοούντας

Σε κάθε ψυχή ανάβει η σπίθα της θείας αγάπης, σε κάθε ψυχή μπορείς να βρεις το καλό και το αγαθό, αλλά εμείς έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στους άλλους μόνο ελαττώματα.

Μέγα Απόδειπνο Καθαράς Πέμπτης (ολόκληρη η ακολουθία μαζί με τον Μ. Κανόνα!) με σχόλιο

Σχετική εικόνα

Για όποιον δεν μπορεί να πάει στην ενορία του και δεν θέλει απλά να το ακούσει από το ραδιόφωνο (π.χ. την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2FM).

Η ακολουθία του Μεγάλου Απόδειπνου υπάρχει διαθέσιμη σε αρκετά μεμονωμένα τεύχη (που κοστίζουν λίγα ευρώ) και στο Μεγάλο Ωρολόγιο. Αν κανείς δεν την διαθέτει και επιθυμεί να την κάνει από το σπίτι, μπορεί να την διαβάσει παρακάτω:

Αρχιμ. Επιφάνιος Χατζηγιάγκου - Περί κατηχήσεως - Ομιλίες στο Σύμβολο της Πίστεως


Κυκλοφορεί ένα σύντομο, αλλά πολύ περιεκτικό πόνημα του Αρχιμανδρίτου π. Επιφανίου Χατζηγιάγκου με τίτλο "Η Ορθόδοξη Πίστη μας" το οποίο ως βασικό στόχο έχει την ερμηνεία του Συμβόλου της Πίστεως και την σύντομη παρουσίαση της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστεώς μας.

Κεντρική διάθεση: ΚΥΠΡΗΣ Χ. & ΣΙΑ Ο.Ε.
Καραϊσκάκη 29, Νέα Χαλκηδόνα, Αθήνα


Μπορείτε παρακάτω να ακούσετε ομιλίες του συγγραφέα π. Επιφανίου Χατζηγιάγκου σχετικές με την ερμηνεία του Συμβόλου της Πίστεως:

Η Προσευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου - π. Αλέξανδρος Σμέμαν

Αποτέλεσμα εικόνας για Alexander Schmemann - Μεγάλη Σαρακοστή πορεία προς το Πάσχα


Ανάμεσα σ' όλες τις προσευχές και τους ύμνους της Μεγάλης Σαρακοστής μια σύντομη προσευχή μπορεί να ονομαστεί η προσευχή της Μεγάλης Σαρακοστής. Η Παράδοση την αποδίδει σε έναν από τους μεγάλους δασκάλους της πνευματικής ζωής, τον Άγιο Εφραίμ το Σύρο. Να το κείμενο της προσευχής:

Κύριε κα Δέσποτα τς ζως μου, πνεμα ργίας, περιεργείας, φιλαρχίας κα ργολογίας μή μοι δς. Πνεμα δ ταπεινοφροσύνης, πομονς κα γάπης, χάρισαί μοι τ σ δούλ. Ναί, Κύριε Βασιλε, δώρησαί μοι το ρν τ μ πταίσματα, κα μ κατακρίνειν τν δελφόν μου, τι ελογητς ε, ες τος αἰῶνας τν αώνων. μήν.